PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=699881}
7,0 109 tys. ocen
7,0 10 1 109028
4,9 29 krytyków
Służby specjalne
powrót do forum filmu Służby specjalne

straszenie

ocenił(a) film na 2

czy to czasem nie będzie kolejny film straszący PiS-em i gloryfikujący WSI?
ciekawe, że różne afery, przewały i gierki służb specjalnych czy grasowanie seryjnego samobójcy to nie tylko
okres 2005-2007, ale całej III RP - weźcie to pod uwagę

ocenił(a) film na 5
kamil_kry96

Przecież to oczywiste. Już po trailerze widać, że całość oprze się na założeniu "likwidacja WSI pozwoliła na zbudowanie siatki agentów kaczyńskiego". Działa tutaj taki upośledzony "obiektywizm" - wietrzący spiski prawicowcy to chore oszołomy, co innego w drugą stronę.

ocenił(a) film na 10
kamil_kry96

Nie, w moim odczuciu film traktuje temat bezstronnie. Choć przez większość seansu można odnieść wrażenie że właśnie "straszy" PiS-em (te szydery z Macierewicza), ale końcówka pokazuje jak góra, chyba bez względu na to jaka partia za sterami, wykorzystuje Secret Service do kręcenia własnych lodów.

użytkownik usunięty
kamil_kry96

według mnie traktowanie filmu sensacyjnego jako historyczny i robienie wokół tego szumu to przemyślany ze szczegółową premedytacją zabieg mający na celu przyciągnięcie tłumów do kin. Odradzam sponsorowanie tego i odradzam Historizować.

ocenił(a) film na 7
kamil_kry96

"czy to czasem nie będzie kolejny film..." - wynika z tego, że nie pofatygowałeś się do kina.
Pofatygowałeś się jednak już ten film ocenić... ciekawe na jakiej podstawie? Czyżby trailera?
...a może na podstawie tego co już powiedzieli w TV Republika?

Czas najwyższy, aby filmweb wprowadził system uniemożliwiający ocenianie bez wcześniejszego obejrzenia filmu.
Można by wprowadzić krótki test wyboru ze znajomości fabuły,

ocenił(a) film na 4
radobaryl

Ciekawe, jakby to zadziałało w przypadku filmów niepopularnych, które mają po kilka głosów na FW, a często nie mają też żadnej fabuły.

użytkownik usunięty
radobaryl

o matyldo, wydedukował. otóż proszę pana pofatygowałam się do kina! a moje powyższe stwierdzenie jest zachętą, co by typowyi polscy faszyści do kina nie szli, po co sobie nerwy psuć. Trailera nie oglądałam, Przyszłam do kina i akurat to puszczali. Pozdrawiam

ocenił(a) film na 7

Widzę, że już przed pójściem do kina była do niego negatywnie nastawiona. Jak dla mnie film bardzo dobry. Trzyma w napięciu przez całe 2h.

radobaryl

Akurat w TV Republika wcale nie zbesztali tego filmu. Nawet gościli ostatnio Patryka Vegę u siebie.