PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=480912}
4,7 4,5 tys. ocen
4,7 10 1 4472
3,0 2 krytyków
S. Darko
powrót do forum filmu S. Darko

8/10 film dobry

ocenił(a) film na 8

Oczywiscie dla ludzi ktorzy ogladali d.darko i przede wszystkim go zrozumieli (po komentarzach widze ze nie wiele osob rozumie tego typu filmy) jest warty obejrzenia. Wiele watkow nawiazuje do pierwszej czesci, po czesci jest rowniez wyjasniony fenomen podrozy w czasie (co,jak i dlaczego) .
I pamietajcie - jak czegos nie rozumiemy, to nie znaczy ze jest to "gUpie" , moze powinniscie zabrac sie za komentowanie filmow typu "zmierzch" czy "step up" ? ;]

Kono86

Jak rozumiesz Donnie Darco?

JoeBean

w dd kostium franka, czyli królik to w pewien sposób przypadek, w tej części, dali maskę królika na siłę, kilka razy cofali się w czasie itp po prostu zbyt pokręcone, cieszył bym się gdyby r kelly zrobił drugą część, zawsze oglądając dd czułem nostalgię i było mi smutną, od bardzo dawna już nie oglądałęm tego filmu i nie zamierzam, bo choć jest genialny to strasznie czasem może zdołować, że ludzie przejmują i biegają za tak głupimi rzeczami w życiu.

sam sung bruce lee

Film ten niestety nic nowego nie wniósł do alternatywnego w przeciwieństwie do Donnie Darko. A gra aktorska to porażka. Szkoda bo jako kontynuacja miał duży potencjał...

JoeBean

dołączam się: JAK ROZUMIESZ DONNIE DARKO ?! ODPOWIEDZ !

ocenił(a) film na 8
czajniczek

Film jak prawie każdy można rozumieć na multum sposobów tak samo na multum sposobów można opowiedzieć o czym jest ta część filmu. Reżyser filmu powiedział ciekawie że dla niego film "mówi o pewnej możliwości, że może gdzieś tam co chwila, codziennie umiera ktoś by uratować nasz świat" i sądzę, że t odpowiedź najbardziej pasuje do natury filmu

użytkownik usunięty
Kono86

Odniosłam wrażenie, że ta część kręcona była na siłę, a wszelkie nawiązania do Donnie'ego Darko zdają się być po prostu przypadkowe... Niestety spaprali, szału nie ma...

ocenił(a) film na 3
Kono86

Ten post widzi mi się jako czyste trollowanie, bo nie wiem jak trzeba "rozumieć" DD, żeby ten szajs się podobał.