PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=480912}
4,7 4,5 tys. ocen
4,7 10 1 4472
3,0 2 krytyków
S. Darko
powrót do forum filmu S. Darko

Nie wiem dlaczego ten film jest taki kiepski. Nie ma stylu, atmosfery, dreszczyku emocji. Było mi obojętne co się stanie z Samanth'ą Darko. Film nie wart obejrzenia. Wykorzystał schemat, ale nie udało się zaciekawić tym. Szkoda że powstała druga część Donnie Darko. Chyba z powodu braku gotówki. Chris Fisher zrobił tylko jedno dzieło Donnie Darko !!! Reszta filmów wypada żałośnie.

ocenił(a) film na 3
_Animal_

Chris Fisher nie nakręcił Donniego... Richard Kelly to zrobił.

Kolbe

Mój błąd, przyznaję źle spojrzałem.

ocenił(a) film na 6
_Animal_

Mi tam się S.Darko nawet podobał, jednak wymagało to spojrzenia na niego jako film niezwiązany z DD. Głównie spodobały mi się zdjęcia - przyjemne, dźwięk dodał nieco klimatu.
Chociaż to istotnie nic wielkiego, dosyć przyjemny film kiedy nie oczekuje się zbyt wiele i nie porównuje do DD.

ocenił(a) film na 7
_Animal_

Będą SPOILERY!!!

Problemem jest brak pomysłu na ciekawy scenariusz bo w tym filmie był potencjał. Recenzent dobrze zauważył, że reżyser znalazł sposób na zrobienie kasy robiąc kontynuację dobrego filmu i zrobił to po łepkach. Moim zdaniem cała ta akcja z pojawiającym się samochodem, śmiercią Samanthy a potem zamiana miejsc z Corey są właśnie tego przykładem. Nie mamy historii, która zajmie półtorej godziny to zakręćmy wszystko jeszcze bardziej. Część filmu mi się podobała ale mając za sobą dwa seansy z Donnie'm i Samanthą nie da się nie zauważyć tych braków w drugim filmie. Po prostu ta historia była za mało przemyślana.