Muszę przyznać,że pozytywnie zaskoczył mnie ten sequel, który choć jak większość kontunuacji nic nie wnosi, to ogląda się go bez bólu. Duża zasługa w tym wspaniałego klimatu budowanego przez ładne zdjęcia czy znakomicie dobraną ścieżką dźwiękową.Scenariusz zasadniczo nie razi,ale jednak cała fabuła wydaję się być już nieco przegięta i naciągana.
Nie twierdze,że film powala, ale mnie całkiem zadowolił, biorąc pod uwagę,że myślałem iż wyjdzie dno totalne. Na szczęście nie jest najgorzej, można więc rzec ,że reżyser poradził sobie. S Darko z pewnością nie zapiszę się jako legenda, tak jak to zrobił jego poprzednik "Donnie", proponuję zatem od razu nastawić się na czystą rozrywkę.Dla otuchy dodam, iż widziałem znacznie gorsze filmy video,ale to czy ten jest niezbędny pozostaje niestety kwestią wątpliwą.
#$ &^&$#^&*%^*&#$!##%^$%#. Przepraszam, ale musialem sie wyrzygac po objerzeniu tego dziadostwa. Jesli jest nagroda za niepotrzebne sceny i watki, ktore ciagna sie przez pol filmu, zeby ostatecznie nic nie wniesc to S. Darko powinien wygrac ja po stokroc. Jedyne co w tym filmie jest to ciekawe ujecia, ale ciekawe ujecia, bez sensu, sa niestety bezuzyteczne.
Jakby ktos sie nacpal przed ogladaniem, moze cos wyniesc z tego filmu. W przeciwnym wypadku nalezy przygotowac sie na bol oczu i gniew za niszczenie kultowego filmu.
Tego nie oglada sie przyjemnie! Mnie osobiscie rozbola glowa od bezczeszczenia Donnie Darko.
Tak nahalnie to chyba nawet w wiezieniach nie gwalca.