PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=480912}
4,7 4,5 tys. ocen
4,7 10 1 4472
3,0 2 krytyków
S. Darko
powrót do forum filmu S. Darko

pytanie

ocenił(a) film na 3

właśnie obejrzałam to wątpliwej klasy arcydzieło, myślę że nie dodam nic nowego pisząc jaki to gniot, mam tylko pytanie - przejrzałam wątki i być może przeoczyłam coś (albo nie wyłapałam tego w filmie), ale kto w końcu więził te dzieci w jaskini? Sparrow? jeśli tak, to ten film jest jeszcze gorszy niż myślałam...

bez sensu, masa pozaczynanych i niedokończonych wątków - jak chociażby z tym pastorem czy księdzem, który nie wiadomo za co siedział i macał Sam po kolanie (domyślam się za co siedział) - ale co z tego wynika? po co to?

kupa chaosu, poszarpane motywy wrzucone do jednego worka i mocno pomieszane + klimacik silący się na mocną psychodelę.

ocenił(a) film na 7
tattwa

Może właśnie ta scenka w kinie miała zasugerować, że to właśnie ksiądz jest tym porywaczem.

A tak poważnie to film pozostawia to do interpretacji widza. To nie jest historia walki dobra ze złem i poszukiwania zaginionych chłopców, którzy są tylko tłem dla głównego wątku.

To że film jest niedopracowany i ktoś zdaje się momentami dopisywał niektóre sceny na kolanie tylko po to żeby upodobnić film do oryginału to już inna historia. Pozdrawiam.