PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=561222}

S.W.A.T.: Miasto w ogniu

S.W.A.T.: Firefight
2011
5,8 9,2 tys. ocen
5,8 10 1 9156
S.W.A.T.: Miasto w ogniu
powrót do forum filmu S.W.A.T.: Miasto w ogniu

Przyznaję, że film obejrzałem w pracy z nudów oraz z zainteresowania funkcjonowaniem oddziałów specjalnych policji. Miło się zaskoczyłem. Jest akcja, efekty specjalne, sprzęt - wszystko co cechuje kino sensacyjne USA. Zdziwiłem się, że produkcja ta od samego początku była nastawiana na rynek DVD. Myślę, że śmiało mogła trafić na ekrany kin (przynajmniej za oceanem).

Całkiem dobrze spisał się Robert Patrick po którym widać już upływający czas. Szereg niezłych, młodych i pięknych aktorek dodaje kolorytu. Szkoda tylko, że film trwa jedynie 85 minut i elementy szkolenia przedstawione są z grubsza. Fabuła jest jednak tak skonstruowana, że nie można się nudzić. Sprawniejsze oko wyłapie kilka poważnych błędów logicznych, oburzy się elementami tandety i typowego amerykańskiego bohaterstwa. Mnie jednak, nastawionemu dziś na odrobinę akcji nawet się podobało. Nie wiem jak sie odnieść do pierwszej części z 2003 roku bo jeszcze jej nie widziałem. Na wielu forach dyskusyjnych można zauważyć, że jest filmem zdecydowanie lepszym.

ocenił(a) film na 5
Zeke85

Film tak jak piszesz był nacechowany wartką akcją i ciekawymi ujęciami, ktoś kto lubi gry komputerowe w tym temacie może nawet się zachwycić, ale w kategorii produkcji typu FILM to nie zasługuje na emisję w sali kinowej, ludzie darli by bilety i klęli za straconą kasą . Takie filmy nadają się do oglądania tylko w domu, w wolnym czasie, to taka "zapchajdziura" , niczego nowego nie wnosi , z góry wiadomo jak się skończy , tylko szybka akcja i efekty przyciągają wzrok ...
Ps: Produkcja z 2003 r. też jest naiwna, w której sens i logika został zastąpiony wartką akcją, ale i tak jest o niebo lepsza.