Sadysta

Captivity
2007
4,8 12 tys. ocen
4,8 10 1 11799
4,5 2 krytyków
Sadysta
powrót do forum filmu Sadysta

Beznadziejny totalnie. Żerował na oczywistych skojarzeniach z innych filmów. Niesamowicie źle nakręcony.

Nazywali się Dexter, początek jak z Old Boya (własne, wyposażone więzienie itp.), katusze niby jak z piły.... i wiele innych kiepskich kopii brak inwencji i orginalności.

Masakryczne błędy:

Szyba która dzieliła więźniów była magicznie pomalowana. Jak się drapało z jednej i drugiej strony to zawsze był prześwit. Nie była pomalowana z jednej ani z dwóch stron. To jak była pomalowana?

Dziecko zabija matka, drugie się patrzy a kim był kamerzysta? kamera była ruchoma ale żadne z nich nie kamerowało.

W domu leży broń, noże itp a panienka lata po całym domu i .... nic.

nie mogła otworzyć drzwi wyjściowych na kod.... ale na końcu wychodzi z domu bez problemów.

..... nie no..... po prostu jedna wielka żenada.

jak to mawia komik buk gaj "de wołrst muwi ewer"

Johny_tom

Zgodzę się chociaż nie do końca. Film jak każdy inny ma mnóstwo niedociągnięć, fakt, często wyjątkowo głupich. Może i jestem wypaczona, ale po tytule "Sadysta" spodziewałam się nad wyraz mocnego kina z mnóstwem wymyślnych, nigdzie wcześniej nie pokazanych tortur. Cóż...przeliczyłam się. Jednak ma swój własny, nieco duszny klimat, który niestety ginie w tej stercie błędów. Mimo wszystko zyskał u mnie jakiś sentyment ;]

ocenił(a) film na 3
Johny_tom

Od sceny "drapania" po szybie można było zorientować się, że coś jest nie tak... a mianowicie chodzi mi o to że już wtedy można było się zorientować że sadystów było dwóch... Kto oglądał uważnie ten potrafi czytać między wierszami. Jak dla mnie bez klimatu, nawet dusznego...;]