PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=224807}

Sadysta

Captivity
2007
4,8 12 tys. ocen
4,8 10 1 11796
4,5 2 krytyków
Sadysta
powrót do forum filmu Sadysta

W zasadzie to nic specjalnego, a jedyny moment filmu, który jest moim zdaniem podobny do "Saw", to wtedy, gdy dziewczyna dostaje w skrzynkach klucze do szafek. Taka chwila zastanowienia przeplatająca sie z pewną nutką strachu. No cóż, w zasadzie to nawet nie czepiałabym sie tak tytułu, bo od samego początku niewątpliwie występuje sadyzm, który z czasem przeistacza sie raczej w panikę głównej bohaterki. No cóż, być może właśnie o to chodziło, nieważne. Sam pomysł filmu wydaje mi sie zbyt niedopracowany. Tak jak już wcześniej ktoś wspomniał, sam moment, kiedy Jennifer ucieka przed Garym. No cóż, drzwi otwierają się od zewnątrz, a bohaterka barykaduje wejście łóżkiem i krzesłem, no cóż, chcąc nie chcąc i tak nie utrudniła wejścia napastnikowi, a raczej je opóźniła, lecz i tak z niewielkim skutkiem. Tak naprawdę oglądając początek spodziewałam sie czegoś bardziej "sadystycznego" i wbijającego w fotel. Tylko niektóre sceny trochę mnie przestraszyły, ale tak naprawdę nie zaliczyłabym tego filmu do thillerów psycho, a już bardziej do tych bez słabych, kręconych bez żadnej nutki PSYCHO,a wręcz tylko po to, aby zrobić coś, co się sprzeda, obejrzy raz dwa, wyda nie potrzebnie pieniądze, aby zostały zwrócone i równie szybko zapomni sie o nich, jak sie o nich usłyszało.
Podsumowując daję 5. Można zobaczyć, ale nie polecam.

Pozdrawiam!