PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=224807}

Sadysta

Captivity
2007
4,8 12 tys. ocen
4,8 10 1 11796
4,5 2 krytyków
Sadysta
powrót do forum filmu Sadysta

Ten film jest jak lokata... Hehe no dobra żartuję. A teraz na poważnie. Oglądanie tego filmu przypomina mi słuchanie kolejnej, polskiej piosenki z gatunku pop o miłości. Wiecie o co chodzi. Nagrywają nowe, a tak naprawdę nic się nie zmienia. Powielanie kolejnych przetartych schematów. To już kiedyś było. Hostel, Wzgórza mają oczy... Długo by wymieniać. Ot taki film kórgo nie można ocenić wyżej niż na 5, no może właśnie ciut powyżej 6, tak 6.44 w skali ocen FilmWebu. Ot jakiś nieznany szerzej reżyser wynajmuje grupę nieznanych aktorów bez jakiegoś większego talentu aktorskiego i rzuca im przed twarze horrorami klasy c, takimi jakie można kupić w " Kinie Grozy" żeby mniej więcej wiedzieli jak się za to zabrać. Potem zostaje już tylko odcinanie kuponów. Dzieki takim właśnie filmom wyleczyłem się z horroromanii przerzucając się na moje ulubione, cholernie dobre filmy i seriale sensacyjne i kryminalne. Film tylko i wyłącznie do zaliczenia i zapomnienia. Jeżeli oczywiście komuś podczas tego zaliczania flaki się z nudów nie przewrócą. Rada ogólna : jeżeli ktoś koniecznie chce to oglądnąć, tak na wszelki wypadek zaopatrzyć się w Stoperan ( to ten od nagłych biegunek ) oraz Aviomarin ( ten co od pawia nas wybawia ). W razie klopotów z obustronnymi problemami przewodu pokarmowego podczas oglądania tego dzieła wyżej wymienione preparaty mogą pomóc. Acz niekoniecznie.

Hannibal_Lecter_4

"Ot jakiś nieznany szerzej reżyser..." - dobre, całkiem dobre. "Pola śmierci" i "Misja" to filmy wybitne, a i "Vatel" ujdzie. Troszkę chyba przesadziłeś? Bez względu na wartość "Sadysty" zresztą.

2000: Vatel
1995: Szkarłatna litera (Scarlet Letter, The)
1992: Miasto radości (City of Joy)
1989: Projekt Manhattan (Fat Man and Little Boy)
1986: Misja (Mission, The)
1984: Pola śmierci (Killing Fields, The)