ja bym takiego filmu nie mógł oglądać przejżałem szybko co to za filmik czy czasem sobie go nie oglądne i dobrze że zrezygnowałem bo bym umarł ze strachu nie lubię Horrorów i nigdy nie obejże żadnego moja siostra oglądała ten film z chłopakiem i bardzo mi odradzała oglądania go już miałem chęć ale gdy mi powiedziała co w tym filmiw jest i sam to zobaczyłem przez kilka minut początku filmów to sam zrezygnowałem ja jestem pełen podziwu że obejżałem jedny film z tego właśnie gatunku "1408" choć to był moim zdaniem Triller/Horror ja sam osobiście odradzam jak ktoś ma problemy typu że nie może oglądać Horrorów z tego względu że występuje tam krew i inne rzeczy które mogą obrzydzić to ja nie polecam np Sadysty może inne filmu typu Sadysta czy Piła nie są aż tak bardzo obrzydliwe jak się je oglądam ale ten akurat jest i należy do tych właśnie Horrorów.
Właśnie "Sadysta" to horror familijny. Nie jest ani straszny, ani tym bardziej mocny. Obejrzyj "Martwicę Mózgu", "Guinea Pig", albo "Cannibal Holocaust" to zobaczysz prawdziwie mocne horrory.
przede wszystkim to nie jest horror , nie podobał mi sie film, mocnych scen jak na lekarstwo, reality show juz przerabiałem 4 razy z piłą a tutaj było gorzej niż w średniej piłce 4 daje tylko dlatego że zakończenie mnie zaskoczyło