Saga "Zmierzch": Księżyc w nowiu

The Twilight Saga: New Moon
2009
5,5 179 tys. ocen
5,5 10 1 179129
2,8 25 krytyków
Saga "Zmierzch": Księżyc w nowiu
powrót do forum filmu Saga "Zmierzch": Księżyc w nowiu

słyszeliście ,że stephani myśli nad napisaniem 5 części książki ?

źródło : http://www.pudelek.pl/artykul/19239/nakreca_5_czesci_zmierzchu/

tak wiem , pudelek xD ale może jakaś prawda w tym jest .

suebell

Sama nie wiem co o tym myśleć... Wchodziłam przed chwilą na oficjalną stronę Stephenie Meyer i poza długą notką o tym jak spędziła wakacje nie ma nic - ani o "Midnight Sun", który miał być przecież jej następnym projektem, ani tym bardziej o dalszych losach Belli, Edwarda i Renesmee (czyli już właściwie szóstym tomie sagi)... Poza tym czy prowadzi się rozmowy o nakręceniu filmu, na podstawie książki, która jeszcze nie powstała? Stawiałabym prędzej, że ta informacja, pewnie przekręcona przez to fantastyczne źródł jakim jest Pudelek, dotyczy "Przed Świtem", które faktycznie mogłby zostać podzielone na dwie części. Co myślicie? Pozdrawiam :-)

ocenił(a) film na 8
GilmoreGirl

Stephenie przrwała pracę gdyż 12 rozdziałów wyciekło do internetu bez jej wiedzy ponoć .. więc pewnie nie będzie:)

ocenił(a) film na 7
sarah496

ja gdzieś słyszałam że przed świtem chcą podzielić na 3 części.... nie wiem... okaże się zapewne w przyszłym roku :)

ocenił(a) film na 8
effi_2

Prsed Świtem jest już u nas w sprzedaży :) i faktycznie składa się z 3 ksiąg ale w 1 książce :) najgrubsza część ze wszystkich, ma ponad 700 stron :)

sarah496

piszesz tak jak byśmy o tym nie widzieli :)

dla mnie to trochę głupio że podzielą na 2/3 części...
Pattinson będzie się 'starzeć', ja już wolałbym posiedzieć w kinie 2,5 godziny niż czekać na kolejne częsi i patrzeć na Edwarda który jeszcze rok temu wyglądał na no... 17 lat, a teraz wyglada na 20. przecież to widać będzie.

Carla

może przynajmniej Edwarda ojcostwo troche postarzeje xD

ocenił(a) film na 8
Carla

Carla napisałam tak na wypowiedz effi która brzmiała jakby nie wiedziała że ta książka jest już :)

ocenił(a) film na 5
suebell

Fajnie :D, jestem bardzo ciekawa czy uda jej się napisać tą 5 część. Tylko teraz co zrobią z Przed Świtem - w jednym filmie, czy paru?
Tak... ostatnie zdanie na pudelku jest bardzo ciekawe ;).

ocenił(a) film na 8
Karus

wiele osób mówi że nie będzie skoro wyciekły do internetu rozdziały ... a pisanie 5 części jest bez sensu :) tym bardziej że 4 skończyła się tak jak trzeba i bez celu byłoby znów coś wymyślać i komplikować :)

sarah496

czytałam że BD - film mają nakręcić w formie dwóch części.

aneess

ej, a ktoś mate rozdziały które wycekły do internetu?
ciekawe jak one się tam nie znalazły? pilnować ich nie umie czy co? ;D

Carla

Boże Święty uchowaj!!!!

Wciąż za krótki ;)

rose_4

o.o

piernikzmarmolada

A ja uważam, że fajnie by było gdyby Meyer napisała kolejną część sagi, i nie mam tu na myśli Midnight Sun, którego to 12 rozdziałów krąży w internecie. Przecież nie jest powiedziane, że w kolejnej części sagi czytalibyśmy o dalszych losach Edwarda i Belli. Może byłyby to dalsze losy Jacoba i Renesme... co o tym myślicie? W końcu saga to zazwyczaj seria książek o losach wielopokoleniowej rodziny... tak mi się wydaje.

A co do podzielenia "Przed Świtem" na dwie części na potrzeby filmu to mam mieszane uczucia. Z jednej strony czekanie z utęsknieniem na kolejną filmową cześć, z drugiej w końcu byłoby to przykładowo 4h filmu zamiast 2h. Zawsze to więcej naszych ulubionych bohaterów. A przede wszystkim to jest jednak najdłuższa część i pewnie nie będzie łatwo pomieścić ją 2godzinnym filmie...
Ciekawe czy ta informacja okaże się prawdziwa, ale wcale bym się nie zdziwiła. Dodatkowa część zarobiłaby też dodatkowe pieniądze i myślę że o to tu przede wszystkim chodzi.

ocenił(a) film na 10
efka84

ja bym baaaardzo chciała aby powstała 5 część o losach Jacoba i Renesmee <3 ahh .