Saga "Zmierzch": Księżyc w nowiu

The Twilight Saga: New Moon
2009
5,5 179 tys. ocen
5,5 10 1 179123
2,8 25 krytyków
Saga "Zmierzch": Księżyc w nowiu
powrót do forum filmu Saga "Zmierzch": Księżyc w nowiu

podobno negocjuje rolę w filmie :http://www.stopklatka.pl/wydarzenia/wydarzenie.asp?wi=51932

kaara4

zaoferowali jej role bez wymogu przesluchania. Negocjacje dotycza honorarium i tego czy na taka role zgodza sie rodzice 15-latki

kaara4

Wreszcie jakieś sensowne propozycje do nowej obsady. :) Cieszę się jak cholera.

ocenił(a) film na 4
iwil_monki

Moim zdaniem Dakota Fanning idealnie pasuje do roli Jane... Mam nadzieję, że ją zagra.
Już się nie mogę doczekać tego filmu!

Alice_Claudia_Cullen

Tak,wg mnie też pasuje do tej roli...Mam nadzieję,że już nie będą nas straszyć takimi informacjami,jak to,że Vanessa czy LiLo jest brana pod uwagę...Do tego filmu potrzeba "świeżej krwi":D

ocenił(a) film na 4
Anua

Anabella zgadzam się z tobą w 100%! Tamte dwie w "New Moon" to był by koszmar! Dakota Fanning jest idealna!

ocenił(a) film na 3
Alice_Claudia_Cullen

tak tak tak
w końcu ktoś porządny !
strasznie się cieszę .. :)
moim zdaniem ona jest bardzo dobrą aktorką
dlatego nie dość, że pasuje
to na pewno jeszcze świetnie zagra ;D

Misery_

Nie dośc, że Dakota to świetna aktorka to również moim zdaniem idealnie pasuje do roli Jane. Taka niewinna twarz - bosko xD Nic tylko czekać na premierę. A jeżeli będą próbować zatrudnić kogoś pokroju LiLo to ja się chyba uduszę ze śmiechu. Ale wydaje mi się, że nie będzie aż tak źle. Więc czekajmy pełni cierpliwości. Lub nie xD

Bloody_Lips

Pomimo tego, że nie lubię Dakoty to stwierdzam, że jak czytałam książkę to właśnie ją wyobrażałam sobie jako Jane :) I to będzie bardzo dobry wybór ;) Mam nadzieję, że ją zagra ;)

Drugą rzeczą w jaką wierzę to fakt, że filmowy nie zlikwidują Leah z filmu - nie byłoby fajnie :/
Co o tym sądzicie ??
http://www.kotek.pl/kotek/1,87050,6191376,_Ksiezyc_w_nowiu__bez_Leah__.html

Kingusia_92

No nie wiem.....Leah przyda sie w następnych częściach ;)
Ale wolę,zeby nie grała jej Vanessa Hudgens.
Co do Dakoty- fajnie by było ;)
Ona pasuje do Jane, wreszcie jakas rozsądna decyzja.

Bloody_Lips

hmmm a kto to jest ten LiLo?????
<za krótki>

Anua

W pełni się zgadzam, szczęka mi opadła gdy napisali że Vanessa ma zagrać Leah! Ale zdementowali te plotki bo roli Leah podobno nie będzie w filmie.

m_0502

och dakota się nadaje w pełni na Jane! xD te jej oczy ^^

ocenił(a) film na 5
pietrusia

Tak. Dakota jest idealna do tej roli.
W końcu jakieś info. Jestem ciekawa jak obsadzą trójkę Volturi.?

kaara4

Jak dla mnie Dakota jest troszkę za..."stara", oczywście, jeśli chodzi o rolę Jane, ponieważ tę ostatnią "widziałam" jako dziewczynkę w wieku 10- 12 lat, a nie jako dojrzewającą piętnastolatkę.

kraken_a

Hmm...ja wam powiem, że ufam tym ludziom od wyboru aktorów - i wiem, że będzie dobrze :D Musi :)

Kingusia_92

Ale Wystarczy odpowiednio ucharakteryzować Dakotę, i będzie yglądać na 11-latkę. A poza tym ona ma tak niewinną twarz, że nie mogą obsadzić kogoś innego. Ona jest stworzona do tej roli.

Bloody_Lips

Popieram.
Ciekawe kogo obsadzą w roli Aleca.. Hm.

użytkownik usunięty
m_0502

Tak no nareszcie .....
Dakota to strzał w 10 !
Wedłud mnie jak i zreszta was nadaje się idealnie do tej roli.
Co do Aleca to coś słyszałam ale niepotrafie sobie przypomnieć imienia jak przypomni mi się napisza :D

Myślę, że twórcy zostaną już przy Dakocie :)
Natomiast co do Aleca - to nic chyba nie wiadomo no nie ??

Kingusia_92

Jezu, ja kocham Dakotę!
Tak się ucieszyłam jak się dowiedziała, że jest szansa, że zagra Jane ;)
Idealnie do tej roli pasuje!

kaara4

"(...)Na stronie people.com można głosować na aktora, który Waszym zdaniem najbardziej pasuje do roli Aleca. Typowani aktorzy to Tom Felton, Lucas Grabeel, Gaspard Ulliel oraz Freddie Highmore."
Moim zdaniem, żaden z nich nie pasuje, bo są za starzy - no ewentualnie Highmore, ale w ostateczności. Tzn. Tom Felton byłby świetny w tej roli, ale on ma już 22 lata i nie ma siły, żeby zrobić z niego 11-latka.

Bloody_Lips

Tom Felton, gdyby był 10 lat młodszy :) To ojć...genialnie by było :) A tak to nie za bardzo ;/

Bloody_Lips

Nie wiem jak w rzeczywistości wygląda ten chłopak, który grał w "Księciu Półkrwi" młodego Voldemorta (siostrzeniec czy tam kuzyn Fiennesa) ale w filmie (z tego co widziałam w zwiastunie) był uroczy... Mógłby zagrać Aleca ;p

m_0502

http://lh4.ggpht.com/_DLY0Y9lgAb0/SJClokvhCKI/AAAAAAAAAGQ/olgjKcn54VE/HP6-TTL-10 67r.jpg
jakby miał taką charakteryzację to by pasować idealnie wg mnie ;p

Bloody_Lips

Lucas Grabeel, Vanessa Hudgens...niedługo cały HSM...bez przesady. Czy oni chcą żeby fani znienawidzili Księżyc w nowiu? Oczywiście jeśli im zależy na tej hordzie rozchichotanych fanek...nie będę kontynuować bo się wkurzę jeszcze za bardzo i w ogóle znienawidzę HSM...

_Calyso_

Nie no żadnych gwiazd HSM !!
Tak by nie mogło być... Cała magia by prysła...

A co do młodego Voldemorta - no nawet nawet mógłby być ;)

Kingusia_92

Zgadzam się, żadnych gwiazd HSM...
Ale słyszałam (już to gdzieś tu pisałam) że powstało wiele plotek dotyczących obsady Księżyca w Nowiu. Jak na mójh gust, komuś się nudzi po prostu.

_Calyso_

No wiesz, nie słyszałaś, że wszystkie gwiazdy Disney'a chcą być w "New Moon"? (Właśnie stoją w kolejce na casting) Obsada z High School Musical ma zamiar nawet zaśpiewać swoje największe przeboje xD

ocenił(a) film na 4
kaara4

całkiem, całkiem :D

Jane , a Alec? ;p

mosqa

No właśnie nic o nim nie wiadomo na 100% :/ Szkoda :/

kaara4

Ja też się ucieszyłam. Czytając opinie ludzi trafiłam jeszcze na dwie aktorki, które mogłyby być. Jodelle Ferland też mi tu pasuje. Wygląda jak aniołek, gdyby tylko zmienić te włosy. Chociaż chyba pomimo jej wieku, wygląda trochę za bardzo na dziecko, a Jane wyobrażam sobie jako tak... 13 lat? Druga propozycja to AnnaSophia Robb. Ma brzydką fotkę na filmwebie, ale na filmach wygląda bardzo dobrze. Tyle że już nie ma takiej hm... niewinnej twarzy, jeśli ktos mnie rozumie. Jeśli wybiorą Dakotę to będzie to strzał w dziesiątkę, tylko nie wyobrażam sobie jej z brązowymi krótkimi włosami, bo jak pamiętam z książki tak miała wyglądać Jane. Ale z twarzy pasuje, nawet bardzo.
Jeszcze co do Aleca. Ja sobie coś upatrzyłam Liama Aikena - grał Klausa Baudelaire w Serii Niefortunnych Zdarzeń. Nie wiem czemu, ale jakoś tak mi on się nasunąłna myśl, jak czytałam książkę. Tylko, ze chyba jest za stary do tej roli.
Oby wybrali Dakotę, jestem jak najbardziej za.

Amberrr

http://three65.files.wordpress.com/2008/01/dakota_full.jpg
wnioskując po tej fotce - ona MUSI dostać tę rolę.

Amberrr

Dakota pasuje :) Może w końcu po tej roli ją polubię :)

Kingusia_92

Jak dla mnie to Dakota powinna grać Jane, nikt inny,a co do Aleca to trudna sprawa, bo Ci aktorzy, którzy by się nadawali są za starzy ;/ Ale czas pokaże - może ktoś ciekawy się ujawni na horyzoncie ;P

Bloody_Lips

A co myślicie o tym że w filmie miałyby pojawić się Ben Barnes ?

Kingusia_92

pasowałby nawet na np. Ara, ale nie za młody jest?

kaara4

hm..niezbyt.ale moze po charakteryzacji wygladlby jak trzeba :), nic nie wiadomo ...dopiero sie okaze..

Karina_18

Ja bym chciała żeby zagrał Ara - bo on ma coś w sobie ;)
A charakteryzacja potrafi wszystko ;)

ocenił(a) film na 4
Kingusia_92

co do Aleca to Felton jak nic. ;D

;D

mosqa

Felton?! przecież Alec miał być w wieku Jane! jak przerobić go o dziesięć lat młodszego? nie sądze by w tym wypadku charakteryzacja się na coś zdała.

Amberrr

Felton byłby spoko tyle, że jest za stary ;/ I nic na to nie poradzimy ;)

Kingusia_92

Nie znając aktorów do NW właśnie tak wyobrażałam sobie Aleca - Tom Felton Ahhh... :D szkoda że troszkę za stary(niestety)