PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=491960}

Saga "Zmierzch": Księżyc w nowiu

The Twilight Saga: New Moon
2009
5,5 178 tys. ocen
5,5 10 1 178093
2,7 35 krytyków
Saga "Zmierzch": Księżyc w nowiu
powrót do forum filmu Saga "Zmierzch": Księżyc w nowiu

Edi Gathegi - Laurent

użytkownik usunięty

Nie! Nie! i jeszcze raz nie!
ten kto czytał sagę powinien widzieć jak miał wyglądać Laurent.
Tego aktora obsadziłabym co najwyżej w 'osobach, które wstawiały się za Bellą' w 4 części gdy mieli przybyć Volturi :D

ocenił(a) film na 5

ale co Ci się w nim nie podoba? Moim zdaniem pasuje do tej roli.

Christi21

Jak zobaczyłam tego aktora w tej roli to się szczerze przestraszyłam. W książce jest to biały człowiek a w filmie czarnoskóry(tu nie chodzi o rasizm). Nie znałam go wiec nie wiedziałam jakie ma zdolności aktorskie ale przyznam że fajnie zagrał i obecnie nie razi mnie jego obecność w filmie.

użytkownik usunięty
Christi21

nie to że mi się nie podoba ^^ (nie jestem rasistką, czy coś w tym stylu)
tylko wg mnie błędnie dobrali tego aktora. Laurent miał być wysokiii, trupioblady o kruczoczarnych włosach
a nie 'czarny' z dredami ^^

ocenił(a) film na 4
Christi21

nie, nie miałbyć trupioblady.

Lauren był jednym z wampirów o oliwkowej karnacji ciała, czemu w książce dziwiła się Bella, olikowy to on może nie jest. jedynie oczy zdradzały jego przynależnośc do rasy wampirów.. no i błąd z włosami. ale karnacja w porządku, mniej więcej.

On jest OK. Przecież nie musi być wszystko wierną kopią książki. :)

ocenił(a) film na 5
ujka

Jak wiadać odbiegli troche od książki

Christi21

dokładnie. Nikt nie kazał im się trzymać kurczowo książki:)

ocenił(a) film na 10
aneess

Jak dla mnie to ta postać jest o wiele ciekawsza niż ta książkowa - nie jest typowym wampirem o śnieżnobiałej skórze kontrastującej z ciemnymi włosami. To jest fajne ;)

ocenił(a) film na 4

Mnie na początku przeszkadzało to, że nie trzymają się książkowej wersji, ale po "przemyśleniu" tego uważam, że postać Laurenta całkiem ciekawie wyszła w filmie. Wiadomo, stworzyli niemalże nową postać, bo wygląd w żadnym stopniu się nie zgadza, ale nie jest źle ;)

marta123_123

ale nie tylko w tym odbiegli od ksiazki... przeciesz tam nic nie bylo napisane jak James zabija faceta na łodzi czy coś w tym stylu... ale Edi Gathegi jako Laurent zagrał dobrze.:)

ocenił(a) film na 5
goosssia15

No nic nie było w książce ale widocznie chcieli wprowadzić więcej akcji do filmu

ocenił(a) film na 6
Christi21

LOL A co ma wygląd postaci co akcji filmu? Mnie też się nie podoba, że jest on czarnoskóry. Nie dość, że film nie jest zbyt wierny książce, to jeszcze dają takie ewenementy.

bunny443

film nie musi być wierną adaptacją książki, w tym cała zabawa.najważniejsze rzeczy zostały uchwycone,teraz oczekujmy "new moon".the end