Saga "Zmierzch": Księżyc w nowiu

The Twilight Saga: New Moon
2009
5,5 179 tys. ocen
5,5 10 1 179129
2,8 25 krytyków
Saga "Zmierzch": Księżyc w nowiu
powrót do forum filmu Saga "Zmierzch": Księżyc w nowiu

Książki o wampirach

użytkownik usunięty

Znacie jakieś tytułu podobne do Sagi Zmierzchu?
Nie musi być to podobna historia.
Coś o wampirach, ale wolałbym nie jakiś super krwawy horror tylko jakąś ciekawą powieść (oczywiście nie zaprzeczam, że horrory nie są ciekawe :>).

użytkownik usunięty

poprawka
*Znacie jakieś tytułu podobne tematycznie do Sagi Zmierzchu?

To wyżej jakoś dziwnie brzmi :>

Chociażby "Wywiad z wampirem", taki klasyk. Razem z nim inne książki Anne Rice.

ocenił(a) film na 10
Relief

,,Wide Awake''
,,Wampire academy''

Polecam też przeczytać Moonlight Erin Elizabeth
(jak na razie 7 rozdziałów :(:( )

Shantel_Black

Polecam "Pamiętniki Wampirów" autorka: Lisa Jane Smith. U nas można kupić z tego co wiem 6 tomów tej sagi.

ocenił(a) film na 10
efka84

Słyszałam też o ksiązce ,,miasto kości'' nie wiem czy dobra bo nigdzie nie moge dostać.

wampirka_filmweb

A ja polecam "Wampiry z Morganville" oczywiście jako zagorzała fanka tej serii. Po polsku wyszły na razie 3 tomy, całość ma liczyć bodajże 9.
A co do "Miasta kości" nie jest to raczej książka o wampirach, gdzieś się tam niby przewijają ale w niewielkiej ilości, w pierwszym tomie bynajmniej. ;]

ocenił(a) film na 3
Ala_a

Zajrzyj na mój blog.

Anita_Blake

wide avake nie jest o wapirach...
tylko o edwardzie i belli... ale polecam jak zaczniesz to się nie oderwiesz do piki nie szkończysz ;P

Venedka

Nie wiem czy ktoś słyszał o "Midnight sun" -zmierzch oczami Edwarda. Też bardzo ciekawa;):)Jest pokazane wszystko do jego strony i można się pozagłębiać w myśli innych:)

Maybe_me

Tak, tyle że tego jest tylko 12 rozdziałów na dodatek w nieoficjalnym tłumaczeniu, a kolejne 3 rozdziały prawdopodobnie dopisane zostały przez jakąś fankę... Ogólnie bardzo fajne. Ciekawe czy S. Meyer napisze tą książkę do końca...?

efka84

ponoć napisze a i ja mam 23 rozdziały jak poszukasz to znajdziesz:P:P
nawet chyba lepsza od tej strony niż od str Belli:)

ocenił(a) film na 4

A ja polecam "Hotel Transylvania". Bardzo ciekawa książka. Może nie jest bardzo podobna do "Zmierzchu", ale też opowiada o miłości pomiędzy wampirem i zwykłą dziewczyną.

Vivere

Ja polecam "Igrzyska śmierci" nie ma tam wampirów, ale książka jest rewelacyjna, ba! słowo "rewelacyjna" jest tu niedomówieniem! Kupiłam ją w ciemno i tak mi się spodobała że nie mogę doczekać się żeby ją znowu przeczytać (a skończyłam wczoraj). Cudowna... dawno nie spotkałam się z tak dobrą książką!

Vivere

Vivere:)
Mozesz troszkę bardziej przybliżyć fabułe:P:P
Bardzo proszę:):)

ocenił(a) film na 2
Maybe_me

Marwy aż do zmroku Charlaine Harris, Miasteczko Salem Stephena Kinga.

ocenił(a) film na 3

Jeśli chcesz ciekawą powieść to nie pisz, że chcesz coś podobnego do Zmierzchu! Kuźwa, przecież to się wzajemnie wyklucza! Polecam Wampira Lestata autorstwa Anne Rice, jeszcze ciekawsze niż Wywiad z Wampirem, spokojnie możesz te dwie książki przeczytać w odwrotnej kolejności. I oczywiście całe Kroniki Wampirze, jeśli masz trochę tzw. oleju w głowie to te książki skutecznie wyleczą cię z choroby zwanej "podoba mi się saga s.meyer".

Królowa Potępionych
Opowieść o złodzieju ciał
Memnoch Diabeł
Wampir Armand
Merrick
Krew i złoto
Posiadłość Blackwood
Krwawy kantyk

Divine

bardzo polecam książki Anne Rice
z kronik wampirzych czytałam tylko wywiad z wampirem, wampira lestata i Merrick
Są super, ale saga s.meyer też mi się podoba

ocenił(a) film na 7

Nie znam wielu książek o wampirach ... Ale według mnie ciekawą książką jest " Kościany Przyjemniaczek " ( jestem zapaloną czytelniczką tej książki i mam nadzieje niedługo kupić sobie drugą część ... ) Pierwsza część jest bardzo ciekawa ja sama czytałam ją 5 razy . Jest w niej trochę humoru , jeżeli ktoś zrozumie niektóre wypowiedzi . W pierwszej części kościanego Przyjemniaczka jest 1 czy 2 rozdziałów o wampirach , ale z tego co czytałam w 2 jest więcej . Ale polecam przeczytać 1 i 2 .

lenka503

http://www.filmweb.pl/topic/1209419/Jestem+agentem+%D0%9A%D0%93%D0%91.html