Znacie jakieś tytułu podobne do Sagi Zmierzchu?
Nie musi być to podobna historia.
Coś o wampirach, ale wolałbym nie jakiś super krwawy horror tylko jakąś ciekawą powieść (oczywiście nie zaprzeczam, że horrory nie są ciekawe :>).
poprawka
*Znacie jakieś tytułu podobne tematycznie do Sagi Zmierzchu?
To wyżej jakoś dziwnie brzmi :>
,,Wide Awake''
,,Wampire academy''
Polecam też przeczytać Moonlight Erin Elizabeth
(jak na razie 7 rozdziałów :(:( )
Polecam "Pamiętniki Wampirów" autorka: Lisa Jane Smith. U nas można kupić z tego co wiem 6 tomów tej sagi.
Słyszałam też o ksiązce ,,miasto kości'' nie wiem czy dobra bo nigdzie nie moge dostać.
A ja polecam "Wampiry z Morganville" oczywiście jako zagorzała fanka tej serii. Po polsku wyszły na razie 3 tomy, całość ma liczyć bodajże 9.
A co do "Miasta kości" nie jest to raczej książka o wampirach, gdzieś się tam niby przewijają ale w niewielkiej ilości, w pierwszym tomie bynajmniej. ;]
wide avake nie jest o wapirach...
tylko o edwardzie i belli... ale polecam jak zaczniesz to się nie oderwiesz do piki nie szkończysz ;P
Nie wiem czy ktoś słyszał o "Midnight sun" -zmierzch oczami Edwarda. Też bardzo ciekawa;):)Jest pokazane wszystko do jego strony i można się pozagłębiać w myśli innych:)
Tak, tyle że tego jest tylko 12 rozdziałów na dodatek w nieoficjalnym tłumaczeniu, a kolejne 3 rozdziały prawdopodobnie dopisane zostały przez jakąś fankę... Ogólnie bardzo fajne. Ciekawe czy S. Meyer napisze tą książkę do końca...?
ponoć napisze a i ja mam 23 rozdziały jak poszukasz to znajdziesz:P:P
nawet chyba lepsza od tej strony niż od str Belli:)
A ja polecam "Hotel Transylvania". Bardzo ciekawa książka. Może nie jest bardzo podobna do "Zmierzchu", ale też opowiada o miłości pomiędzy wampirem i zwykłą dziewczyną.
Ja polecam "Igrzyska śmierci" nie ma tam wampirów, ale książka jest rewelacyjna, ba! słowo "rewelacyjna" jest tu niedomówieniem! Kupiłam ją w ciemno i tak mi się spodobała że nie mogę doczekać się żeby ją znowu przeczytać (a skończyłam wczoraj). Cudowna... dawno nie spotkałam się z tak dobrą książką!
Jeśli chcesz ciekawą powieść to nie pisz, że chcesz coś podobnego do Zmierzchu! Kuźwa, przecież to się wzajemnie wyklucza! Polecam Wampira Lestata autorstwa Anne Rice, jeszcze ciekawsze niż Wywiad z Wampirem, spokojnie możesz te dwie książki przeczytać w odwrotnej kolejności. I oczywiście całe Kroniki Wampirze, jeśli masz trochę tzw. oleju w głowie to te książki skutecznie wyleczą cię z choroby zwanej "podoba mi się saga s.meyer".
Królowa Potępionych
Opowieść o złodzieju ciał
Memnoch Diabeł
Wampir Armand
Merrick
Krew i złoto
Posiadłość Blackwood
Krwawy kantyk
bardzo polecam książki Anne Rice
z kronik wampirzych czytałam tylko wywiad z wampirem, wampira lestata i Merrick
Są super, ale saga s.meyer też mi się podoba
Nie znam wielu książek o wampirach ... Ale według mnie ciekawą książką jest " Kościany Przyjemniaczek " ( jestem zapaloną czytelniczką tej książki i mam nadzieje niedługo kupić sobie drugą część ... ) Pierwsza część jest bardzo ciekawa ja sama czytałam ją 5 razy . Jest w niej trochę humoru , jeżeli ktoś zrozumie niektóre wypowiedzi . W pierwszej części kościanego Przyjemniaczka jest 1 czy 2 rozdziałów o wampirach , ale z tego co czytałam w 2 jest więcej . Ale polecam przeczytać 1 i 2 .