Saga "Zmierzch": Księżyc w nowiu

The Twilight Saga: New Moon
2009
5,5 179 tys. ocen
5,5 10 1 179123
2,8 25 krytyków
Saga "Zmierzch": Księżyc w nowiu
powrót do forum filmu Saga "Zmierzch": Księżyc w nowiu

Hej . Nie można by stworzyć takiej petycji z prośbą aby Stephenie rozszerzyła chociaż o jedną książkę sagę? (chodzi mi oczywiście o zmierzch itd.)

Szczerze to nie czytałam Breaking Dawn ale mam nadzieje , że można by opisać dalsze losy Belli i Edwarda + np. ich dziecka xD

ocenił(a) film na 3
madzienia

Nie, lepiej nie.
Piąta część sagi byłaby już nudna.
Nie, nie, nie.
Powiedziała, że 4 to niech będą 4.

ocenił(a) film na 7
Di_

Ja myśle że prędzej czy pużniej i tak napisze 5 cześć bo nie zakończyła jeszcze do końca tematu z Volturi...poza tym wątek Jacob'a i Renesme pewnie rozwinie bo myśle że każdy jest ciekaw czy coś z tego wyjdzie...:)Ja na pewno:))

tusia1985_20

Ja też bym już nie chciała dalszych części.. Byłoby to żerowanie na popularności książek i wyciąganie jakichś wątków, które mogłyby być spokojnie już zakończone. Wydaje mi się, że tak jest dobrze i szczerze wolałabym, żeby teraz Stephanie skupiła się na kontynuacji Intruza ;]

tusia1985_20

Zgadzam się:) Nie lobię czegoś przeciągać:P ale 5 cz w tym przypadku by się przydała...sama sie zastanawiam jak to z Tym Jakobem i Renesmee będzie...czy życie belli i Edwarda będzie usłane różami i jak sprawa z tymi Volturi..ciekawe.

madzienia

ja tez jestem na nie...chociaż mogłoby być ciekawie(szczególnie losy jackoba i nessie)i jaki by był tytuł?? skoro cała saga zawiera 4 fazy księżyca..(a z tego co wiem to nie ma 5 fazy)

Karina_18

gdzie ty tam widzisz fazy księżyca? przeciez to nie sa zadne fazy. tylko jedna 'new moon'. od kiedy zmierzch jest faza ksiezyca?

madzienia

Moim zdaniem powinna być 5 część o Renesmee i Jacobie ...
Było by fajnie . ;)

Psycho_Bunny

Moim zdaniem 5 część byłaby już przesadą. Każda saga kiedyś się zakończy.
Poza tym Stephanie może napisać jeszcze jakaś książkę która będzie równo zajmująca jak saga Twilight. Liczę na to. ;)

skatee_girll

ponoć jest mowa o tym, że ma być napisana jedna częć ale z punktu widzenia Edwarda:)

misia92

No tak tak ;)
Ja już nawet czytałam 12 rozdziałów 1 cześci Twilight z punktu widzenia Edwarda " Midnight Sun" .
Ponoć tego ma być 3 cześci ksiązkowe. A kiedy to nie wiadomo.

skatee_girll

Nie, zdecydowanie nie.
Definitywnie stwierdziała, że czwarta jest ostatnią, ale powiedziała również, że nie chce się rozstawać ze "Zmierzchem"... Myślę, że jeśli będzie miała ochotę "popracować" jeszcze z wampirami to państwa Cullen zostawi w spokoju. Może Volturi? Może jakiś inny bohater? Chętnie poiczytam, ale Edzia, Bellę i Ness niech już zostawi w spokoju ;)

Poczekajmy na "Midnight Sun" i fragmenty "Forever Dawn", które być może opublikuje.

madzienia

Ja właśnie jestem w połowie 'Przed Świtem' więc nie wiem jak to się zakończy. ale szczerze powiedziawszy to bezsensu byłoby napisanie przz Stphanie kolejnej części, bo to już byłoby pisanie o niczym. ile lat można przyciągać na siebie fale nieszczęść ? a pozatym Bella przemieniając się w wampira powinna nie być już taka nizdarna, więc po co tu o tym pisać ? oczywiście ciekawi mnie co dalej będze, ale to tylko książka nie moje życie (choć szkoda że to tylko książka)

Osobiście po przeczytaniu 4 części zamierzam przeczytać 'Zmierzch' z punktu widzienia Edwarda. posiadam już taką książkę, więc nie będę mieć problemu z jej znalezieniem. jednak uważam iżautorka powinna napisać również 4 części z punktu widzenia Edwarda, żeby można było wszystko o nim wiedzieć xd ;)
Pozdrawiam ;)

ocenił(a) film na 4
endzi7

zgadzam się.
nie chciałabym czytać 5. części o dalszych losach. przeczytałam te 12 rozdziałów wersji Edwarda i naprawdę mi się podobało. pokazało to wszystko z zupełnie innego punktu widzenia. i chciałabym przeczytać całą sagę z jego punktu widzenia. najbardziej ciekawi mnie chyba 2 i 4 część, żeby zobaczyć, jak on to wszystko postrzegał...

madzienia

Wydaje mi się ze ona celowo nie dokończyła historii. Mam na myśli Volturi i Renesme.
Ale nie wydaje mi się aby była w stanie przeciagać dalszą agonię aktorów grajacych swoje postacie. Jakby nie było jest to pracochłonne i wymaga ogromnego zaangazowania a nie wydaje mi sie aby oni chcieli wiecznie grac w zmierzchu. Co najwyzje jeśli by powstała jakaś dalsza kontynuacja to na pewno zagraliby juz inni aktorzy. Sam Pattinson mówił w wywiadzie ze powoli zaczyna sie zastanawiaćź czy dobrze zobil ze wzial sie za zagranie Edwarda. Kristen pewnie tez nie chcialaby byc wiecznie utozsamiana z Bella Swan.

BD był chyba nieco pod koniec juz naciagany. Wydaje mi sie ze aktorce nagle braklo weny.

Przeczytalam te 12 rozdziałów MS i powiem ze rzeczywiscie czyta sie magicznie szybko i bardzo ciekawy jest jego punkt widzenia. Ale dobrze ze opisala historię z pkt widzenia Edwarda i Izabelli.
Bardzo dobrze się stało ze zdycydowała się opisać to z pkt widzenia Edwarda również. Zastanawiam sie tylko dlaczego ona to zrobila? "to" mam na myśli to, ze akurat, akurat w tym momencie kiedy mnie najbardziej interesowalo i intrygowalo uczcie ktore czul Edward w momencie gdy pocalował Bellę, gdy miał to zrobić, gdy już to zrobił. Kurde mogla chociaz o jeden rozdzial wiecej napisać. Akurat ten kiedy to nastąpiło. Akurat ten rodział, ten w którym to się stało był następnym a ona musiala... Jakby nie wiedziala ze to wlasnie bylo wazne. Jego uczucie w tym momencie. Uczucie Belli juz kazdy znal. A na jego teraz nie wiadomo ile trzeba bedzie czekać.
It's not so fair...