Lautner ma 168 cm, a jest na plakacie zdecydowanie wyższy od Stewart, która również mierzy 168. Pattinson ma 185 cm, a jest niewiele wyższy od Lautnera...
Plakat tylko potwierdza, jak słabo prezentuje się produkcja tego filmu :)
Nie mówiąc już o tym, że w książce Jacob (grany przez Lautnera) był prawie że olbrzymem. Już nie pamiętam, jakiego niby był wzrostu, ale o ile się nie mylę, to z 2m
Poprostu MAGIA KINA. W większości produkcjach rezyserzy troche nas 'okłamują" co do wzrostu bohaterów. W filmach stosowane są często róznego rodzaju triki, które podwyzszają bohaterów i podnoszą ich do "równego" poziomu wzrostu. Co ciekawe bardzo rzadko pokazują te triki w produkcjach typu "How is made". Pamiętam, ze czytałem kiedys że tacy czołowi aktorzy swego pokolenia jak Cruise, Banderas itp. nie mierzą przewaznie wiecej niz 170 cm wzrostu. W przypadku wysokich facetów i kobiet rezyser ma problem ze scenami, które przecież ustawia.
Słabo? Moim zdaniem właśnie na odwrót, bo niby jak by wyglądał Jacob jeżeli w filmie miałby 168 cm? W książce on miał 190 cm i przecież musieli go zrobić wyższego bo jak by wyglądał Taylor przy Pattinsonie który ma 185cm?
No popatrzmy na "Rain Man". Dustin Hoffman i Cruise nie są wysokimi facetami, a można odnieść wrażenie, że jak razem idą, to mierzą choćby 180 cm :) szczególnie Cruise na takiego chojraka się prezentuje.
w jednym filmie z Cruisem jak mi wiadomo zatrudnili samych niskich aktorów (a był to film wojeny) żeby nie było tak wielkiej dysproporcji
Jest dobrym aktorem, przystojnym, dobrze zbudowanym tak wiec ja sprawe wzrostu moge potraktowac z przymrozeniem oka;)
A z tego co pisza to w Twilight przy wygladzie Pattinsona troche popracowali(niby ze doalowali troche miesni ale kto wie) tak wiec ja tu tragedi nie widze...
ale brzydki aktor to tez aktor
a Pattinson raczej nie zglosi sie do
roli amerykanskiego Pudziana :))
No to właśnie dobrze, co poradzić jak chłopak nie urósł ;)? Mięśnie można sobie jeszcze wypracować, ale no urosnąć się już nie da. Chyba, że na planie filmowym, tam dokonują cudów ;p.
Dodajmy, że ludzie od Księżyca w nowiu chceli zmienić aktora grającego Jacoba (właśnie przez wzrost) . Ale yhm fanki się oburzyły ;D . Mi tam to nie przeszkadza - mam nadzieję, że ta część będzie lepsza od ekranizacji Zmierzchu
nie chceli go zmienic glownie przez wzrost tylko ze byl zamalo wysportowany
i to nie przez fanki zostal tylko S.Meyer powiedziala ze lepiej by bylo gdyby nie zmieniali aktora
nie doceniamy Photoshopa... :)