Saga "Zmierzch": Księżyc w nowiu

The Twilight Saga: New Moon
2009
5,5 179 tys. ocen
5,5 10 1 179129
2,8 25 krytyków
Saga "Zmierzch": Księżyc w nowiu
powrót do forum filmu Saga "Zmierzch": Księżyc w nowiu

Plakat robi cuda

użytkownik usunięty

Lautner ma 168 cm, a jest na plakacie zdecydowanie wyższy od Stewart, która również mierzy 168. Pattinson ma 185 cm, a jest niewiele wyższy od Lautnera...

Plakat tylko potwierdza, jak słabo prezentuje się produkcja tego filmu :)

ocenił(a) film na 4

Nie mówiąc już o tym, że w książce Jacob (grany przez Lautnera) był prawie że olbrzymem. Już nie pamiętam, jakiego niby był wzrostu, ale o ile się nie mylę, to z 2m

ocenił(a) film na 4

Poprostu MAGIA KINA. W większości produkcjach rezyserzy troche nas 'okłamują" co do wzrostu bohaterów. W filmach stosowane są często róznego rodzaju triki, które podwyzszają bohaterów i podnoszą ich do "równego" poziomu wzrostu. Co ciekawe bardzo rzadko pokazują te triki w produkcjach typu "How is made". Pamiętam, ze czytałem kiedys że tacy czołowi aktorzy swego pokolenia jak Cruise, Banderas itp. nie mierzą przewaznie wiecej niz 170 cm wzrostu. W przypadku wysokich facetów i kobiet rezyser ma problem ze scenami, które przecież ustawia.

ocenił(a) film na 10

Słabo? Moim zdaniem właśnie na odwrót, bo niby jak by wyglądał Jacob jeżeli w filmie miałby 168 cm? W książce on miał 190 cm i przecież musieli go zrobić wyższego bo jak by wyglądał Taylor przy Pattinsonie który ma 185cm?

użytkownik usunięty
wampirka_filmweb

No popatrzmy na "Rain Man". Dustin Hoffman i Cruise nie są wysokimi facetami, a można odnieść wrażenie, że jak razem idą, to mierzą choćby 180 cm :) szczególnie Cruise na takiego chojraka się prezentuje.

ocenił(a) film na 10

w jednym filmie z Cruisem jak mi wiadomo zatrudnili samych niskich aktorów (a był to film wojeny) żeby nie było tak wielkiej dysproporcji

ocenił(a) film na 9
duszyczka1

Jest dobrym aktorem, przystojnym, dobrze zbudowanym tak wiec ja sprawe wzrostu moge potraktowac z przymrozeniem oka;)
A z tego co pisza to w Twilight przy wygladzie Pattinsona troche popracowali(niby ze doalowali troche miesni ale kto wie) tak wiec ja tu tragedi nie widze...

Diana1604

ale brzydki aktor to tez aktor
a Pattinson raczej nie zglosi sie do
roli amerykanskiego Pudziana :))

ocenił(a) film na 5

No to właśnie dobrze, co poradzić jak chłopak nie urósł ;)? Mięśnie można sobie jeszcze wypracować, ale no urosnąć się już nie da. Chyba, że na planie filmowym, tam dokonują cudów ;p.

ocenił(a) film na 3
Karus

Dodajmy, że ludzie od Księżyca w nowiu chceli zmienić aktora grającego Jacoba (właśnie przez wzrost) . Ale yhm fanki się oburzyły ;D . Mi tam to nie przeszkadza - mam nadzieję, że ta część będzie lepsza od ekranizacji Zmierzchu

palafka

nie chceli go zmienic glownie przez wzrost tylko ze byl zamalo wysportowany
i to nie przez fanki zostal tylko S.Meyer powiedziala ze lepiej by bylo gdyby nie zmieniali aktora
nie doceniamy Photoshopa... :)

KristenStewart

168 cm to bardzo mało jak na chłopaka...

naprawde już się ludziom nudzi że takie temty zakładają...
najpierw przeczytaj książke poniej komentuj!