Saga "Zmierzch": Księżyc w nowiu

The Twilight Saga: New Moon
2009
5,5 179 tys. ocen
5,5 10 1 179129
2,8 25 krytyków
Saga "Zmierzch": Księżyc w nowiu
powrót do forum filmu Saga "Zmierzch": Księżyc w nowiu

http://werewolf-news.com/twilight/ a zreszta czytalyscie ksiazke...

Usagi_V

Nie, nie czytaliśmy.

ocenił(a) film na 4
Usagi_V

to dlaczego kurka się nie zmienił w coś innego, potężniejszego od wilka? bo przecież mógłby, czyż nie? a taki niedźwiedź grizzly czy puma to dość popularne, o ile nie bardziej popularne zwierzątka jakie żyją w USA, więc czemu?..

ocenił(a) film na 6
diana6echo

Moze oni sa zdolni do przybierania tylko postaci wilka, zamiast i innych zwierzat, jak np. w True Blood. Napisz do Meyer i sie zapytaj, dlaczego zrobila taka zmylke ktora potem sama wyjasnila w ksiazce.

Prawdziwym wilkolakiem mozna zostac tylko po ugryzieniu innego wilkolaka, a zamiana nastepuje tylko podczas pelni. Wilczki w Zmierzchu to shape-shifters.

ocenił(a) film na 4
Usagi_V

oj nie bądź taka pewna ;)
wszak to stworzenia mityczne

w rpg Wilkołak Apokalipsa, garou wyzwoliły się spod panowania Księżyca i mogą o dowolnej porze dnia i nocy zmienić się w wilka lub którąś z form pomiędzy..

ocenił(a) film na 6
diana6echo

r...rpg...? Wiesz gdzie ja mam rpg? Dzieciuch! W tych rpg mozna byc wampirem-gejem z zielonymi wlosami ktory nie tylko nie boi sie slonca ale jego ulubiona potrawa jest Wodzionka z ekstra porcja czosnku, na milosc boska. Ja tu mowie o starym micie o wilkolakach, a nie o tym co sobie wspolczesni tworcy filmow i rpg wymyslaja!

ocenił(a) film na 10
Usagi_V

zawsze w książkach wilkołaki są przeciwnikami wampirów a Quileutci są zmiennokształtni jak się później dowiadujemy, nie są wilkołakami a jedynie przybierają ich postać. Sadzę, że właśnie po to Żeby zaznaczyć że są odwiecznymi wrogami;p

ocenił(a) film na 4
Usagi_V

poczytaj najpierw podręczniki do rpg, a mina ci zrzednie, bo fakt, fantastyka toż to, ale jednak chłopaki z White Wolf Pawn stworzyli solidny świat, z zasadami, a co najważniejsze, z całą mitologią..

PS
ekhm, a Meyer to nie współczesna dziewczynka? przecież sobie wszystko wymyśliła..

ocenił(a) film na 3
diana6echo

Kolokwialnie rzecz ujmując: ponieważ ten z plemienia Quileute, który był pierwszym zmiennokształtnym w plemieniu był akurat pod postacią duszy, która opuściła swoje ciało i nie mogła do niego wrócić, ponieważ zostało zniszczone przez zdrajcę z plemienia. Miał tylko "pod ręką" wilka, gdy "potrzebował ciała", by się w nim schronić. Nie miał czasu szukać grizzly. Jest to opisane i wyjaśnione w książce, ale już dawno skasowałam e-booki, gdy uznałam że czytanie ich było stratą czasu, więc nie wkleję cytatu.

ocenił(a) film na 9
Usagi_V

przeczytajcie książkę, w tym linku jest dokładny cytat Aro'a ;)
ale nie napiszę dokładnie co i jak bo nie chcę psuć niespodzianki:)

ocenił(a) film na 10
grungeowy2

aj ludzie nie wymyślajcie;) w którym momencie ta książka mówi "prawdę"? kiedy laska zakochuje się w wampirze czy jak się całują a on jej nie je? a może w tym że wampiry w ogóle istnieją?;d po to jest fantastyka żeby oderwać się od rzeczywistości więc po co dociekać:)pozdrawiam dociekliwych;)