Saga "Zmierzch": Księżyc w nowiu

The Twilight Saga: New Moon
2009
5,5 179 tys. ocen
5,5 10 1 179110
2,8 25 krytyków
Saga "Zmierzch": Księżyc w nowiu
powrót do forum filmu Saga "Zmierzch": Księżyc w nowiu

Film rewelacyjny . uwielbiam te klimaty, wampiry i wo gule cała treść . Super naprawdę , świetnie dobrana kadra aktorów, doskonałe zdjęcia , super reżyseria, odjazdowa klimatyczna muzyka . uwielbiam Kristen Steward. Mam wszystkie części Sagi , oglądam już po raz 100 i wciąż mam takie sam odczucia. Po prostu kocham ten film w całości . Oceniam na hot 10 choć uważam ze zaniżam tą oceną go , w pełni zasługuje na 1000 , ale nie ma takiej punktacji, Dodaje do swych ulubionych i polecam warto go mieć w swojej kolekcji. Pozdrawiam wszystkich fanów filmy Saga Zmierzch i zapraszam na kontakt na GG numer kto chce to znajdzie.!!!!!!!!!!!!!!!!!

ocenił(a) film na 7
sebastiannycz

Bardziej Polecam "Pamiętniki Wampirów" niż "sagę Zmierzch", są bardziej realistyczne, wampiry płoną w słońcu a nie się świecą, wbijają kołki w serca, mają znacznie bardziej lepszy klimat, i trójkąt miłośny ale także inne wątki. Zmierzch jest trochę bajeczny, choć też go lubię, ale nie tak jak "Pamiętniki..."

Alexa1694

Bardziej Realistyczne? HAHAHA chyba bardziej popularne.

użytkownik usunięty
sebastiannycz

Klasyka horroru? Na głowę upadłaś dziecino? Widziałaś takie klasyki jak: Dracula, Wywiad z wampirem czy choćby Lśnienie (chociaż ten to tematyka o duchach)... Po twoim poście sugeruje, że ich nie widziałaś...

użytkownik usunięty

takie klasyki , a o nich nawet nie słyszałam , nie wiedziałam nawet o istnieniu tych "klasyków"

użytkownik usunięty

o których?

użytkownik usunięty

te dracula to może coś tam słyszałam , i gdzieś tam widziałam te wywiad z wampirem na filmwebie ale lśnienie to nie słyszałam nic o tym filmie

użytkownik usunięty

To radzę się o nim trochę dowiedzieć... Został on ogłoszonym najlepszym horrorem wszechczasów ;-)

Naprawdę nic, a nic... ? Porażka...

FiliTV

hehe, proponuję nie wdawać się w dyskusje z dwunastolatkami ;-)
/"klasyka horroru" - błagam.../

Wpis został zablokowany z uwagi na jego niezgodność z regulaminem
ocenił(a) film na 2

Po co takie osoby zakładają konta na tej stronie ?

użytkownik usunięty
Lukasz_Broda

Jak ja nie znoszę takich osób , przepraszam ale nie jestem fanką horrorów więc nie muszę znać żadnych z nich . A przecoierz filmweb jest chyba dla każdego ?

Problem w tym ,że to klasyka kina Lśnienie zostało wyreżyserowane przez najwybitniejszego reżysera-Kubricka ,który wyreżyserował m.in. Mechaniczną Pomarańczę i Oczy szeroko zamknięte a przede wszystkim 2001 odyseję kosmiczną no ,ale 12-latka uważa ,że to klasyki powinny się wstydzić ,iż nie są popularne wśród otępiałej młodzieży. Założyciel tematu jest klasycznym tego przykładem szczególnie za "wo gule".

sebastiannycz

haha dobre.

ocenił(a) film na 3
sebastiannycz

E tam, to chyba jakiś sarkazm :)

ocenił(a) film na 1
sebastiannycz

Klasyka horroru? O ja pier*olę.

sebastiannycz

niezły troll

sebastiannycz

"Rewelacyjna klasyka horroru"? Ty chyba nie wiesz, co oznacza słowo "klasyka".

ocenił(a) film na 1
kacper990

głupia prowokacja , ta saga powinna zostać zapieczętowana i wrzucona do nagłępszej dziury na ziemi żeby przyszłe pokolenia miały więcej szczęścia od nas i nie musiały oglądać najgorszego filmu w dziejach , wiem że ktoś zaraz powie że nie widziałem naprawde beznadziejnych produkcjii ale zmierzch jak na tak reklamowany film który miał niby być super co najwyżej przeszedł na wyższy poziom tandety .

ocenił(a) film na 4
sebastiannycz

uśmiałam się ;)

sebastiannycz

TO TY CHYBA NIGDY HORRORU NIE WIDZIALES CO TAM JEST STRASZNE ZE LASKA CHODZI Z WAMPIREM POTEM SIE WACHA CZY CHCEMY Z NIM BYC ITP .... SZALU NIE MA PO ZIELSKU BYL SIE NIEBAL

użytkownik usunięty
sebastiannycz

Boże...widzisz i nie grzmisz.

sebastiannycz

ale się uśmiałem, obejrzyj jakiś prawdziwy horror, a potem się nie wypowiadaj- to jest tandetne romansidło, do tego nie przekazujące absolutnie nic

ocenił(a) film na 5
sebastiannycz

Co rozumiesz przez pojęcie "klasyka" oraz "horroru? Bardziej przerażająca była dla mnie chociażby Buka z "Muminków". Równie przerażające, jak użycie kombinacji rewelacja, klasyka i horror w opinii o Twilght.
I jeszcze "wo gule"... Nie, nie skomentuje. To już zbyt wiele. Zabijcie to zanim złoży jaja.

ocenił(a) film na 10
saterek

Ty masz swoje zdanie ja mam swoje inni też mogą mieć takie podobne lub inne. Dziękuje za komentarz pozdrawiam.

ocenił(a) film na 5
sebastiannycz

To nie jest horror. Od tego zacznijmy i na tym skonczmy :)

Wpis został zablokowany z uwagi na jego niezgodność z regulaminem
ocenił(a) film na 2
sebastiannycz

Popieram, genialny film z morałem. Inteligentna fabuła, genialna gra aktorska i bardzo wzruszające zakończenie. Genialny horror który naprawdę przeraża np. kiedy bez koszulkowi kolesie zamieniają się w wilkołaki. Lepiej nie oglądać samemu bo można ze strachu zawału dostać.
Ogólnie mówiąc cały "Zmierzch" jest wspaniały. Młoda nastolatka zakochuje się w ponad 100-letnim "wampirze" (to nie jest pedofilia ?). Ich wielka miłość trwa do momentu kiedy ten ją rzuca. Ona zrozpaczona robi masę idiotycznych rzeczy by go na chwilę "zobaczyć" np. skok z klifu, zbyt szybka jazda motorem. Spędza też czas z wilkołakiem któremu robi ciągle nadzieje, ale gdy dziadkowi Edwardowi grozi niebezpieczeństwo ta zapomina że ten ją porzucił i bez zgody rodziców opuszcza kraj by go ratować. Nic dziwnego, w końcu ojciec prawie w ogóle się nią nie interesuje.
Dla mnie - arcydzieło kina.

ocenił(a) film na 3
sebastiannycz

Zerknęłam z ciekawości, żeby przeczytać opinie o tym filmie osób które go lubią, spróbować ich zrozumieć, ale po przeczytaniu tych komentarzy stwierdzam, że na filmwebie zanim założy się konto powinno się robić test na inteligencję. Jakąkolwiek inteligencję, choćby najmniejszą. Tutaj poziom jest zerowy.

Ewelina7991

wchodząc tutaj sugerując się tytułem, miałem nadzieje na jakiegoś trolla, albo prowokację, ale się niestety srogo zawiodłem ^^

ocenił(a) film na 1
sebastiannycz

zmierzch nie może być klasyką horroru ponieważ podstawowym zadaniem horroru jest straszenie widza. Zmierzch w żaden sposób tego nie robi, chyba, że wywołuje strach tym, że ktoś chce go przy tobie obejrzeć.