Mam tylko nadzieję, że się postarają tym razem... Ze Zmierzchu ledwo trzy piosenki jakoś w miarę wpadają w ucho...
The Black Ghosts - Full Moon
Paramore - Decode
Linkin Park - Leave Out All the Rest
Chociaż ostatnia z tych jakos nie oddaje tego klimatu ale lubie ten zespół ;)
Jakieś obiekcje?
A ja lubię większość kawałków ze Zmierzchu", ale akurat "Full Moon" nie trawię. Nie podoba mi się ta piosenka i nic na to nie poradzę. No ale w końcu każdy ma swój gust. Za to LP - "Leave Out All The Rest" uwielbiam, jak wszystkie inne LP zresztą. Ale zdecydowanie moim faworytem jest kawałek Muse - "Supermassive Black Hole".
Akurat nie piosenki zespołów muzycznych tworzą klimat w filmie i nie one przykuły moją uwagę. Największe brawa należą się Carter'owi Burwell'owi, szczególnie motyw muzyczny otwierający film, który później w różnych aranżacjach przewija się przez cały film, a także muzyka pod tytułem "Nomads", która pojawia się gdy James, Laurent i Victoria wyławiają się z mgły, po prostu genialne kompozycje , liczę na to że również Alexandre Desplat skomponuje choć równie dobrą muzykę.
Ja za to uwielbiam prawie wszystkie piosenki ze ścieżki do "Zmierzchu", przepadam za Linkin Park ( w ogóle), a naprawdę duże wrażenie zrobiło na mnie Blue Foundation "Eyes On Fire". Duże uznanie dla Muse, Iron & Wine i oczywiście Cartera Burnwella ... Uważam, że soundtrack "Zmierzchu" to zdecydowanie ta lepsza strona produkcji.