Saga "Zmierzch": Księżyc w nowiu

The Twilight Saga: New Moon
2009
5,5 179 tys. ocen
5,5 10 1 179123
2,8 25 krytyków
Saga "Zmierzch": Księżyc w nowiu
powrót do forum filmu Saga "Zmierzch": Księżyc w nowiu

Po co dopisaliście The Twilight Saga?To nie należy do tytułu,tylko jest po to,żeby było wiadomo,że New Moon jest z tej serii...

Po pokazaniu loga New Moon większość fanów była zdumiona i niezbyt zadowolona z tytułu, a raczej z jego prefiksu, który miał brzmieć "The Twilight Saga: New Moon". Okazuje się jednak, że tytuł filmu będzie zgodny z tytułem książki. Napis "The Twilight saga" jest tylko po to, by identyfikować "KwN" ze "Zmierzchem".

Źródło: twilightpl.com

Anua

no i własnie dlaego dopisali *the twilight saga* do New moon.
bedzie tak na kazdym plakacie.
Bo nie kazdy ma takiego fiola na pukncie tej sagi aby wiedzieć ze to ma kilka czesci. Nie kapujesz?
Musi to byc zeby bylo wiadomo, ze to jest kontynuacja czegoś. Z eclipse bedzie tak samo.
Poza tym jak to wyglada w filmografii aktorów. Twilight jeszcze jakoś....ale New Moon, Eclipse to już nie bardzo. A tak przynajmniej wyglada to efektowniej...

Lena_

zgadzam się:) Chodź mnie się wydaje że The Twilight Saga:New Moon fajnie wygląda a tym bardziej brzmi i to jaki będzie tytuł NM czy TTS:NM nie ma dla mnie znaczenia...i czemu robić "Halo" o takie coś://://

aneess

Oj,no sorki...Nie miało wyjść "Halo"...Tylko po prostu niepotrzebnie wydłużyła się nazwa...Bo tak czy tak zostaje New Moon,a The Twilight Saga jest tylko dodatkiem...

Anua

Bo taka prawda! Jak napisała Lena...nie każdy ma jest dokładnie w temacie całej sagi... "Halo" to dopiero będzie..;)

aneess

'The Twilight Saga: New Moon' to tylko tytuł informacyjny szczególnie dla tych co nie czytali książki. Choć film i tak nadal nazywa sie 'New Moon'. Więc jak już to z tym tytułem na fw mogli by zrobić ze 'aka the twilight saga new moon' a nie od razu jako całkowity tytuł dawać.