Saga "Zmierzch": Księżyc w nowiu

The Twilight Saga: New Moon
2009
5,5 179 tys. ocen
5,5 10 1 179110
2,8 25 krytyków
Saga "Zmierzch": Księżyc w nowiu
powrót do forum filmu Saga "Zmierzch": Księżyc w nowiu

Czy aktorka Kristen Stewart gra osobę upośledzoną? Bo odniosłem takie wrażenie po mimice, zachowaniu...

ocenił(a) film na 6
JFR

Cóż, oceniając zachowanie książkowej Belli, ciężko stwierdzić czy była ona normalna według właściwych norm, ale raczej żadnej choroby, wady genetycznej nie miała, więc raczej gra normalną osobę z dość nietypową osobowością. ;)

ocenił(a) film na 1
Milena8082

Ma też ciągle otwartą buzię, czyli chyba gra osobę z porażeniem nerwu twarzy. Bardzo możliwe, że jedno i drugie - osobowość i opadająca warga - to efekt szerszych problemów neurologicznych Belli, efekt udaru (nie czytałem książki). No to chyba zmienię ocenę filmu, bo w takim razie gra wybitnie. Aż krew się burzy jak się ją ogląda ;).

ocenił(a) film na 6
JFR

I tu się chętnie zgodzę. Choć u Kristen, nie wiem jak teraz, ale kiedyś mówili, że jest jedną z tych celebrytek, które pokazując się na eventach na ściankach ciągle mają ten sam wyraz twarzy, więc to raczej może nie być gra aktorska. Poza tym, o ile mi wiadomo, jeśli chodzi o książkę, to Bella jednak miała różne wyrazy twarzy. Może saga nie jest dziełem takim, na jakie wskazuje jego sława, ale jeżeli utrzymać to w kategoriach tylko fantasy i odcinając świat ludzi, to mamy wyjaśniony każdy brak logiki, jaki się tam pojawia, a filmy i książki w sumie się nawzajem uzupełniają. ;)