Saga "Zmierzch": Księżyc w nowiu

The Twilight Saga: New Moon
2009
5,5 179 tys. ocen
5,5 10 1 179123
2,8 25 krytyków
Saga "Zmierzch": Księżyc w nowiu
powrót do forum filmu Saga "Zmierzch": Księżyc w nowiu

Kocham filmy o wampirach, ale sposub przedstawienia wampirów w ten sposób w jaki zostało to zrobione w tym filmie jest beznadziejne i mimo, iż muszę przyznać, że efekty specjalne są dobre to cała ta historia obrzydziła mi ten film całkowicie. nie rozumiem równierz fascynacje główną posta. Tolerowałam tego aktora w filmie "Harry Potter i czara ognia".

Osobiście uważam, że horror powinien być przerażający, ewentualnie może mieć jakieś elementy komedji ( przykład "Armia ciemnaćsi"), ale nie ma mowy o mieszaniu Horroru z romansem. To poprostu głupie.

Ale szanuje gust filmowy innych osób i jestem w stanie uwierzyć, że komuś może się to podobać, ale napewno nie mnie.

Hedriga

horror? :D to, że przy słowie "gatunek" ktoś litościwy i upośledzony umieścił "horror", wcale nie oznacza, że to jest dokładnie to co znaczyc miało w zamierzeniu, litości.

ta komedia powinna być filmem instruktażowym z serii "jak nie należy kręcić?". calutka saga jest na tyle neutralna w swoim anty-edukacyjnym przekazie, że każdy gatunek (szczególnie chyba komedie, thrillery, no i ekhm! horrory) będzie czerpał wiedzę o tym jakich grzechów nie popełnić w razie pojawienia się za kamerą.
od ułomnego scenariusza, poprzez postacie, kreacje, aż po dziadowską reżyserię - ten film óczy i edukóje.

crazyIchicken

Całkowicie się z Tobą zgodzam. :)))))))

ocenił(a) film na 6
Hedriga

To nie horror, jakiś cymbał na filmwebie pomylił kategorie ;D
Każdy ma swoje zdanie :)

Sposób pisze się przez ó a nie u.. wybacz nie wytrzymałam :)
Pozdrawiam.

Sequine

Nareszcie słyszę słowa krytyki odnośnie tego filmu. Super!!!!!!:)))))))))))))

P.S.: Dzięki za korektę ;))))))))))))

ocenił(a) film na 1
Hedriga

To może być horror, ale dla WIDZA, który - nie wiedząc na co się pofatygował -, zafundował sobie los katorżnika. Gdyby jeszcze w filmidle tym nie było zjechanych po całości istot ponadnaturalnych, wymyślonych zresztą przez naszych przodków - Prasłowian, byłby to kiepski, nawet jak na tego typu filmy, harleqiun dla "młodszego pokolenia młodzieży", a tak mam obsypane kilotonami brokatu ekskrementy. Gówno, nawet opakowane w mieniący się w słoneczku papierek, nadal pozostaje gównem.