Saga "Zmierzch": Księżyc w nowiu

The Twilight Saga: New Moon
2009
5,5 179 tys. ocen
5,5 10 1 179110
2,8 25 krytyków
Saga "Zmierzch": Księżyc w nowiu
powrót do forum filmu Saga "Zmierzch": Księżyc w nowiu

Ja przeczytałam wszystkie częsci no super jest polecam:)

ankis123

A wiesz kogo wybierze bella w "New Moon" ?? Edward Cullen czy Jacob Black ??

ankis123

A mnie interesuje zakonczenie 4 części, jest happy end? Sama właśnie przeczytałam 3 książki, ale czwarta nie jest nigdzie dostepna, więc zakonczenie czawrtej mnie interesuje.

ania_66

Ania,jak chcesz to ci prześlę "Przed świtem".Tylko podaj maila...
Bo tutaj lepiej nie zdradzać zakończeń...Niektórzy wolą sami się dowiedzieć,jak to będzie;)

Anua

Jak chcą wiedzieć, to niech będzie

UWAGA - SPOILER Breaking Down

Bella wychodzi za Edwarda i zachodzi w ciążę(lekceważąc wszystkie prawa biologiczne). Ciąża jest niebezpieczna dla jej życia, bo dziecko potrzebuje krwi. Jednak Bella nie pozwala usunąć dampirka. Po parotygodniowej ciąży w czasie porodu Bella jest na granicy śmierci i Edek ratuje ją przemieniając w wampira. Jackob wpaja się w córeczkę Cullenów Nessi/Renesme(zależy kto mówi) po drodze wprasza się mnóstwo wampirów starych i nowych, a w momencie, który zapowiada rozpoczęcie się akcji wchodzi Aro z obstawa. Jednak akcji nie ma (nikogo to nie dziwi) i wszyscy żyli wiecznie i szczęśliwie poza Charlim który żył z matką Setha i Leach tylko długo i szczęśliwie. Pomimo klasycznego braku akcji i fabuły polecam przeczytanie, bo są śliczne momenty.

ankis123

W drugiej czesci Bella za bardzo nie ma co sie zastanawiac Tak bardzo teskni za Edwardem ze oczywiscie..wybiera jego a Jacoba zupelnie olewa
4 czesc mozna sobie spokojnie sciagnac chocby za pomoca Emula Wlasnie tak zrobilam i czytam (jest zarowno po polsku jak i w oryginale)

wiewka

Hej dziewczyny:) mam prosbe do was nie dawno obejrzalam film zmierzch i bardzo mi sie spodobal czy byly byscie takie dobre i przeslaly mi wszystkie trzy czesci na maila do przeczytania magda88-89@o2.pl Z GORY BARDZO DZIEKUJEEE!!:)POZDROWKI

magda88_89

Ja też bym poprosiła o te wszystkie czesci bo bardzo mi sie podobał Zmierzch . Mój e-mail to martusia9570@wp.pl

wiewka

Ja też bardzo proszę, charmed.alissa@gmail.com

ankis123

tez byłabym bardzo wdzieczna jeśliby ktos przesłal mi wszystkie części książki... Mój e-mail to kristin0@poczta.onet.eu dziekuję z góry

ankis123

ja również bardzo proszę nataliasoldiers@wp.pl

straniera

Ja też bardzo proszę kinia1991frecia@o2.pl Pozdrawiam:)

kindzia1991

ja też bym bardzo prosiła :) olusia3_1991@o2.pl

ocenił(a) film na 10
ankis123

Ja czytalam wszystkie 3 czesci i z daleka omijam wszystko co pisze o 4 czesci bo nie chce wiedziec :P Musze miec niespodzianke :P