Saga "Zmierzch": Księżyc w nowiu

The Twilight Saga: New Moon
2009
5,5 179 tys. ocen
5,5 10 1 179129
2,8 25 krytyków
Saga "Zmierzch": Księżyc w nowiu
powrót do forum filmu Saga "Zmierzch": Księżyc w nowiu

http://www.pudelek.pl/artykul/18861/nowe_plakaty_ksiezyca_w_nowiu/

puma

hymmm... muszę przyznać że Pattison z roku na rok jest coraz ładniejszy ;D (co prawda nie pozowane ujęcia ma nie które strasznie brzydkie), domyslam się ze są napewo trochę tuszowane ale w porównaniu z Harry Potter... to jest wieeeeeeeelka różnica. Kristen też się dużo zmieniła... nie jest już takim dzieckiem ;D

Carla

Rob jak Rob, ale Kristen zdecydowanie na duży plus :D W końcu nie pożałowali jej make up`u :D

puma

heh, kto w dzisiejszych czasach ma doskonałą cere jak bella w książce ;P

ocenił(a) film na 10
Carla

Jak tak sobie na przykład wczoraj oglądałam Zmierzch, to pewnych momentach...Czy Kristen ma piegi? :)
A tak poza tym...czy to są wszystkie oficjalne plakaty, a nie fan made?

lilianna009

eeeeeeee... wątpie. nie wygląda mi to na fan made. przecież fani nie mają zdjęcia wilków. Kristen piegi?, szczerze to nie wiem, nie przyglądałam się :D

ocenił(a) film na 10
Carla

Nie no. Zdjęcia wilków to już są akurat od dawna, nie chodziło mi o te. Ale na przykład to z Alice.

lilianna009

fakt! alice ;D

ja słyszałam że ona podobno była brana pod uwage do roli Belli ;P

Carla

to nie o to mi nawet chodzi, tylko o to, że ona wyglądała koszmarnie w 1 części była wręcz chorobliwie blada owszem Bella taka była, ale miała tez rumieńce

ocenił(a) film na 5
puma

Jacob ma ta tatuaż? Moja pamięć nie jest za dobra - było coś takiego w książce, czy to tylko "ozdoba dla filmu"?

Karus

Tatuaże wymyślił reżyser. To coś jak przypadku Cullenów ten Herb ;) WG mnie świetny pomysł żeby połączyć watahę.

ocenił(a) film na 5
aneess

Teraz jak pomyślę o tym tatuażu, to rzeczywiście super pomysł :).

Karus

no właśnie! np w filmie jest tam taka wielka rama z tymi czapakami z zakończenia liceum, a w książce jest krzyż ojca Edwrda ;)

Carla

w filmie też jest krzyyż chciałam zauwarzyć :D w chwili kiedy Ed idzie z Bellą po schodach właśnie przy tych czapkach przez moment widać krzyż

puma

no niby tak, ale trzeba się bardzo skupić żeby go zobaczyć ;)

Carla

http://www.newmoonmovie.org/2009/08/twilight-vs-new-moon-which-director-got-the- visual-style-right/

A co sądzicie o tym?
Według mnie jest różnie-niektórzy wyglądają lepiej,inni gorzej.Jak dla mnie Victoria zdecydowanie lepiej-nareszcie widać,ze ma rude włosy,ale np Bella to porażka,tzn moze z twarzy lepiej,troche ją podmalowali itp,ale nie moge zrozumieć dlaczego uwzieli się na te proste włosy? -.- we wszystkich ujęciach,w Volterze i na motorze ma proste włosy,ale np na urodzinach ma swoja dawną fryzurę.Tłumacze to tak(moze to głupie,ale tak mi sie skojarzyło),ze po odejsciu Edwarda odczuło to jej całe ciało i zmarniała?po jego powrocie znowu będzie wygladac tak jak zawsze?

Cullenowie wygladają zdecydowanie bardziej wampirzo,jednak np wolałam dawny wygląd Edwarda,przynajmniej wyglądał na te 17 lat.Alice-odrobine na powarznie,dawna nastroszona fryzurka bardziej jej pasowała.Rosalie-ogólnie to moze być,ale nie chce być niemiła-wygląda troche pulchniutko xD

marth192

Czemu Alice na tych plakatach ma niebieskie oczy?!

Vivan

http://www.pudelek.pl/artykul/18861/nowe_plakaty_ksiezyca_w_nowiu/

marth192

Wygladają znacznie bardziej wampirzo fakt :D I te oczy :D A Ed fakt wygląda strasznie poważnie jakby był koło 30, a aktorka, która wciela się w Rosalie nie jest raczej z natury chudzinką ;) co widać też na fotkach i nie z filmu

puma

tak,tak,wiem ale wydaje mi się,ze w Twilight wyglądała troche inaczej ;d moze to przez tą peruke?sama nie wiem

ocenił(a) film na 10
marth192

"fakt! alice ;D

ja słyszałam że ona podobno była brana pod uwage do roli Belli ;P "
Ymm...A ja słyszała, że Kristen była wybrana jako pierwsza do roli Belli. Że to już było ustalone zanim Rob się zaczął starać o rolę.

lilianna009

tak,tez to słyszałam.Ona takze miała zdecydować kto zagra Edwarda

marth192

taaaaaak?! nie wiedziałam że ona też wybrał Roba....

marth192

może i Edward wygląda na te 30 lat...
Ale może kazali mu zrobić taką miną bo przecież był wsciekły ze musi zostwaić Belle i ze nie widział jej 6 miesięcy,no i że myslał ze nie żyje...

mnie się tam podoba.... dla mnie wszyscy zmienili się na plus ;D
Carlis coraz lepiej wygląda <ohh ;D >

Carla

a Bella ma niebieskie oczy na plakacie i z tego co pamiętam w zwiastunie też, choć Bella była brązowooka, ale sądzę, że zdecydowanie lepiej wygląda se swomi "naturlanymi" niebieskimi tęczowkami. W "Zmierzchu byłom podobnie na plakacie miała niebieskie, ale filmie brązowe.

ocenił(a) film na 10
puma

W zwiastunie do NM ma na 10000000000% brązowe. Jestem przyzwyczajona do jej normalnych oczy, oglądam sporo wywiadów i zdjęć i taki szczegół mi się od razu rzuca w oczy ;).

lilianna009

Do Carli:Podobno gdy Kristen ,,została' juz Bellą i pozostało wybrać Edwarda,weszła z rezeserką do pokoju gdzie bylo paru kandydatów do tej roli.Spytała się jej ,co o tym sądzisz',a Kristen ,chyba żartujesz,to oczywiste,ze Rob' czy coś w tym stylu ;p

marth192

marth: nie słyszałam nic o tym, a skąd o tym wiesz? Kristen się o tym gdzieś wypowiadała?

oj dajcie spokój już Belli, nie jest wcale aż tak źle! ;D
no, ale racja nie warto się kłócić :)

lilianna009

No nie powedziałąbym...Bo ona ma aż za jasne oczy jak na Bellę w zwiastunie, a przecież w 1 części wyraźnie było widać jej ciemne wręcz czarne oczy

ocenił(a) film na 10
puma

Moim zdaniem:
Victoria wygląda lepiej.
Esmee gorzej.
Laurent bez większych zmian.
Belli źle w prostych włosach.
Edward dobrze.
Jacob cudnie.
Alice oraz Rosalie nieco za staro.
Jasper dobrze.
Emmett dobrze choć wyszły mu okropne oczy.

wampirka_filmweb

Fu wszyscy sa ohydni. Ta głupia kristen(bella?), jak zwylke rozdziawiona , jak pojebana. żal
A o patinsonie nie wspomne. Brzydki, na tych plakatach wygląda jakby miał zatwardzenie czy coś... żaaal , wspolczuje gustu wszystkim "dziewczynom" bujającym sie wnim ..

ocenił(a) film na 10
qiliq

Wiecie co...ja już naprawdę nie mam sił czytać takich komentarzy, a tym bardziej się z takimi osobami kłócić...

lilianna009

Nie kumam takich ludzi.Skoro tak bardzo nie lubisz Sagi to po jaką cholerę tu zaglądasz?Zajmij się lepiej sobą

Własnie,co do włosów Belli,to powtarzam-dlaczego tak bardzo uparli się na te proste włosy? -.- w 1 częsci były nawet ok,a teraz widać,ze użyli prostownicy,ale jak mówiłam,moze poprostu to będzie ulegać zmianie.Mam taką nadzieje,bo Bella w prostych włosach to dla mnie coś dziwnego ;d

marth192

Muszę przyznać, że mnie zmiany się podobają, uważam, że wszystko poszło w dobrym kierunku :) chyba wolałam Roba w pierwszej wersji, ale różnica nie jest aż taka, żebym mogła się przyczepić. Uwilbiam kreację Cullenów, w końcu wyglądają jak wampiry, albo, jak to było okrślone w "Zmierzchu", ludzie, którzy dopiero co zeszli z planu zdjęciowego...

GilmoreGirl

do Carli:czytałam o tym w jakimś wywiadzie z Kristen i jakoś tak zapadło mi w pamięć

ocenił(a) film na 10
marth192

Ja w kilku wywiadach o tym słyszałam. I jak było już kilku chłopaków i mieli zagrać coś, to Kris właśnie wskazała na Roba. Bo w jego grze było widać, że dokładnie zanalizował tę postać i tę historię, że nie gra tak, jakby chciał przez to powiedzieć "jestem boski i jestem na ekranie!"...czy jakoś tak ;).

lilianna009

ahaaaaaaaaaaaa... widać że Rob nie gra tam by tylko grać i zarabiać pieniądze. Widziałam filmiki jak idzie (gdzieś w jakimś show) a wszytskie laski piszczą ze aż uszy bola, a on tylko buraka strzela!, i chyba on sam nie wieży w to że prawie wszystkie dziewczyny go tak ubóstwiają. widać że jest tymm faktem zaskoczony i speszony ;D
czyli skromny chłopak jest ;) i tym u mnie baaaaaaardzo zaplusował.

Carla

myslicie ze to jakiś fan zrobił?

http://i44.tinypic.com/20kp4r6.jpg

no chyba to nie fan, no bo skąd by miał takie zdjęcie. ;D

Carla

zdecydowanie widać, że to robota fana

ocenił(a) film na 10
puma

Ale trzeba przyznać,ze ładne przynajmniej mi sie podoba :)

Dominisia_fw

robota fajna... ale ja dużo zdjęć takich poza Zmierzchem obejzałam i nie znalazłam takiego jak tam ;)