i mam nadzieje, że ktoś mi odpowie na moje pytanie:) Otóż przed obejrzeniem "Księżyca w nowiu" obejrzałam dużo zwiastunów i w czasie oglądania filmu w kinie zdziwiło mnie, a wręcz zszokowało, że nie było niektórych scen pokazanych w zwiastunach!;/ Dziwne jak dla mnie.. pierwszy raz sie z czymś takim spotkałam. Mógłby mi ktoś powiedzieć, jak to możliwe? z góry dzięki za odpowiedź:)
Ale o jakie sceny chodzi? Może oglądałaś/łeś Fanmady a tam często są urywki z innych filmów.
no np chodzi mi o scene gdy Alice prowadzi Belle po schodach w dniu jej urodzin i mówi o torcie i czymś tam jesczcze - w filmie tego nie było. I tak samo jak Alice powiedziała belli o edwardzie, który chce sie zabić i bella juz chce isc to w zwiastunie jacob łapie ja za reke i mówi jej ze edward ja zostawił i juz jej nie chce. na to bella mu odpowiada ze musi isc - w filmie tez tego nie było;/ ;>
bardzo często tak się zdarza, że w zwiastunie coś jest a w filmie tego nie ma :)
wystarczy sobie poszukać, np w 2012 jest w trailerze scena z jakimś samolotem lecącym wśród piorunów, a w filmie tego nie ma. podobnie jest w piratach z karaibów 2, nie pamiętam już dokładnie, ale było coś co mówi Bloom, a w filmie tego nie ma. także jeśli chodzi o new moon to nie jest to żadna nowość :)
ja też oglądałam bardzo dużo zwiastunów przed samym filmem ale nie przypominam sobie nic co było w nich a nie umieszczono tego w filmie wiec moze podaj jakies przyklady??
W "Zmierzchu" sytuacja byla identyczna. Sceny z trailerów, które nie pojawily sie w filmie znajdują się na DVD w scenach wyciętych. Trailery maja na celu wciągnięcia widza do kina, montuje się sceny najlepiej oddające fabule i wartość filmu, ale te sceny często zwalniaja tempo fabuly kiedy bierze sie film jako calosc. Czesto sie to zdarza.