PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=580710}

Saga "Zmierzch": Przed świtem. Część 2

The Twilight Saga: Breaking Dawn - Part 2
2012
5,9 134 tys. ocen
5,9 10 1 134275
3,8 25 krytyków
Saga "Zmierzch": Przed świtem. Część 2
powrót do forum filmu Saga "Zmierzch": Przed świtem. Część 2

Możecie się śmiać, ale chodzi mi o to, czy mogę zabrać moją 9 letnią siostrę na to. :P lubi zmierzch, więc pomyślałam że ją wezmę. nie wiem, czy są tam jakieś sceny łóżkowe, jak ktoś coś wie, niech powie. :P

użytkownik usunięty
SiriusSnape

Obawiam się że scena ukazania Jackoba jako pedofila może być drastyczna.

Wpis został zablokowany z uwagi na jego niezgodność z regulaminem
SiriusSnape

Nawet jeśli będą to w tak pokazane w taki sposób że siostra nic nie zakuma i nie zobaczy....Bo ten "seks" w tym filmie to śmiech na sali.

SiriusSnape

Oczywiście ze bedą.
I wiesz, myśle ze 9 latka jest za mała na takie filmy jak saga Zmierzch.

ocenił(a) film na 3
MaryCullen

Wiesz, jakoś mało mnie obchodzi co myślisz ;) poza tym, ona lubi ten film więc nie widzę przeciwwskazań.

SiriusSnape

Rób jak chcesz :)

ocenił(a) film na 7
SiriusSnape

a czy przypadkiem film nie jest od 12 lat?

jane_88

Od 13 jest z tego co słyszałam :D

ocenił(a) film na 10
goldieizzy

" PEGI 13 "
To amerykańska kategoria, czyli u nas to od 12 lat :)
Z tego co wiem, to zakończenie jest takie SPOILER-SPOILER-SPOILER-SPOILER-SPOILER-SPOILER-SPOILER-SPOILER-SPOILER-SPOILER! : " Edward i Bella wracają do swojego domu, kładą Renesmee do łóżeczka i zaczynają się kochać"....Czyli chyba będzie :) Może nie? Ale popieram @sentia :)

ocenił(a) film na 3
bmhannahmontana

no ale z opiekunem dorosłym mogą wchodzić dzieci poniżej 13..

ocenił(a) film na 10
SiriusSnape

Wiem, ale myślę, że dla kasy to wpuszczą nawet 8 latków :)

bmhannahmontana

od 13 do 18 ;)

goldieizzy

od 13 do 18 ;)

ocenił(a) film na 9
SiriusSnape

To po co na forum pytania zadajesz jeśli nie obchodzi Cię co inni myślą :|

ocenił(a) film na 3
maryska_wieczorek

pytam się, osoba nie czytająca ze zrozumieniem, czy w filmie są takie sceny, a nie co kto myśli o zabieraniu ośmiolatki na film. ogarnij się.

ocenił(a) film na 9
SiriusSnape

"Możecie się śmiać, ale chodzi mi o to, czy mogę zabrać moją 9 letnią siostrę na to." To ośmio czy dziewięciolatka? Pytasz się na forum to licz się z tym, że ludzie wyrażą własne opinie. Odpowiadają jak najbardziej na temat. Sama również uważam, że nie jest to odpowiedni film dla tak młodej osoby.

maryska_wieczorek

Też tak uważam, a założycielka tematu odpowiadając Mary Cullen i Maryśce Wieczorek sprawiła, że sama wygląda na zbyt niedojrzałą, by chodzić na takie filmy.

W książce uprawiają seks więc tu tez pewnie będą, choć nie jest to tak oscentacyjne, by trzynastolatka czy dziesieciolatka nie mogła tego zobaczyć. Ale osiem lat to za mało. Tak sądzę.

ocenił(a) film na 3
maryska_wieczorek

pytam się na forum, czy w filmie są takie sceny, powtarzam po raz 10. i za przeproszeniem g***o mnie obchodzi innych opinia, do niczego mi się nie przyda. gdybym jej chciała zapytałabym: och proszę, powiedzcie mi, bo to dla mnie strasznie ważne usłyszeć wasze zdanie, czy wyrażacie aprobatę na zabieranie DZIEWIĘCIOLATKI na filmy jak Zmierzch. Ale nie zadałam. I nie wiem, po co na siłę mi próbujecie wcisnąć zdanie swoje, bo ja i tak mam to w głębokim poważaniu. Tak więc nie wiem, po co ta dyskusja, skoro nie możecie mi po prostu odpowiedzieć na pytanie. No ale nie wszyscy są tacy sami.

SiriusSnape

Przestań im się tłumaczyc bo nie ma sensu..

SiriusSnape

powinnas pojsc do sadu, za demoralizacje dziecka, takie sceny moga powaznie wplynac na psychike dziecka, mozesz tego zalowac do konca zycia gówniaro

Wpis został zablokowany z uwagi na jego niezgodność z regulaminem
ocenił(a) film na 9
SiriusSnape

Twoje wypowiedzi dają odczuć, że sama masz niewiele więcej lat niż Twoja siostra. Łapiesz się do granicy 12 lat od której wpuszczają na film?

Zadałaś pytanie o sceny łóżkowe i w osobnym zdaniu zapytałaś czy możesz zabrać na to 9 letnią siostrę. Na przyszłość nie bądź tak wylewna i zapytaj tylko o tyle co w temacie. Unikniesz wtedy rad innych, którzy słusznie uważają, że film nie nadaje się dla 9 latki. A prawda jest taka, że niestety tak czy inaczej siostrę na film weźmiesz, bo jak mogłabyś nie wziąć skoro oglądała już poprzednie części. Nie rozumiem jednak o co chodzi z tymi scenami łóżkowymi, ja bym się bardziej bała jakimiś urwanymi głowami, kończynami. Seks jest naturalny, coprawda nie dla 9 latki, ale dużo większe szkody psychice może wyrządzić przemoc. Swoją drogą nie mogę pojąc ile Twoja siostra musiała mieć lat zaczynając oglądać zmierzch. Czy w tym roku może tak ją naszło i wszystkie części jedna po drugiej obejrzała?

ocenił(a) film na 3
maryska_wieczorek

ja się nie zapytałam na forum, czy mogę ją zabrać, tylko napisałam, że nie wiem czy mogę. a sama to ocenię. i kurczę, musisz być chyba poszkodowaną przez życie osobą, skoro tak lubisz się czepiać wszystkiego i udowadniać swoje racje. nie chce mi się powtarzać po raz trzydziesty, że siostrę na film i tak zabiorę i co komu do tego? nie wiem, naprawdę myślisz, że jesteś tak ważna i wszyscy będą liczyć się ostatecznie z TWOJĄ opinią? dziewczyno, pisz co chcesz, ale to, że kłócisz się o tak bezsensowną rzecz pokazuje, do jakiej granicy intelektualnej łapiesz się ty. :) pozdrawiam, nie zamierzam więcej udzielać się w tej dyskusji despotko. :)

ocenił(a) film na 9
SiriusSnape

Bezsensowną? Bezsensownie to zaczęłaś ten temat skoro i tak ją zabierzesz. Dlaczego poszkodowaną, po prostu miałam nadzieję, że dotrę chociaż trochę do Twojej wyobraźni, jednak jak widać jest to niemożliwe. A poszkodowane to są te małe dzieci, którym pozwala się oglądać takie filmy i robi im się umyślnie z mózgu sieczkę. Piszę, bo szkoda mi Twojej siostry. Sama mam 4 letnie dziecko i nie wyobrażam sobie żeby robić mu taką krzywdę. Nie mówiąc już o tym, że tutaj dyskusja dotyczy jednego filmu, ale takich jak Wy czyli dzieci zostawiony bez opieki rodziców, które mogą robić co chcą, oglądać co chcą i grać również w to co chcą jest dużo więcej niż dzieci, którymi rodzice rzeczywiście się zajmują.

ocenił(a) film na 10
SiriusSnape

Byłem dzisiaj na filmie, jest scena seksu Belli i Edwarda, ale wszystkie gorące miejsca są zasłonięte, czy to przez ręke, czy też wazon.
Szkoda.

Jacob Voorhees

widok tych dwoje w scenie erotycznej może być traumatyczny w skutkach ... powinni to całkiem wyciąć ;]

SiriusSnape

SPOILER.

Nie wiem czy kilkunastokrotne wyrywanie i miażdżenie głów jest dla ośmiolatki.

ocenił(a) film na 9
polina0

Dokładnie:)

polina0

Nie wiedziałem, że można głowy wyrywać i miażdżyć kilkunastokrotnie. Jednak twardziele z tym wapirów czy tam innych mlekołaków :)

SiriusSnape

film jest od lat 15 :)