filmy tego typu, pomimo tego, że premiera jeszcze nie nadeszła, to wiadomo, że będzie to kompletna tandeta i banał. Głosowałabym, żeby puścili to od razu na DVD, a nie marnowali czasu i pieniędzy na puszczanie tego badziewia dla nastolatek z IQ niewiele większym od ich wieku w kinach.
I tak, czytałam książki, zdaje sobie sprawę, że każdy ma prawo do własnego zdania ( z czego ja korzystam=) i gusta ludzi się różnią. Ale błagam, te film to całkowite szmiry mające na celu wyciągnięcie kasy od coraz to mniej inteligentnych dziewcząt, które zachwycają się sztywną gra aktorów, ich pustymi wyrazami twarzy i błyszczącą (o dobry boże) skórą.
Już samo to, że wampiry nie mają kłów brzmi jak jakiś żart.
I jeśli już zdecydujecie się to zobaczyć na dużym ekranie, mam nadzieję, że Aro was uśpi swoim gadaniem podczas sceny "wielkiej walki"...
Wiem, że możesz mieć własne zdanie, ale twoja ocena jest niesprawiedliwa. Może lepiej krytykować film po premierze? Skąd wiesz, że to będzie tandeta? Mam nadzieje, że się mylisz..... ;)
No bo w moim mniemaniu Saga Zmierzch=badziewie i tandeta. Więc nawet reżyser cudotwórca, nie zrobiłyby z tego dobrego filmu. No najwyżej gdyby zmienił całą obsade i połowę fabuły...
No wiecie film się jeszcze się nie pokazał na ekranach kin,a wy go już tak nisko oceniacie.Może to nie będzie arcydzieło,ale może nie będzie też najgorszy.Trochę wyrozumiałości.
jest przysłowie nie oceniaj książki po okładce i można to samo powiedzieć o filmie nie oceniaj filmu po zwiastunie czy gadaniu ludzi nie widziałaś więc nie oceniaj !!!!!!!!!!!!!!!!!
każdy ma prawo do własnego zdania ale nie do obrażania innych ludzi.
"...te film to całkowite szmiry mające na celu wyciągnięcie kasy od coraz to mniej inteligentnych dziewcząt,..."
i dlaczego tobie tak to przeszkadza?
Ja lubię sagę, zarówno książki, jak i filmy, pomimo tego, że aktorzy nie grają jakoś specjalnie dobrze i są 'jednominowi', tak jak Stewart - ten sam poker face przez wszystkie części :D
Btw:
"(...)dla nastolatek z IQ niewiele większym od ich wieku(...)"
Nie tylko nastolatki oglądają Zmierzch, np. moja mama też lubi sagę, a to mądra kobieta jest :P
Moja 80-letnia babcia też mi raczej na nastolatkę nie wygląda, chyba że liczymy do setki;) A również lubi sagę, więc chyba nie tylko dla nastolatek :)
Wydaje mi się, że właśnie ksiązka zachęca czytelników do tego aby jednak wydali swoje oszczędności by kupić bilety na ten film. No i ludzie lubią filmy tego typu, ponieważ mogą się przy nich rozmarzyć. Wiadome przecież że wampiry i tego typu stworzenia nie istnieją, a jezeli ktoś już oglądał pierwszą i drugą częśc to wiadome że chciałby zobaczyć jeszcze następną aby dokońcyć to co się zaczęło. ; )
To niech obejrzą Blade'a a nie szmire jaką jest saga zmierzch wszyscy co bronią tą sage są to wałsnie kobiety/gimbusiary o na prawde malmy iq xD
handlujcie z tym i won do kuchni a nie do kina
a ja nie pisze ze bronisz odnioslem sie do calości tematu.
Ujadaczek i czemu piszesz do mnie kochanie ? lol wut jak ja reprezentuje meska czesc ty chyba tez idac twoim nickiem ; o
Chciałam usłyszeć co walduś ma do powiedzenia. I jak sie nie pomyliłam znowu tylko chamstwo XD
porazka
A twoją wypowiedz zgłaszam.
Chamstwem to jest Twoja egzystencja moja droga.
Zgłaszając mnie powinnaś zgłosić i siebie bo musiałem zniżyć się do Twojego poziomu, żeby móc cokolwiek Ci wyjaśnić.
(...)To niech obejrzą Blade'a(...)
Oglądałam chyba 3 razy, genialny film, jednak zmierzch też mi się podoba, ale nie porównuję tych dwóch tytułów, bo jednak to zupełnie inne filmy.
(...)won do kuchni a nie do kina(...)
Ach, dlaczego wy, chłopaczki, macie tendencję do wywalania kobiet do kuchni? Takie beznadziejne teksty słyszę też czasami, kiedy gram w fpsy, ale bardziej mnie śmieszą, niż urażają, pozdro&poćwicz, bro.
Bo faceci by woleli żeby my byli na każde ich zawołanie. tak wynieś,przynieś, pozamiataj.taki mają mały rozumek.
Nie, nie znam. Btw, ale weź ty NAPRAWDĘ idź do biblioteki po słownik, a nie byki walisz :)
Nie rozumiem dlaczego obrażasz osoby, które lubią inne filmy niż Ty. Ja czytałam książkę i obejrzalam wszystkie części "Zmierzchu" mam 27 lat więc nie jestem uczennicą gimnazjum jestem na 4 roku studiów doktoranckich z biologii więc raczej niskiego IQ nie mam, a mimo to zafascynowała mnie ta opowieść. Twoje wypowiedzi świadczą o Twoim niskim poziomie kultury osobistej i nic więcej. Moim zdaniem jeśli nie lubię zupy pomidorowej to wybieram rosół i nie mówię komuś kto je pomidorówkę, że to ochyda i świństwo (to taka mała metafora na wypadek gdyby poziom Twoije IQ nie pozwolił Ci tego zrozumieć) podobnie jest z filmami każdy lubi to co lubi i nie należy krytykować innych za ich preferencje. Jak nei lubisz filmu, nie masz zamiaru go oglądać po co wchodzisz na jego stronę i oceniasz go na podstawie swoich domysłów?To, że któś obejrzy Zmierzch nie oznacza , że jest głupi, niedojrzały itp., różne gatunki filmu służą rónym celom. Jeśli chcę obejrzeć coś ambitnego sięgam po filmy Davida Lyncha, chcę się pośmiać ogladam komedię Emira Kusturicy (pewnie o nim nawet nie słyszałeś znawco filmowy) a jak chcę porócić w świat marzeń i wzruszeń sięgam po "Wichrowe Wzgórza" lub właśnie po "Zmierzch" i czy w tym jest coś złego?
W pełni się z toba zgadzam ! W koncu ktos wyraził prawdziwą opinię bez zbędnego słodzenia ! Film- totalna katastrofa ! po prostu żal.pl
potwierdza się reguła film nigdy nie przebije książki !
Nie podobają Ci się filmy tego typu to na nie nie chodź, ale po co wyzywasz ludzi od razu? świadczy to o Tobie nie o innych.
zgadzam się z Farah12. Przykro mi ale to, że uważasz ten film (PRZED PREMIERĄ!!) za badziew, nie oznacza od razu, że musisz obrażać innych ludzi. Kto dał ci prawo do oceniania poziomu inteligencji czy średniej wieku na tym filmie? Denerwuje mnie taka postawa, ponieważ każdy ma inny gust. Poza tym wcale nie jest tak jak każdy myśli, że średnia wiekowa to 12/13 latki. Spotkałam na różnych forach czy nawet w kinie wiele osób, których w żaden sposób nie można nazwać nastolatkami czy małolatami. Opanujcie się ludzie.
czyli podsumowując każdy lubi co innego i każda książka czy każdy film będę mieli fanów i antyfanów a między nimi będą dyskusje czy to jest fajne czy nie. No i to się nie zmieni :(
Zgadzam się. Jednak są dwa sposoby. Można albo prowadzić dyskusję szanując drugiego człowieka albo obrażać ludzi nie znając ich.
Nie idź na ten film, nikt cię nie zmusza. Nie przeszkadzaj tym, którzy chcą tam być. Wczoraj na 1wszej części ekranizacji 4 tomu sala w multipleksie była wypełniona i nie tylko przez mysie-pysie. Nikt nie wyszedł w trakcie filmu, nawet panowie w średnim wieku (na oko nie posiadający,, żółtych papierów" ) z uwagą wytrwali do końca. Nie będę argumentować. Po co? Niech każdy lubi to co lubi i nie obrażajmy się wzajemnie, bo..... o gustach dyskutować nie warto!
Ooo, a ja lubię Zmierzchuś, a mam 24 lata i wyższe wykształcenie. Twoja teoria niestety upada, a to z prostego powodu: nie po to rozbijali film na dwie części, żeby teraz nie puścić jej w kinach, a żeby zarobić DWA RAZY WIĘCEJ FORSY. Gdyby wypuścili film na DVD, większość ludzi, którzy poszliby do kina pewnie kupiłaby płytę, ale, powiedzmy, że jest 10 psiapsiółek z klasy - w kinie kupią 10 biletów, ale płytę - tylko jedna i spotkają się u jednej z nich na seansie. BIZNES, KOLEŻANKO. Tylko idealiści myślą, że kinematografia tego typu istnieje dla uciechy mas. Tak naprawdę to jest ogromna machina do zarabiania horrendalnych sum, a scenarzystów, reżyserów, obsadę, wali to, czy Tobie film się spodoba, czy też nie, pod warunkiem, że kupisz ten cholerny bilet.
Ale ja i tak dam kapitalistycznym świniom zarobić i chętnie dorzucą swoje 17pln do tego wora bez dna.
Pozdro.
"wyciągnięcie kasy od coraz mniej inteligentnych dziewcząt" - po tym zdaniu widać jaki z ciebie człowiek ;] Aż żal komentować ten temat, który jest nie na poziomie... jakoś ja i moi koledzy nie jesteśmy mało inteligentnymi dziewczynami a film jak i książka nam się bardzo podoba ^^