filmy tego typu, pomimo tego, że premiera jeszcze nie nadeszła, to wiadomo, że będzie to kompletna tandeta i banał. Głosowałabym, żeby puścili to od razu na DVD, a nie marnowali czasu i pieniędzy na puszczanie tego badziewia dla nastolatek z IQ niewiele większym od ich wieku w kinach.
I tak, czytałam książki, zdaje sobie sprawę, że każdy ma prawo do własnego zdania ( z czego ja korzystam=) i gusta ludzi się różnią. Ale błagam, te film to całkowite szmiry mające na celu wyciągnięcie kasy od coraz to mniej inteligentnych dziewcząt, które zachwycają się sztywną gra aktorów, ich pustymi wyrazami twarzy i błyszczącą (o dobry boże) skórą.
Już samo to, że wampiry nie mają kłów brzmi jak jakiś żart.
I jeśli już zdecydujecie się to zobaczyć na dużym ekranie, mam nadzieję, że Aro was uśpi swoim gadaniem podczas sceny "wielkiej walki"...
Niestety po pierwszej części Przed Świtem możemy się spodziewać, że ten ostatni film też będzie badziewny. Ktoś tu mądrze napisał, że nawet reżyser cudotwórca nie stworzy tej adaptacji na dobrym poziomie, ponieważ gra aktorka Kristen czy Roberta jest marna. I nie mówię tu, że są złymi aktorami, oglądałam z nimi wiele dobrych filmów, ale w Zmierzchu są sztywni i bezpłciowi. Nie piszę to jako jakaś osoba nienawidząca sagi, wręcz przeciwnie byłam przez jakiś okres jej fanką, ale niestety dorosłam i teraz to śmiać mi się chcę, jak latałam na każdą premierę albo jarałam się plakatem z bravo. Mam nadzieję, że w listopadzie 2012 r. będzie to już ostatnia adaptacja i, że Meyer nie napisze spin off'u.