PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=494538}

Saga "Zmierzch": Zaćmienie

The Twilight Saga: Eclipse
2010
5,7 164 tys. ocen
5,7 10 1 163574
3,5 24 krytyków
Saga "Zmierzch": Zaćmienie
powrót do forum filmu Saga "Zmierzch": Zaćmienie

Rozterki dziewicy(!?).Naiwność wilka(!?).Złote serce wampira(!?).Przecież to się "kupy nie trzyma"....Noooo,może oprócz rozterek...
W zasadzie każda scena w tym "horrorze" to mi się wyć chciało!A zwłaszcza postawa wampira!Marzę o ekranizacji "Nekroskopa"...ale to raczej nierealne.
Jednym słowem naiwny filmik dla nastolatek(dziewic).
AKCJA!?Ten trening w lesie... czy sama walka....ha,ha,haaaaaa.
Gra aktorów?Bella (po włosku: "ładna,piękna"-była tu tylko jedna...Alice,no ale to moje zdanie) jest żałosna-muzeum figur woskowych....podobnie jak oblubieniec...
Jednym słowem KICHA!
Ani akcji,ani ....hmmmm,niczego...
Rozterki nastoletniej dziewicy?Skrupuły kilkusetletniego "macho"?

ocenił(a) film na 1
brunus

I jeszcze jedno.Tak "potężna" mafia wampirów z Włoch tak by się z nimi "certoliła"?Na takim zadupiu?Powodując tyle zamieszania w pobliskim mieście?NIC się tu kupy nie trzyma!A zwłaszcza "wartość" osoby-Bella- w tego typu rozliczeniach....Pamiętajmy,że ich historia to przynajmniej setki lat...

brunus

beznadziejny film, nudy przez 2 h, szkoda czasu na ogladanie tego i poprzednich dwoch rownie zenujacych czesci

NIE POLECAM

brunus

Widzę, że świetnie się znasz na tych sprawach:F
Witaj dziewiczy wampiro-wilku.

ocenił(a) film na 1
FrozenLady

Witaj tajemnicza nastoletnia dziewico...
Nie wiedziałem,że aby obejrzeć np.Bonda trzeba być agentem,a "Korzenie" niewolnikiem,albo przynajmniej być porządnie opalony-inaczej nic się nie zrozumie....

brunus

Żeby obejrzec nie trzeba. Ale żeby wypowiadać się czy rozterki dziewicy(!?) naiwność wilka (?!) i złote serce wampira (!?) trzyma sie kupy, trzeba pewnym znajcą być.

brunus

a przepraszam co zlego jest w tym ze dziewczyna jest dziewica?

ocenił(a) film na 1
gosiafab

Absolutnie nic złego!Wręcz przeciwnie!Ja pisałem w nadzieji, że ktoś czytając moją opinię o tym filmie,a będąc o zbliżonym do mnie guście,nie będzie tracił czasu na ten szmirowaty melodramat.Broń Boże nikogo nie chciałem obrazić!
A jeśli się komuś podoba...?Niech mu się podoba."De gustibus non disputandum"

ocenił(a) film na 7
brunus

cóż, mimo, ze jestem dziewczyna zgodze sie z Toba tylko w jednym mianowicie, ze tylko Alice jest ładna. To już w parodii Zmierzchu Becca była ładniejsza od Belki. <lol>

brunus

zgadzam się dno ale efekty w pierwszym filmie nawet mi sie podobały :P
ale gra aktorów i fabuła pozostawiają wiele do życzenia, zwłaszcza "fabuła"

ocenił(a) film na 4
brunus

Tak, te rozterki Belki są straszne.....

użytkownik usunięty
brunus

Jesteś wilkołakiem?;>

ocenił(a) film na 6

Matko no. Jednym ten film się podoba, a innym nie. Każdy ma swoje gusta. Wiadomo, że chłopakom bardziej spodobają się filmy akcji niż przygody miłosne Edzia, Jake'a i Belli. A co do tej akcji mam jedno zastrzeżenie - szybki montaż ukrywał nieprzygotowanie fizyczne aktorów. Mimo wszystko film był, moim zdaniem, najlepszy z całej serii i z niecierpliwością czekam na "Przed świtem". Najbardziej podobała mi się gra Ashley Greene, chociaż inny aktorzy też są niczego sobie. A Ed mogłby się częsciej uśmiechać! Jedno jest pewne: fani serii i tak obejrzą "Zaćmienie" z zapartym techem!

ocenił(a) film na 2
brunus

"Żałosne"-dokładnie to samo chciałam napisać!
Chyba nikt mnie nie zmusi do obejrzenia tej części sagi ponownie. Porażka.

użytkownik usunięty
brunus

Pierwsza część filmu trochę mi się podobała bo było to coś nowego, chociaż nie rozumiałam nawet wtedy czemu wszystkie dziewczyny sikają w gacie na widok tego Edwarda. Kolejne 2 części oczywiście daje 1 punkt. To jest jakaś żenada! Naiwna fabuła, sztuczna gra aktorów. Jak można zachwycać się takim g****? A te dialogi w filmie mnie po prostu rozwalają;p jak w modzie na sukces albo jeszcze gorzej xD najgłupsze filmy jakie w życiu oglądałam. Jak jakaś dziewczyna pyta mnie ''co?! nie lubisz sagi zmierzch?'' to odpowiadam ''Nie, wolę inne filmy:]'' Jestem przez to moje zdanie spostrzegana jako odmieniec, ale kit z tym.

ocenił(a) film na 2

To wyobraź sobie ile razy wybuchałam śmiechem przez te dialogi jak jeszcze moim lektorem była Ivona :)
A Jake czytał Jake (zamiast dżejk) XD

ocenił(a) film na 3
Georgiana_

Z Ivoną musiałaś mieć niezły film:D
Ogólnie nie lubię Sagi Zmierzchu(już nie:D) ale obejrzę wszystkie części aby:
Po 1: żeby samej ocenić czy dobry czy nie,
Po 2: żeby się pośmiać xD

ocenił(a) film na 2
Carlie_666

New Moon- najlepsza(jednocześnie najbardziej żałosna) komedia roku 2009!

użytkownik usunięty
brunus

Hmm... No niby się z tobą zgadzam, ale lepiej by było, gdybyś to napisał na spokojnie i używając normalnych zdań, "nie-enterując" co kawałek i nie używając tylu wielokropków.