Moim zdaniem najlepsza część. Co do jedynki i dwójki, każda miała w sobie coś co mi przeszkadzało. Jedynka wyglądała tak jakby amatorzy ją kręcili, w dwójce- te wilki się dziwnie zamieniały..tzn wyobrażałam to sobie o niebo lepiej ;D no, ale wiem, że nie wszystko jest możliwe do zrobienia w filmie ;)
A trzecia część bardzo mi się podobała. Świetnie nakręcona, aktorzy wszyscy (nawet Ci brzydcy xp) wyglądali ładnie ;) .
całkowicie popieram, "Zaćmienie" już bardziej ma się do horroru niż "Zmierzch" i "Księżyc w Nowiu", są sceny walki i nie ma tak dużo przesłodzonych scen, przynajmniej wg. mnie
`Zmierzch`- książka fajna, film chwilowo denny przez rolę Kristen, `Księżyc w Nowiu`- nie lubię Jacoba, przez co mnie wkurzał w filmie, film na drugim miejscu jak u mnie ;) `Zaćmienie`- najlepszy film, nie było niczego co by mi się nie podobało, najlepiej zrobione charakteryzacje na aktorach niż w pozostałych częściach, film super ;D
Zaćmienie jest na pewno najbardziej dynamicznie nakręconą częścią choć nie podobało mi się to że ciała wampirów zamieniały się w lód o co chodzi?????? to była totalna porażka film najfajniej zrobiony lecz ani 2 ani 3 nie miała już tego klimatu alternatywy który bardzo mi się spodobał w 1 może dlatego że zmierzch kręciła kobieta
Jedynka miała jakiś tam (co prawda znikomy, ale jednak) klimat... Mimo to wszystkie części dla mnie komedie romantyczne (ile razy się uśmiałem to nie zliczę).
P.S. Czy ktoś mi wyjaśni jak niby Edward miałby uprawiać seks? W końcu nie ma krwi, więc raczej mu się nie uda...
No w końcu wampiry nie istnieją, więc nie ma co się zastanawiać.. To tak jakbyś się zastanawiał/a czemu wyrosła trzecia ręka jakiemuś tam bohaterowi.. Przecież to tylko film(książka) i wszystko jest możliwe.