PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=494538}

Saga "Zmierzch": Zaćmienie

The Twilight Saga: Eclipse
2010
5,7 164 tys. ocen
5,7 10 1 163574
3,5 24 krytyków
Saga "Zmierzch": Zaćmienie
powrót do forum filmu Saga "Zmierzch": Zaćmienie

Od zwiastunu robi mi się niedobrze,marny film i 1 i 2 3 będzie jeszcze
gorszy :(

ocenił(a) film na 10
anka_1403

Jak można oceniać film po zwiastunie, co?
Widać, że nie czytałaś książek, a oceniasz tylko zwiastun.
Jest taka regułka: Nie znasz? Nie oceniaj!
Niestety. Ty już to zrobiłaś.

anka_1403

no wymagania pewnie takie jak zawsze, a później chodzą takie jakieś ludzie dziwne z pałami, co nie wiadomo skąd się wzieli

ocenił(a) film na 10
Skrzacik_95

faktycznie ty to inteligentny jesteś
ale żeby od razu wyzywać?
no nie ładnie ;]

Skrzacik_95

daj spokój siurek przeklina na forum bo w rzeczywistości nie poozwalają mu rodzice:)

ocenił(a) film na 10
Skrzacik_95

zwiastun to nie wszystko , choć może co niektórym się nie podoba, ja też inaczej na niego patrze bo nie widzi mi się jeden fragment a o nim niema mowy w książce . Czytałam książki i wiem że warto film obejrzeć i choć nie wpada w oko zwiastun, ja bym nawet oglądała jakby trwał 6 godzin ale tak nie jest , bo tylko 2 godziny

Skrzacik_95

Ja czytałam książki- wszystkie i z dużą dokładnością. Z każdym kolejnym przeczytaniem dostrzegałam coraz więcej niedociągnięć, mankamentów i rzeczy, które naprawdę mnie zirytowały:(. Książka super, ale do przeczytania na raz. Dlatego tym, którzy są po pierwszym kontakcie z książką (i są nią zachwyceni) radzę odczekać dłuższą chwilę przed ponownym sięgnięciem po tę lekturę. Czy teraz mam prawo oceniać film po zwiastunie? Może lepiej jeżeli ocenię go w oparciu o poprzednie zekranizowane części sagi.
Zdziwiło mnie bardzo to, że choć każdą część reżyseruje ktoś inny to niczym się nie różnią (przynajmniej ja czegoś takiego nie zauważyłam). Ze zwiastunu już mogę wywnioskować, że ta część będzie taka sama. Film tworzą głównie aktorzy, a ci w większości nie ulegli zmianie, co jest kolejnym dowodem na brak wyczekiwanych przez was rewelacji. Mnie osobiście to właśnie aktorzy odrzucają najbardziej. Zezowate bolesne spojrzenie Kristen i jej wiecznie otwarte usta sprawiają, że wygląda ona jak po zabiegu wycięcia migdałków. Wiecznie skrzywiony od tortur zadawanych przez zapach krwi Robert też nie jest milusim widokiem. Aktorów drugoplanowych trudno jest ocenić, ponieważ gdy już mają szansę powiedzieć jedno zdanie nie pokazują nic. Jedynie aktorzy grający postacie Charliego i Jacoba wnoszą trochę "życia" w iście "trupie" towarzystwo.
Plenery. I tu jest problem. Niby oddają atmosferę deszczowego Forks- tylko, że od tego nastroju nawet najzagorzalsi przeciwnicy promieni UV zatęsknią za wizytą w solarium. Szarość miała oddawać klimat historii,a wpędza jedynie w stan tzw "doła". Dla mnie było to nieprzyjemne i sprawiło, że oglądając film czułam się jakby źle "ugoszczona". Dziwnie to brzmi, ale tak było.
Teraz jeszcze raz zapytam: Czy w tej części może ukazać się coś inneo poza przekręceniem elementów książki, jak to miało miejsce w poprzednich częściach?

Ludzie sprytni zrozumieją czym jest subietywna ocena i wyrażanie swojej opinii bez potrzeby mówienia "Ty to jakiś głupi jesteś, skoro...".
Wyrażajcie swoje zdanie o filmach, nie o użytkownikach.

anka_1403

a ja się cieszę, że zwiastun jest taki a nie inny. Przynajmniej nie pokazali całego filmu, jak to było w przypadku New Moon. W zwiastunach NM były wszystkie ważniejsze sceny i w związku z tym film niczym mnie nie zaskoczył. Mam nadzieję, że teraz będzie inaczej i poprzestaną na tym jednym zwiastunie :)

anka_1403

Żeby zapobiec rozstrojowi żołądka nie oglądaj!!!
Ja obejrzę z ogromną ochotą, a ludzi chętnych z dnia na dzień przybywa :DDD

użytkownik usunięty
elmirka27

Jak to się mówi: głupich nie sieją...

ocenił(a) film na 1
anka_1403

droga Aniu, słoneczko moje ! Jestem z Tobą, po zwiastunie widać iż będzie to jeszcze gorsze badziewie, tandeta i kicz od poprzednich czesci !@

anka_1403

Pierwsza część była tak beznadziejna że wyłączyłem po 60 minutach oglądania. Jakim cudem trzecia ma być lepsza?

ocenił(a) film na 3
kenexgro

Różne przypadki się zdarzają. Startując z tak niskiego poziomu, że niższego się już raczej osiągnąć nie da, szansa, że będzie lepiej jest stosunkowo duża ;)

użytkownik usunięty
Legion_

Bez przesady . Film AŻ tak słaby nie jest. No jasne, że do ojca chrzestnego mu '' trochę '' brakuje, ale aż takie dno to nie jest. Są gorsze filmy, np. high school musical, hannach montana, camp rock itd.itp.

ocenił(a) film na 3

Możesz sobie poszukać na forum zmierzchu mojego porównania HSM i zmierzchu.

użytkownik usunięty
Legion_

Z ciekawości weszłam na Twoje wypowiedzi i z tego co widzę, to masz niezłą obsesję na punkcie zmierzchu. :o Aż tak bardzo przeszkadza Ci ten film?

ocenił(a) film na 3

Owszem.

użytkownik usunięty
Legion_

A nie lepiej dać sobie spokój? Każdy lubi to co chce i tego nie zmienisz.

Legion_

Nie jestem pewna, czy jego znalezienie jest możliwe. Wtedy, gdy jubileuszowy temat Lei dostał się do najlepszych cytatów, wiele z zawartych tam treści wpadło w ręce moderatora i poszło się j...

ocenił(a) film na 3
Bernee

Rzeczywiście. Przeszukałem i nie ma. A to bladzie. Akurat ten temat był sensowny.

Bernee tu się z Tobą nie zgodzę. HSM (i nie jestem jego zagorzałą fanką) w swoim gatunku (musical) jest jedną z lepszych ekranizacji. Temat owszem banalny, ale znajdź dziś coś super oryginalnego. Zauważyłam, że w stosunku do tej, jak i wielu innych produkcji ludzie dzielą się albo na fanów albo antyfanów. Z czego to wynika? Wmawiają nam coś, a my kupujemy albo jedną wersję albo drugą. Efekt? Obrzucamy łajnem film, aktorów, muzykę, biednych stylistów i nawet robaczki świętojańskie, by w punkcie kulminacyjnym rzucić się do gardła sobie nawzajem. Warto się tak wysilać?

April_MAY

Przepraszam Bernee- pomyłka. To nie do Ciebie.:D

April_MAY

No cóż, słusznie się, choć całkiem przypadkowo, nie zgodziłaś, bo nasze opinie na ten temat są zasadniczo różne. ;D Ale co ja się tam znam.

ocenił(a) film na 3
April_MAY

Warto.

użytkownik usunięty
kenexgro

nowy reżyser, nowe wątki , inna historia.

zresztą nic na siłę. nie chcesz nie oglądaj. ; ) nikt Ci nie każe.

anka_1403

Zmierzch to dno!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

ocenił(a) film na 3
ObiWanKenobi444

Powtarzasz się w trollowaty sposób.

anka_1403

Nic prostszego, skoro Ci tak bardzo przeszkadza...
Nie oglądaj zwiastunów, filmu tym bardziej. I oczywiście to dotyczy też 4 części, gdy się ukaże :)

użytkownik usunięty
anka_1403

Jesteś w ciąży?

ocenił(a) film na 7
anka_1403

a mi się robi niedobrze jak widzę jakich aktorów masz w ulubionych i jeszcze dajesz im 10 punktów

użytkownik usunięty
gabi123

haha, dobra, miley cyrus i te sprawy:D

użytkownik usunięty

'' przyganiał kocioł garnkowi.. '' . o zmierzchu mówi, że marny film ( Pattinson , Kristen po 1 ) a sama daje takiemu czemuś jak Doda, Miley Cyrus, czy Ashley Tisadle 10 /10 . no nie że coś, ale to trochę dziwne...

O Chryste! A od kiedy Doda jest aktorką, i żeby oceniać ją na 10??
To już po tym wiadomo, że autorki tematu po prostu brać poważnie nie można.
No chyba coś przegapiłam jeżeli ona grała w jakimś filmie. Nie licząc nędznej "roli", w "Serce na dłoni", czy jakoś tak.

użytkownik usunięty
Camilla3

hm. tu się nie czepiam bo sama dałam Beatlesom 10/10 mimo tego, że nie grali w żadnych filmach.
taka słabość. :P

użytkownik usunięty

i tak w ogóle to co się stało z moim avatarem? :O

No dobrze, ale Doda? To jest dno totalne moim zdaniem... No, ale już trudno.

ocenił(a) film na 3
gabi123

Żałosne aktorzy z HP są o niebo lepsuiod zmierzchowych:
kristen wiecznie mina srającego kota
pattinsonek: wiecznie nieograniy
Teylorek: nic oprucz mięśni.

ocenił(a) film na 1
anka_1403

stała ocena dla serii 1 nawet nie chcę oczu męczyć zwiastunem tego gównaa
pozdro dla zjebanej generacji emo

ocenił(a) film na 3
Koziol_7

Pozdro dla posiadacza zjebanego systemu oceniania.

ocenił(a) film na 1
Legion_

OOOOOOOOOOOO legion co tam słychać mała dziwko ????

ocenił(a) film na 3
ocenił(a) film na 1
Koziol_7

hehe "pozdro dla zjebanej generacji emo"- to bylo dobre i naprawde jestem z toba hehe.
napierdalam kazdego cwela z grzywka jakiego spotkam. sa tak ciency ze kurwa czasem sie zastanawiam czy aby przypadkiem nie tluke dziewczyny hehe.

użytkownik usunięty
siurek_2

"pozdro dla zjebanej generacji emo" - to się tyczy również ciebie. Siebie też tłuczesz jebany masochisto? Chłopcze, takiego cieniasa jak ty to nawet ja bym pobiła. Ani byś się obejrzał a leżałbyś na trawce ze zdartymi plecami.

ocenił(a) film na 1

Tomek Beksiński pewnie się w grobie przewraca, ale takie czasy, że książki o wampirach piszą mormoni :/ emo jest zjebane, miałem nawet nieprzyjemność pracować z jednym takim pedałkiem, na szczęście mam pokojową naturę ale parę razy chciałem mu zapier..., nie mówiąc o tych pajacach na ulicach.
peace