Obejrzałam ten film, bo chciałam zrozumieć, doszukać się co ludzie w nim widzą.. Ale nie znalazłam. Cóż, jedyny plus tego filmu jest taki, że teraz mogę go krytykowac, bo go poznałam ;)
Mój chłopak zasypiał już po siedmiu minutach tego filmu, ja (cudem!) dotrwałam do końca.
Co do Kristen Stewart - beznadziejna aktorka, irytująca.. Jej jedyny sposób na wyrażenie emocji polega na otworzeniu ust (?)
Może za dużo wymagam, bo obejrzałam przed tym jeden odcinek "True Blood", w którym dzieje się więcej niż przez całą sagę tego gniota.
Maja rację ci, którzy kwalifikują "Zmierzch" jako horror - jego oglądanie to prawdziwy horror :/
ja również zgadzam się co od Kryśki :D True Blood przebija Sagę Zmierzch we wszystkim, to prawda. Wampiry, w końcu przedstawione jak powinny, czyli brutalnie i zwierzęco. Tylko, że wiesz wiadomo, że w serialu będzie się więcej działo, bo tam odcinek trwa 1h a odc 12 w jednym sezonie. a po za tym porównywanie serialu do filmu jest tak jakbyś porównywała psa i kota, ssaki ale inna budowa i wygląd:D i myślę, że Saga Zmierzch jest niczego sobie, trzeba czuć te klimaty to się spodoba.
Dla mnie True blood jest kiczowatym filmem jak widze durna Sookie to odechciewa mi sie wszystkiego... I to ma być horror?? Z głupią blondynką na czele?? Żałosne - a Wam podoba się chyba ten film bo jest dużo wątków erotycznych co??
A co jest złego w wątkach erotycznych? One też są jak najbardziej dla ludzi. Sookie natomiast posiada znacznie bardziej złożoną osobowość i głębszy intelekt niż Bella, której sens istnienia sprowadza się do jednego: napalania się na Edwarda. Poza tym w TB są wampiry, prawdziwi żądni krwi drapieżcy, a nie błyszczące manekiny.
No nie wiem czy Sookie "posiada znacznie bardziej złożoną osobowość i głębszy intelekt niż Bella" dla mnie jest ona pustą blondynką... Co widać po jej niektórych minach czy komentowaniu niektórych wydarzeń.. Dlatego Twilight różni się od innych filmów o wampirach... bo nie ma tam krwawego mordu a wampiry są ukazane z innej perspektywy co czyni je inne i wyjątkowe. Jeśli nie podoba Ci się ta saga nie oglądaj, każdy ma swój wolny wybór!!
zgadzam sie z wami...porazka!! Watek milosny (z ciezkim wyborem)+ pseudo bitwa wampirow na horyzoncie. A to wszystko rozwlekane przez 2, naprawde dlugie godziny. Horror!!?? Owszem. Romans?? Heh po obejrzeniu tego "czegos", romansowac "Saga" wiecej nie bede ;)
Horror? Nie....
Romans?? Nie...
predzej komedia romantyczna...
Ten film jest tak żałosny że aż śmieszny.
Zgadzam się właściwie ze wszystkim, co jest tu napisane.
Niestety nie wytrwałam do końca filmu...Może gdyby zamknęli jej usta, to byłoby inaczej.. Jej mina doprowadza mnie do szału, dlatego już nikt nigdy mnie nie zmusi na obejrzenie czegokolwiek z sagi "zmierzch". Po zobaczeniu trzech części mogę stwierdzić, że pierwszą jeszcze da się wytrzymać, jeśli ktoś jest wytrzymały.. ;)