Niepowtarzalny i fenomenalny film!!!!!!!!!!! Gorąco POLECAM!!!!
nie wiem bo zobacze dopiero 10 lipca ale po trailerze mysle ze w tej czesci bedzie sie najwiecej dzialo beda walczyc itp itd ale 1 byla lepsza od 2jki new moon to lipa jak dla mnie za duzo depresji Bella miala!!!!
film jest świetny, dla mnie to najlepsza część, ale z tym arcydziełem to lekka przesada
w życiu chyba od zawsze,mi np podoba sie w dużej części choć czegoś brak i w filmie i w książce.Właściwie to tak już jest ,że nie wszystko wszystkim wydaje się tak samo strawne i tyle.Wiele zależy też od punktu widzeniai nastawienia.
Czy widziałes film?Czytałeś książkę?
UPADLY_WIDZ "no nie wiem, od kiedy wyznacznikiem jakości jest jak co kto lubi"
Więc skoro film zarabia miliony, większość osób jest zadowolona, wychodzi na to, że Twoje zdanie w tej kwestii się nie liczy [?]
uważam, że autorka tematu sporooo przesadziła, ale film ok:) Dla rozrywki wznakomity
jak dla mnie film jest najlepszy z całej sagi, ale nie przesadzajmy że to arcydzieło!
to po co oceniasz jak arcydzieło ???????????????????????????????????????????????????????????????????????????????? ?????????????????????????????????????????????????????????
...Oj Ty chyba ARCYDZIEŁA nie widziałaś :) Chociaż w sumie... każdy ma własną definicję 'arcydzieła'.
Mimo wszystko, film według mnie najlepszy z tych trzech części :) I jak na sagę Zmierzch, to mogę powiedzieć, że Rewelacja ;)
Całkiem fajny, choć... brakowało podstawowej, bardzo ważnej wg. mnie kwestii. Mianowicie wyjaśnienia o co chodzi z tym tytułowym zaćmieniem. Po obejrzeniu tego filmu widzowie, którzy nie mieli styczności z książką będą teraz zachodzic w głowę "o co do cholery chodzi z tym zaćmieniem?"
Było kilka fajnych scen, głównie walki i cała akcja tworzenia armii. No i wydobycie pobocznych postaci, nabrały dzięki temu barwności.
Ogólnie ukazanie wampirów jako silnych, szybkich i naprawdę drapieżnych było spoko. Nie rozumiem tylko dlaczego film jest dozwolony od 12 roku życia? Wg. mnie dziecko zasiadające przed ekranem mogłoby sie nieco przerazić widząc strzępki ciał latające na ekranie.
Ja też nie mogę wyjaśnić dokładnie o co chodzi właśnie z tytułowym Zaćmieniem, choć myśląc o tym przypomina mi się cytat z książki (rozmowa między Jacobem a Bellą):
''– (...)Nie byłbym twoim narkotykiem, tylko twoim powietrzem, twoim słońcem.
(...)
– Wiesz, że nawet kiedyś tak o tobie myślałam? Że jesteś moim słońcem, moim osobistym słońcem? Odganiałeś dla mnie chmury.
Westchnął.
– Z chmurami sobie radzę, ale nie mogę walczyć z zaćmieniem.''
Heh :)
to taka metafora:D Tak samo jak metafora PRzed świtem, bo zaćmienie - mroczne, nadzchodzi armia wampirów, a przed świtem to to co dzieje się już przed szczęsliwym i jasnym dla nich okresem
Obejrzałem (dla zasady) i nie kumam tego całęgo szumu wokół tej sagi. Przecież to jest tak kiczowate i nudne że masakra. Dla mnie to miniopera mydlana z wampirami. W ogóle nie ma co nawet sie równać z Drakulą i Wywiadem z Wampirem. Film chyba tylko dla Emo i ludzi co mają avatary z aniołami.
Za przereklamowanie, zmarnowane 2 godziny życia, 20 zł i nudy 1/10
Turkisz80 może film ci się nie podobał ale ocenienie go 1/10 to ogromna przesada.
Bardzo łądne zdjęcia 1/10
Bardzo ładne kolory 2/10
Super muzyka 3/10
Ta część nie przynudzała jak inne 4/10
Wreszcie uczciwy scenaiusz z elementami humoru 5/10
Mimo, że Pattison i Stewart grać nie umią to w tej części sięstarali 6/10
Bardzo fajna reżyseria 7/10
Piosenki bardzo fajne 8/10
8/10 to uczciwa ocena tej częśći po dwóch poprzednich niezbyt udanych :)
zapomniałeś/aś dodać:
Klata e...(jak on się nazywa?) Jacoba 9/10
Ryj Pattinsona 10/10
A wogóle co to jest "uczciwy scenariusz"? I jak rozumiesz pojęcie "bardzo fajna reżyseria"? A to, że ktoś się stara to nie znaczy, że mu wychodzi. Przykładowo: Starałam się, żeby komentarz wyszedł ironicznie, ale czy taki wyszedł? Zobaczymy.
No może trochę przesadziłem, ale wogóle nie kupuje tej całej historii. Jeśli chodzi o takie sprawy, to wolał bym żeby nasze dzieci sięgneły po książkę Romeo i Julia. Co do scenariusza to przecież bazuje na książcę więc sprawa była raczej prosta. A poza tym po tekstach typu "Kocham ciebie ale jego kocham bardziej" o mało z fotela nie spadłem.
"Mimo, że Pattison i Stewart grać nie umią to w tej części sięstarali" przesadziłeś trochę. Od kiedy to ma jakies znaczenie? Ja mogę się starać o posadę w Nasa lub start w F1 ale nie ma to przecież żadnego znaczenia. Albo się gra albo nie...