PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=494538}

Saga "Zmierzch": Zaćmienie

The Twilight Saga: Eclipse
2010
5,7 164 tys. ocen
5,7 10 1 163577
3,5 24 krytyków
Saga "Zmierzch": Zaćmienie
powrót do forum filmu Saga "Zmierzch": Zaćmienie

Ile wg Was zarobi Zaćmienie? Księżyc w nowiu świetnie zaczął, ale później zaliczał ogromne spadki i skończyło się na niecałych 300 mln. Poza USA było lepiej. Jak będzie teraz? Myślę, że pierwsze dni będą znakomite. Jeśli film będzie dobry (a z pierwszych recenzji wynika, że zły nie jest), to jest szansa na małe spadki. Moje przewidywania: 400+600=1000 i 6 miejsce w światowym, a 10 w amerykańskim boxofficie.

dawidk5

Zaćmienie pobiło rekord nocy otwarcia. Teraz nie wynosi on 26 mln, tylko 30. Nie mam pojęcia jaki może być wynik całego dnia, ale chyba będzie niesamowity. Szaleństwo się zaczęło :P

ocenił(a) film na 6
dawidk5

Wynik z całego dnia około 65 mln, Księżyc w Nowiu miał 72 mln ale startował w piątek.

Joker_27

Księżyc w nowiu już pierwszego dnia zarobił $26.3. A co z Zaćmieniem?
Film opowiadający dalszą historię Belli Swan, która musi wybrać pomiędzy wampirem Edwardem, a wilkołakiem Jacobem zarobił już $72.7 milion. Jest to rekordowa liczba! Suma ta jedynie została przebita przez Transformers 2.

ocenił(a) film na 3
dawidk5

co tam, nie dojdzie do miliarda. ew przebije księżyc, ale nie wiem, czy może liczyć chociażby na pierwszą 10. Poza tym, filmem który w tym roku ma dojść do miliarda, jest Potter xD

ocenił(a) film na 6
Phoenix21hp

Księżyc w Nowiu w pierwszy dzień 72 mln, Zaćmienie 68,5 mln są to już pewne i oficjalne dane. Zaćmienie na starcie pobiło 3 rekordy: największa liczba kin w pierwszy weekend wyświetlania, najlepsze wpływy z pokazów nocnych - 30 mln i najlepsze wpływy z dnia otwarcia innego niż piątek w tym przypadku środy - 68,5 mln. Jest to też drugi najlepszy wynik pojedyńczego dnia. Stawiam że w czwarte będzie koło 25 mln, w weekend około 80 mln a w poniedziałek bo to długi weekend około 15. Łącznie po 6 dniach przewiduję około 180-190 mln. Spadki będą duże ale film dobiję do 300 mln. Ostatecznie w USA powinien zarobić około 320-330 mln, poza USA będzie około 480 mln co razem da około 800 mln. Na miliard nie ma szans