PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=494538}

Saga "Zmierzch": Zaćmienie

The Twilight Saga: Eclipse
2010
5,7 164 tys. ocen
5,7 10 1 163574
3,5 24 krytyków
Saga "Zmierzch": Zaćmienie
powrót do forum filmu Saga "Zmierzch": Zaćmienie

Parę dni temu byłem na Zaćmieniu i bardzo się rozczarowałem. Pierwsza część była na prawdę
dobra, świetne zdjęcia, dobra muzyka, przedstawiona w filmie historia miała swój klimat, którego
moim zdaniem teraz zabrakło, gra aktorska stała na bardzo niskim poziomie, zdjęcia były
koszmarne, kamerę z ręki już moja babcia lepiej by prowadziła, a do tego dochodzi znużenie
prawie dwugodzinnym dialogiem. Gdy nadeszła oczekiwana walka nowo narodzonych przyszło
kolejne rozczarowanie, ale czego można oczekiwać po zrobionym w pół roku filmie dla nastolatek.

urys

Sądząc po avatarze jesteś Man, więc... Jesteś moim prywatnym Bogiem. Dzięki Ci ze tę opinię. Przysięgam Cię wielbić... no, przez jakiś czas. Zgadzam się w 100% z częścią dotyczącą Zmierzchu, ale jako Chick dodam do wymienionych już zalet, że urzekło mnie zauroczenie Belli i Edwarda (o tym może nie wypada panom wspominać). Z opinią na temat Zaćmienia w zasadzie też się zgadzam z tym, że walka z Nowonarodzonymi mi się jednak podobała. Natomiast nie zgadzam się z tym, że ten film był robiony wyłącznie dla nastolatek. Twórcy chcieli przyciągnąć do kin jak najszerszą publiczność włącznie z chłopakami, bo mam nie trzeba było namawiać. Ale te pół roku na zrobienie dobrego filmu to było jednak za mało... Tak trzymaj i powodzenia...

ocenił(a) film na 3
vivian23

Faktycznie, ten film nie był robiony wyłącznie dla nastolatek. Przede wszystkim był robiony dla pieniędzy.

Legion_

"...Podczas premierowej nocy "Zaćmienie" zarobiło 30 milionów dolarów! To absolutny rekord – dla porównania „Księżyc w nowiu” zarobił w tym samym czasie 26 milionów..." - no to im się udało.

użytkownik usunięty
Legion_

A jednak. stało się.
Okazuje się, że wystarczy parę razy coś obejrzeć .... i wszystko jasne.
A myślałem, że głupie są tylko blondynki.

ocenił(a) film na 3

Nie myśl za dużo, bo Ci to nie wychodzi. Pimpku.

ocenił(a) film na 4
Legion_

Legion nie masz co robić poza odpowiadaniem na własne posty

urys

Ale to dwie różne osoby,przyjrzyj się :P Legion- jest podróbką tego Legion_
:D

ocenił(a) film na 10
urys

W połowie muszę się z tobą zgodzić, ale tylko w połowie! Dwie pierwsze części zrobiły na mnie dużo większe wrażenie niż trzecia, ale mimo to bardzo mi się podobała.

ocenił(a) film na 1
urys

Lepiej bym tego nie ujęła. Sceny walki potraktowane po macoszemu. Najlepsze wątki po prostu, które można było naprawdę rozwinąć i zrobić z tego COŚ, prezentują się po prostu słabo.

ocenił(a) film na 4
Black_Jeanne

Sceny walki przeczą temu co było powiedziane w pierwszej części sagi o zabijaniu wampirów tzn. trzeba ich chyba rozszarpać na kawałeczki i spalić. Zaćmieniu widzimy, że każdy wampir traci tylko głowę i do tego wygląda to jak by mała dziewczynka rozbiła głowę porcelanowej laleczce.

urys

Ależ cierpliwości, najpierw głowa, potem cała reszta korpusu, o ile czas wolny dopisze.

użytkownik usunięty
urys

dużo w dzieciństwie rozbijałaś porcelanowych laleczek dziewczynko?

ocenił(a) film na 4

po pierwsze nie dziewczynką. po drugie nie spamuj, wyjdź na dwór pobaw się z kolegami, zrób coś pożytecznego dla siebie i portfela twojej mamy