PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=494538}

Saga "Zmierzch": Zaćmienie

The Twilight Saga: Eclipse
2010
5,7 164 tys. ocen
5,7 10 1 163574
3,5 24 krytyków
Saga "Zmierzch": Zaćmienie
powrót do forum filmu Saga "Zmierzch": Zaćmienie

Jeszcze go nie oglądałem ten filmu ale po przeczytaniu książki uważam iż to może być najfajniejsza ze wszystkich części. Ukazuje ona nam PRAWDZIWIE wampiry, czyli krwiożercze potwory atakujące bez opamiętania byle by tylko zdobyć krew. Czyż nie takie powinny być wampiry?
Co nam po przesłodzonych wyszminkowanych Edwardach? Wampir powinien być straszny.

polinor

może i tak, ale tylko dla tego że taki jest jego stereotyp? jak dla mnie słaby argument, każdy ma swoją wyobraźnię i może mieć swoją koncepcję danej fantastycznej postaci, w końcu to fantastyka. A to że do tej pory wampiry pokazywano tylko jako krwiożercze potwory nie znaczy, że zawsze muszą takie być, każdy może mieć swoja koncepcję, a Meyer nie pierwsza wymyśliła inną.
A co do części to, bardzo prawdopodobne że ta będzie najlepsza :) ale to się jeszcze okaże :)

użytkownik usunięty
Aena20

zobaczymy czy bedzie najlepsza napewno lepsza od poprzedniej... kilka scen juz jest zmienione takze kto wie:)) co do wampirów to fakt ze zostały dostosowane wygladem to dzisiajszego swiata mi nie przeszkadza wampir z kazdej epoki wyglada inaczej i ich wygląd współgra z takim jaki ówczesny świat przedstawiał. Jedyne co mnie denerwuje to to świecenie i zmiana faktu ze słonce wampira zabija. Troche to dziwnie pomyslane..reszta nie widze jakiejs wiekszej róznicy

ocenił(a) film na 10

już wiele osób stwierdziło, że jest to najlepsza część z całej serii, jeśli chodzi o nakręcone filmy;]
http://www.youtube.com/watch?v=3N0I4kptzLI

weramg

fakt aktorzy w kulisach też ciągle powtarzali, ze to będzie najlepsza część, z powstałych :) zobaczymy

Prawda, został dostosowany do czasów i pewnie też dlatego ta zmiana, że słońce go nie spala tylko się świeci, zawsze to jakieś ograniczenie, już nie muszą się poruszać tylko nocą, ale nie mogą w miejscach bezchmurnych. jak dla mnie to i tak lepszy pomysł niż w Pamiętnikach wampirów, gdzie o tym że mogą chodzić w dzień decyduje magia - nasączony zaklęciem sygnet. Jakoś to iskrzenie w słońcu ( skoro maja inną fakturę skóry) bardziej do mnie przemawia.

użytkownik usunięty
Aena20

No tak tylko wampirów z pamiętników nikt sie nie czepia ciekawe czemu wcale nie przypominaja tych o których wszyscy tak wkółko trąbią. Paru "ładnych" kolesi wybranych po to zeby ładnie wyglądali

dokładnie a reszta identyczna jak w sadze. ale to chodzi o sam fakt narzekania, oni się nie wgłębiają w to gdzie jest jak pokazany dany wampir, jest saga podsunięta pod nos to na nią narzekają o reszcie krytykanci po prostu nie wiedza, bo im się nie chce zgłębić tematu. Na prawdę dziwię się takim ludziom, że im się tak chce wałkować te temat, myślą że są pierwsi czy co, mniejsza z tym.

użytkownik usunięty
Aena20

No cóż nic sie na to nie poradzi.... na tym forum żałuje tylko jednego ze znizłyłam sie do poziomu siurka_2 i pojechałam mu wiązanka, ale dałam sobie znim spokój i juz mnie gosc niczym nie sprowokuje:)

ocenił(a) film na 1

czesc asiek nie gniewasz sie juzna mnie??? tak mi smutno po tym co napisalas! jak moglas byc tak okrutna?? prosze wybacz!!!

siurek_2

ej chłopczyku, to rozmowa nie na twoim poziomie, więc bądz tak miły i nie pogrążaj się, wejdz na swój wątek i tam podbijaj swój temat, żeby przypadkiem nie zabrakło na nim komentarzy. jak nie masz nic do powiedzenia na temat to się nie wypowiadaj, chociaż wiem że ciężko ci to zrozumieć, bo to pewnie super trudne słowa.

użytkownik usunięty
Aena20

spoko Aena nie ma sensu na serio przyjdzie mi to z trudem ale na faceta nie zareaguje :)) poprostu nie warto szkoda tylko ze z opóźnieniem

wiem wiem, co jakiś czas pisze na takich wątkach jak jego, żeby ludzi dali sobie spokój z dyskusją z takimi ludźmi bo to nie ma sensu, nie dyskutuje sie z ludźmi poniżej swojego poziomu, więc szkoda na to czasu