PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=494538}

Saga "Zmierzch": Zaćmienie

The Twilight Saga: Eclipse
2010
5,7 164 tys. ocen
5,7 10 1 163577
3,5 24 krytyków
Saga "Zmierzch": Zaćmienie
powrót do forum filmu Saga "Zmierzch": Zaćmienie

Mam duży sentyment do tej sagi, ale ekranizacja Zaćmienia deczko mnie rozczarowała. Konkretni chodzi o zmiany wprowadzone przez scenarzystkę.
Jak dla mnie dramatem było:
1. Brak scen, w których Edward uniemożliwia Belli dotarcie do Jacoba (chociaż 1). W filmie Bella wsiada sobie na motorek i odjeżdża, A Edward patrzy bezradnie(!).
2. Scena, w której Rosalie opowiada o sobie Belii – chwilę wcześniej Rose wychodzi wkurzona na nią z pokoju, a tuż potem paplają na balkoniku jak najlepsze psiapsiółki.
3. Scena namiotowa – ta filmowa powinna nosić tytuł „ Wielka, dotąd ukryta sympatia wampira i wilkołaka”. Myślałam, że się na koniec wyściskają i wycałują:))

użytkownik usunięty
FrozenLady

Nic mnie nie zawiodło.

ocenił(a) film na 4

Wszystko oprócz napisów końcowych :P

ocenił(a) film na 3
FrozenLady

Mnie rozczarował caaaaalusieńki film..... i zgodzę się z Vapmire19 wszystko oprócz napisów końcowych. :D

użytkownik usunięty
VoyageFun

bez komentarza. ;]

ocenił(a) film na 4

oczywiście bez komentarza do filmu :P Bo nie ma czego komentować :P

użytkownik usunięty
Vampire19

Nie,bez komentarza,jesli chodzi o wasze wypowiedzi. ;P nie wiem czego byscie chcieli. Film dobry,wilki robia wrazenie.

ocenił(a) film na 4

spartolili wilki :P

użytkownik usunięty
Vampire19

ha,pewnie nawet tego filmu nie ogladales. ; ]

Hmm może nie tyle rozczarowało co zabrkało mi kilku scen... ale ogólnie narzekać na film nie mogę :)

użytkownik usunięty
kamoaa

scena z Angela bedzie na dvd. ;P i jakas tam jeszcze. ;P

ocenił(a) film na 4

oglądałem

użytkownik usunięty
Vampire19

juz Ci wierze ;d.

ocenił(a) film na 4

Mogę udowodnić bejbe :P

użytkownik usunięty
Vampire19

;] Powiedz mi w takim razie- kto wygłosił przemówienie na koniec szkoły?

ocenił(a) film na 4

o żesz, wiem, że bella coś pierdzieliła, i jeszcze ta jej koleżanka chyba Jessica :P

użytkownik usunięty
Vampire19

tak,Jessica. ;P. no,powiedzmy,ze Ci wierze.

ocenił(a) film na 4

Ja nigdy nie okłamuję niewiast :P

użytkownik usunięty
użytkownik usunięty
Vampire19

a powiedz co mial na sobie edward w scenie w namiocie?;p jakiego koloru i ile guzików

ocenił(a) film na 4

nie pamiętam takich szczegółów, nie jestem babą, aby pamiętać ubrania, ale jak wyleźli z namiotu, to edzio chciał aby belka za niego wyszła, dżejkob się napatoczył, strzelił focha, potem buzi buzi z wilczkiem, a potem to już walka i wielkie rozbijanie porcelany :P

użytkownik usunięty
Vampire19

moze to przeczytal we wczesniejszych tematach,a teraz gada,ze ogladal. ;P.

ocenił(a) film na 4

nie bój żaby, ja swoje wiem :P

użytkownik usunięty
Vampire19

Nie jestem pewna. ;]

użytkownik usunięty
FrozenLady

Pozmieniali wszystko.

użytkownik usunięty

no nie wszystko. ;] a dobrze wiemy,ze zawsze w filmach zmieniaja.

FrozenLady

Nie podobała mi się scena w której Bella odjeżdża na motorze z wilkiem, a Edek się na to gapi. O ile pamiętam, w książce było tak, że Bella uciekła Alice. Według mnie powinni to zrobić tak jak w książce. Jest to niewielkie zastrzeżenie, bo rozumiem, że musieli się streszczać, aby jak najwięcej zmieścić.
Co do sceny namiotowej uważam, że była bardzo dobra. Wszystko praktycznie tak jak w książce - nie mam zastrzeżeń.
Za to co mnie najbardziej rozczarowało, a może nie tyle rozczarowało, co troszkę rozproszyło - Bryce Dallas Howard. Lubię ją, uważam, że jest przemiłą i zdolną młodą aktorką, jednakże w tej roli wolałam Rachelle. Jak dla mnie Bryce jest zbyt delikatna. Dobrze wywiązała się ze swojej roli, ale brakowało mi pierwszej aktorki.

użytkownik usunięty
sikorka94

Rachelle miala takiego pazura ;D. No szkoda,przyznam.

ocenił(a) film na 6

co wy, film był bardzo fajny, zakrapiany wyśmienitym humorem, szczególnie w scenie, gdy bella uderza dżejkoba po tym, jak ten ją pocałował i łamie sobie kości. niezapomniane wrażenia. co więcej mam wrażenie, iż w tej części sagi mniej było prostych, niewyszukanych i przewidywalnych dialogów. w towarzystwie paru koleżanek i dużej paki czipsów film wypada zadziwiająco dobrze ;)

użytkownik usunięty
bubekzewsi

ja wole popcorn . ; P i duza cole ;D

użytkownik usunięty
FrozenLady

Zgadzam się z Tobą. Mimo wszystko i tak film dostał 7 :) Podobał się i zyskał na innych scenach - np. scena oświadczyn - nie sądziłam, że tak się postarają :) Iiiii oczywiście scena treningu - myślałam, że to będzie jedna wielka klapa na filmie... bardzo miło się zaskoczyłam :) Jest jedna z moich ulubionych.