PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=494538}

Saga "Zmierzch": Zaćmienie

The Twilight Saga: Eclipse
2010
5,7 164 tys. ocen
5,7 10 1 163574
3,5 24 krytyków
Saga "Zmierzch": Zaćmienie
powrót do forum filmu Saga "Zmierzch": Zaćmienie

Dlaczego?

ocenił(a) film na 6

Zastanawiam się dlaczego osoby które nienawidzą serii "Zmierzchu" i czegokolwiek z nim związanego oglądają ten film, a potem śmieją się, że inni oglądają takie prymitywy. Jeżeli mnie się jakiś film nie podoba lub nie jestem do niego przekonana po prostu go nie oglądam i tyle. Nie jest to pierwsza część więc tłumaczenie "z ciekawości" jakoś się nie sprawdza. Ja sama nie jestem jakąś wielką fanką sagi. Spodobały mi się książki, ale czytałam je jeszcze zanim powstała ta cała nagonka. Prawda, nie należą do ambitniejszych, ale gdy człowiek chce się odprężyć to chyba nie sięga po książkę, gdzie jak to się mówi "czacha dymi".

użytkownik usunięty
olsza_

A niby skąd, do siusiaka pana, ktoś mógłby już przed obejrzeniem filmu wiedzieć, czy będzie mu się on podobał czy nie?

Zamilcz, skoro nie wykształciłaś umiejętności abstrakcyjnego myślenia.

ocenił(a) film na 6

Jest to 3 część z serii więc chyba łatwo się domyśleć. Poza tym istnieje coś takiego jak zwiastuny.

olsza_

I się z Tobą zgodzę, ja np. obejrzałam pierwszą część Harrego Pottera, i drugiej za żadne skarby bym nie oglądała. Skoro pierwsza mnie znudziła, to nie było sensu w ogóle tracić czasu na drugą. A jak widać, niektórzy tutaj upajają się tym, czego nie lubią.
No chyba, że... to lubią, a mówią z przekory, wtedy już inna bajka ;)

użytkownik usunięty
olsza_

Chociażby dlatego, ze każdą część reżyseruje kto inny i ma się ochotę sprawdzić, czy odpowiednia osoba jest w stanie uczynić tę historyjkę zdatną do oglądania.
Cóż, że efekty marne, sprawdzić nie zaszkodzi. Skrytykować później również.