PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=494538}

Saga "Zmierzch": Zaćmienie

The Twilight Saga: Eclipse
2010
5,7 164 tys. ocen
5,7 10 1 163574
3,5 24 krytyków
Saga "Zmierzch": Zaćmienie
powrót do forum filmu Saga "Zmierzch": Zaćmienie

Nie mam ochoty się powtarzać na temat tego badziewia. Wstawiam link do mojego topicu
z innego miejsca forum. Odnosi się fakt do części wcześniejszej, ale moje poglądy nie
uległy zmianie. Niech sprawiedliwości stanie się zadość, a polskie nastolatki (czyt.
pokolenie amerykańskiej tandety i kiczu), no może nie wszystkie nie obrażam mądrych
dziewczyn (dziwne, ale takie się zdarzają) moją powód do używania sobie.

http://www.filmweb.pl/film/Zmierzch-2008-
462441/discussion/Co+tu+du%C5%BCo+m%C3%B3wi%C4%87.+%C5%BBenada,14054
71#post_4321230

Żegnam was kochani i życzę wspaniałych wakacji i dobrej pogody i stukrotnego
wynagrodzenia dla tych, którzy dadzą filmowi bardzo niskie noty i zaznaczą, że nie
chcą go oglądać.
A więc

Addio potomkowie ludzi i inne stworzenia człekokształtne.

ocenił(a) film na 1
Demagog

dzieki bogu sa jeszcze madrzy ludzie. ja go nie obejrze i dam 1 hehe i zaznacze ze nie chce ogladac hehe

użytkownik usunięty
Demagog

Dziwne zeby człowiek o tak wysokiej inteligencji oceniał grono ludzi po jednym filmie-to smieszne i przeczy poziomowi twojego IQ

ocenił(a) film na 1

Nie oceniam po jednym filmie. To raz. Oceniam po filmie, który nie jest straszny, nie. Jakbym go tak oceni zabrakło by określeń dla innych części sagi.

ocenił(a) film na 1
Demagog

Wierzcie mi. Osoby w pełni zrównoważone rzadko oglądają takie filmy i mówię wszem i wobec dla tych, którym zależy na pełnym wykorzystaniu szarych komórek (a nie zasuszaniu ich) nie opłaca się na to iść do kina. Wybaczcie mi proszę drodzy zbulwersowani użytkownicy i użytkowniczki za korzystanie z mocnych słów. Czasem są konieczne i zapewniam w życiu prywatnym jestem bardzo kulturalny (moje życiowe przekleństwa - wypowiedziane na głos są mniej niż przekleństwa co niektórych użytkowników na tym forum z jednego tygodnia. )

Goodbye raso bez własnego zdania

ocenił(a) film na 10
Demagog

żegnamy Cię z chęcią:) nie wracaj;] mam prawo oglądać co chcę i co lubię, a i tak ludzie nie uważają mnie za głupią, bezmózgą dziewczynkę:)

użytkownik usunięty
Demagog

Taki długi post, a ani krzty prawdy w nim nie ma (no chyba że ten fragment dotyczący Twojego życia prywatnego):P Jestem zrównoważony, inteligentny, i zapewniam, często wykorzystuje swoje szare komórki:D Ponadto założę się że większość osób na tym forum ma własne zdanie. Zgadzam się z Weramg - to moje życie i mogę w nim robić co tylko mi się podoba - będę oglądał to co mi się podoba i co lubię.
Przy okazji chciałbym o czymś napisać. W wypowiedziach drogiego siurka można znaleźć jego posty na forum o Rambo. Jakiemuś użytkownikowi film się nie podobał to napisał do niego :
"niebieski pokemonie jak sobie nie chciales ogladac rozpierduchy to po co siadales do tego filmu? idz obejrzyj ksiezyc w nowiu"

Więc drogi siurku (wiem że to przeczytasz:P) Odpowiem ci tak samo - jak nie chcesz oglądać filmu o wampirach, wilkołakach, miłości itp to po co siadałeś do tego filmu? Idź lepiej obejrzeć kolejny raz Rambo albo The Jackass...

ocenił(a) film na 10

dokładnie;]

ocenił(a) film na 1
weramg

Spokojnie dzieci. Nie zamierzam wam zabierać swobód osobistych. Jak lubicie chłam proszę bardzo.
Ja jestem romantykiem fakt, uwielbiam dobrą fantastykę, sf, horror. Literaturą w każdym calu nie pogardzę.
Wybaczcie ale jeśli myślicie, że macie w pełnym sensie tych słów własny pogląd. Niestety. Mylicie się.
Chociaż szczerze szanuje Meyer. Napisała dno dna i zarabia na tym kasę jak cholera.
A wracając do własnego zdania.
Jesteśmy z gliny. Każdy nas wałkuje jak chce. A i jeszcze jedno. Drogi mój człowieczku o loginie "xMichal91x" mała jest twa wiedza o filmie jeśli jedyne jakie potrafisz wymienić to Rambo. Chłopie.
I wybaczcie jeśli uraziłem, ale spójrz na login, a potem sięgnij po słownik języka polskiego i sprawdź kim byli demagodzy.
Narka.

użytkownik usunięty
Demagog

To o Rambo odnosiło się do siurka, a nie do Ciebie. Nie przytoczyłem tutaj filmu rambo jako przykład wspaniałego/okropnego filmu. Posłużyłem się przykładem wypowiedzi siurka na forum tego filmu. Chodziło mi o to, że jak ktoś obraża film który lubi siurek to on odpisuje "jak sobie nie chciales ogladac rozpierduchy to po co siadales do tego filmu? idz obejrzyj ksiezyc w nowiu". Więc odpowiadam mu w ten sam sposób - "jak nie chcesz oglądać filmu o wampirach, wilkołakach, miłości itp to po co siadałeś do tego filmu? Idź lepiej obejrzeć kolejny raz Rambo albo The Jackass...". I tyle.

ocenił(a) film na 10
Demagog

najwyraźniej Ty nie zrozumiałeś wypowiedzi Michala91. Siurek pisał na forum Rambo, żeby inni szli oglądać Księżyc w Nowiu, więc sam napisał do siurka, żeby poszedł oglądać Rambo...tak trudno zrozumieć?!

ocenił(a) film na 1
weramg

ty siurka w to nie mieszaj chlopaku ok??

użytkownik usunięty
siurek_2

Niestety taka jest prawda, "chłopaku". Sam tak napisałeś jako SIUREK_2 (można sprawdzić w twoich wypowiedziach) :(

Demagog

Zmierzch to dno!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

ocenił(a) film na 3
ObiWanKenobi444

Nie krzycz.

ocenił(a) film na 7
Legion_

o Boże! Jak nie macie zamiaru się powtarzać to po co to robicie ? Wystarczy raz napisać, Jeszcze na czole napisz że zmierzch to badziewie, żeby wszyscy wiedzieli. 13 - latki, ledwo co on mamusi cycka odeszli i myślą że Bóg wie kim są.Wielcy krytycy się znaleźli!!! Chciałabym widzieć jakie wy filmy oglądacie, pewnie tępe strzelaniny?? co film nawet fabuły nie ma.
po prostu żal. Są gusta i guściki, I jak to było powiedziane, każdy ma prawo oglądać to co chce

ocenił(a) film na 3
zgadniKto

Niby każdy ma prawo oglądać to co chce, ale nasze tępe strzelaniny też krytykujesz. Trochę to śmierdzi hipokryzją.

Swoją drogą, dziwnie się musiałaś rozwijać skoro przyjętą przez Ciebie normą jest odchodzenie od maminego cycka na krótko przed 13 rokiem życia. Mam dla Ciebie złą wiadomość - większość ludzi zrobiła to dużo wcześniej, zatem błędnie postrzegasz ich przez swój pryzmat.

użytkownik usunięty
zgadniKto

A czemu się tak denerwujesz? Be cool;) Po prostu tak jest w Polsce. Jeśli ktoś nie lubi czegoś co ty np lubisz to znaczy, że jesteś fujarą, masz 12 lat, kręcone włosy i wrastające paznokcie. Polacy nie potrafią wypowiedzieć swojego zdania nie obrażając kogoś. Taki to już jest chujowy naród.

ocenił(a) film na 7

Po prostu chujnia i tyle. Film nawet do kin nie wszedł a od miesięcy już jest krytykowany. Jak można krytykować coś co się nawet nie widziało. Książka jest dużo lepsza, bo w filmie dużo scen jest pomijanych i nie można się wczuć w to ;p pzdr krytycy XXI w

użytkownik usunięty
zgadniKto

no życie.

ocenił(a) film na 10

No tak, a wy jeszcze podsycajcie takie tematy i dyskutujcie z takimi ludźmi :/ Przecież najlepiej NIE ODPOWIADAĆ na takie tematy i wypowiedzi!!

ocenił(a) film na 7
rdxxdr

Noo masz rację ;D

użytkownik usunięty
rdxxdr

czasami ciężko jest zostawić taką wypowiedź bez komentarza. nie lubie hipokrytów.

ocenił(a) film na 10

Czasem tak. Ale na tym forum jest ponad 300 wątków, z czego przynajmniej połowa poniżej jakiegokolwiek poziomu. Szkoda energii na 'dyskusje' z takimi ludzmi...

ocenił(a) film na 1
rdxxdr

Nie wiem jak to można nazwać horrorem....
Inny horrory przy tym powinny się czuć obrażone.
Pozdrawiam.

użytkownik usunięty
mario588

oczywiste , że to nie jest horror. to jest taki thiller- romans.

ocenił(a) film na 3

Koło thrillera to on nawet nie leżał. Bliżej mu do horroru ze względu na tematykę.

Nawet nie thriller wg mnie. Obok thrillera ani horroru to "dzieło" nawet nie leżało. Zwyczajne romansidło z wątkiem wampiro-wilkołaczym, która miał chyba za zadanie uatrakcyjnić miałką fabułę... z mizernym z resztą skutkiem. Ale, oczywiście, co kto lubi. ;) Pzdr.