PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=494538}

Saga "Zmierzch": Zaćmienie

The Twilight Saga: Eclipse
2010
5,7 164 tys. ocen
5,7 10 1 163574
3,5 24 krytyków
Saga "Zmierzch": Zaćmienie
powrót do forum filmu Saga "Zmierzch": Zaćmienie
użytkownik usunięty
spielberg552

nie tylko dziewczynom zaszczyciło nas swoją osobą kilku panów, którzy nie wstydzą się przyznac ze i taki gatunek filmu im sie podoba :)

spielberg552

jestem dziewczyną i mi się nie podoba ;)

użytkownik usunięty
motyla

nie mówie ze wszystkim dziewczyna tak jak i nie wszystkim facetom. Gusta sa rózne i dobrze:))

Moja dziewczyna ogladala 1 i 2 i przeczytala ksiazke wiec wybiore sie z nią do kina ;)

użytkownik usunięty
spielberg552

kiedy obejrzysz zaglądnij na forum i wyraź swoje zdanie...-zobaczymy moze Tobie tez sie spodoba, obecnie opinie na temat 3 cz. sagi sa podzielone i to bez wzgledu czy ktos jest fanem czy antyfanem. :))

użytkownik usunięty

znalazłam dzisiaj w szkole u mnie kolesia który czytał Księżyc w Nowiu śmiał się do książki. a nigdy bym go o to nie podejrzewała. to nie żaden pedałek albo jakaś ciota!

Jutro ide so ksiegarni po pierwszy tom :P
Za pedała nikt mnie nie bierze nawet dlugich wlosow nie mam i zachwouje sie normal ;P

użytkownik usunięty
spielberg552

no co ty powiesz..... a serio to przeczytaj a potem zobaczymy jakie beda twoje odczucia :))

użytkownik usunięty

to powodzenia :] tylko wiesz. antyfani przesiadujący na tym forum nie muszą wiedzieć jak wyglądasz, wystarczy, że czytasz a oni od razu stwierdzą, że coś z Tobą nie tak. ale radziłabym się nie przejmować, w razie gdyby taki pomysł przyszedł Ci do głowy.

ocenił(a) film na 10

w marcu(chyba!) jak coś wspomniałam mojemu koledze z ławki o tym, że zamierzam kupić New Moon na DVD - to było parę dni przed premierą dvd- on poprosił mnie, czy mogłabym mu później pożyczyć film, bo nie obejrzał drugiej części w kinie, a na Zmierzchu byliśmy z klasą i mu sie podobał. Nie spodziewałam się tego, ale byłam mile zaskoczona. Później rozmawialiśmy o filmach o wampirach i serialach i on mówił, że ogółem lubi tego typu filmy. NIe czytał książek - nie jest on typem mola książkowego - wręcz unika książek jak ognia;P-ale film Zmierzch naprawdę polubił. Podoba mi się, jak chłopaki nie wstydzą się tego, że lubią Twilight - według mnie to jest książka/film nie tylko dla dziewczyn.;]

spielberg552 , miłego czytania ;)

weramg

Mój dobry przyjaciel przeczytał całą sagę i tak jak już gdzieś wspomniałam patrzy na nią z przymrużeniem oka, ale nie wyklina. Trochę go zdziwiły świecące wampiry, zresztą jak większość, ale co kto lubi. Namówił mnie na Kinga i Sapkowskiego i oczywiście miał rację, że nie ta liga, ale saga ma swój 'klimat'. Dlatego też nie uważam, że Meyer pisze tylko dla nastolatek, tym bardziej zakompleksionych, bo ja już nastu lat nie mam od sześciu, a jednak całą sagę lubię i do niej wracam...
Jakby nie było, Zmierzch jest dla wszystkich, bez względu na wiek i płeć, ale nie każdy musi go lubić czy nawet tolerować, Co kto lubi;]

ocenił(a) film na 10
keshia21

ja usłyszałam o sadze od jednej z tych piszczących 12-latek (jedna jest moją siostrzenicą :P) w pierwszej kolejności obejrzałam filmy później wzięłam się za czytanie książęk i mimo to że też już dawno nie mam "nastu" lat za to męża i dwoje dzieci to uwielbiam do niej wracac tak jak piszesz keshia21 ona ma swój klimat :D

nessie8702

Cholera nie ma ksiazki w bibliotece :P
No coz na razie ogladne pierwsza czesc filmu

spielberg552

Ogladnalem pierwsza czesc podobala mi sie nawet dalem 8/10 ale pewnie zaraz spadnie na 7/10 ;)
Film nawet nawet

użytkownik usunięty
spielberg552

pierwsza cześc była troche lepsza od drugiej, druga została moim zdaniem spie**na, zobaczymy jak załatwią Zaćmienie :)) a dlaczego ocena Ci spadnie?

Bo sobie pomysle pomysle i porownam z filmami ktore dostaly u mnie 8 :P
No ogladam to bo chce z dziewczyna do kina isc na 3 no i pasuje sie orientowac :)

użytkownik usunięty
spielberg552

prawdziwy typ facetaa który poswieca sie dla swojej kobiety brawo byle tak dalej :))

No widzisz ;)

użytkownik usunięty
spielberg552

no widze i oczom nie wierze ze jeszcze tacy na swiecie istnieja :))

Hm jak sie kocha to sie poswieca :P

spielberg552

I to wiele wyjasnia ..... potrafisz sie poswiecic nie biadolac przy tym , i Zmierzch Ci sie spodobal . JESTES WRAZLIWYM FACETEM .
Mam nadzieje ze Twoja dziewczyna Cie docenia .

ocenił(a) film na 3
Oleska1990

Moja nie doceniła mnie, gdy włączyłem jej zmierzch. Zamiast tego biadoliła, że głupi ten film.

Legion_

Biedaczek. To zla kobieta jest.

ocenił(a) film na 3
Oleska1990

Wręcz przeciwnie. To bardzo dobra i mądra kobieta jest. A przede wszystkim zna się na filmach.

Legion_

Rozumiem ze chciales ja wyprobowac.....
Czy wyprowadzic z rownowagi ?

ocenił(a) film na 3
Oleska1990

Both.

Legion_

Jestes perwersyjny

użytkownik usunięty
Legion_

A mój nie narzekał. Mówił tylko że nudnawy. A to, że "Zmierzch" obejrzeliśmy to był czysty przypadek. Jakoś się nie zabierałam do tego filmu przez 2 lata...

Legion_

a ty tak bardzo chciałeś jej zaimponować:)

ocenił(a) film na 3
Edie_Sedgwick_

Raczej wkurzyć.

Oleska1990

Docenia docenia :P
Teraz czeka mnie 2 część i kino:P

spielberg552

kino czy film?:)

Edie_Sedgwick_

To i to :P

spielberg552

Mam pytanie ile taki film bedzie chodzil w kinach miesiąc?

ocenił(a) film na 3
spielberg552

Zależy od kina i sukcesu filmu. Ale można obstawiać, że miesiąc lekką ręką się utrzyma.

ocenił(a) film na 10
Legion_

czy chodzi o to ile Zaćmienie będzie w kinach? myślę, że całe wakacje i jeszcze wrzesień..nie wiem czy cały, ale z kawałkiem na pewno... New moon było chyba z 4 miesiące...praktycznie to zdjęli ten film niedługo przed premierą DVD...

weramg

No to bardzo dobrze ;)
Miesiac by mi wystarczyl ;)
Oczywiscie w Cinema City

ocenił(a) film na 10
spielberg552

ja też idę do cinema-city;]

weramg

Zakopianka no, ale z dziewczyna bede :E

ocenił(a) film na 10
spielberg552

ja z trzema koleżankami, cinema-city-Arkadia (Warszawa)
uh...jeszcze niecałe 7 dni^^
dzisiaj odebrałam bilety;]