PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=494538}

Saga "Zmierzch": Zaćmienie

The Twilight Saga: Eclipse
2010
5,7 164 tys. ocen
5,7 10 1 163565
3,3 33 krytyków
Saga "Zmierzch": Zaćmienie
powrót do forum filmu Saga "Zmierzch": Zaćmienie

Przecież w tym filmie Pattinson będzie miał już 26 lat! Jak on będzie wyglądał, grając siedemnastolatka?
(czytam dopiero pierwszą część, wciąż jest siedemnastolatkiem, więc nie wiem, czy jednak się zestarzeje czy nie, więc proszę nie mówić ;D)

Dzasmin

No jak od 1918 jest 17-latkiem to przecież jasne jest to, że nadal będzie. To nie tajemnica.
A co do jego wieku! Mi też to przyszło na myśl. Niby data się zmieniła i test teraz 2010 rok. hmmmm??? No ale jak będą.... jeśli będą kręcić BD to będzie miał 27 i na pewno nie będzie wyglądał na 17-latka. :P

Dzasmin

spokojnie będzie mógł go zagrać :] ostatnio ogladałam jakiś film ze znajomymi i koleś grał 10 czy 11 lat młodszego niż naprawdę jest, a Robert wygląda młodo, więc szybko się nei zestarzeje :]

rogus13

Właściwie teraz tez na 17 latka nie wygląda, więc to chyba problem nie będzie... mam nadzieje ;P

frikusek

Uwieżcie lepiej w moc charakteryzatorów i Photoshopa.

ocenił(a) film na 5
Evelin_Swan

Charakteryzacja czyni cuda xDD A ile lat miał Adamczyk, gdy grał papieża w podeszłym wieku? No właśnie...

użytkownik usunięty
Keira2016

postarzanie to nie odmladzanie...

ocenił(a) film na 7
Dzasmin

Tak sobie myślę, że z "Zaćmieniem" nie będą czekać aż do 2012 roku. Chyba raczej będzie jeden film na rok... Ale to zależy od "Księżyca w nowiu", czy osiągnie sukces. Będą kuć żelazo póki gorące...

daga_7

No, teraz przy "Zaćmieniu" jest napisane, że planowane na rok 2010, więc pewnie zmienią zdanie... Oby. Słyszałam, że "Zmierzch" kręcili TYLKO 48 dni, więc mogliby się trochę pospieszyć, ale pewnie chcą poprzeciągać, bo wtedy też zarobią więcej...

ocenił(a) film na 4
Dzasmin

a ja uważam, że właśnie zarobią więcej, jeśli się pospieszą
moda na sagę nie będzie wieczna

ocenił(a) film na 5
marta123_123

no w sumie masz racje... no i aktorzy by byli troszke młodsi jeszcze jak by zrobili wczesniej ;) ale tak naprawde jak by 4 filmy ukazały się w ciągu ok. 192 dni (48 x 4 ;P) to co to by było? zadna frajda. film po filmie. konczy sie premiera wchodzin a stepna i po połowie roku juz by zeszła moda na sage... no bo przeciez wezmy zobie HP najwiekszy szał jest jak wchodzi do ksiegarni i do kin. dlaczego? bo jest długo wyczekiwana przez fanów... aha no i nie jestem pewien czy ksiezyc w nowiu ukarze sie juz po roku... pamietajmy o zmiane rezysera.

użytkownik usunięty
heyo7

filmy zazwyczaj kreci sie w kilka tygodni ew miesiecy ale wybaczcie:D sadzicie ze tylko na tym polega praca nad filmem? po 1 praca nad scenariuszem to kilka dobrych miesiecy, montaz, muzyka, efekty specjalne itd o promocji nie wspomne.. rok to i tak jest mało i watpie czy to nie odbije sie na jakosci filmu, scenariusza...

daga_7

Zaćmienie wchodzi do kin 30 czerwca 2010 roku!!!. Robert wtedy będzie miał dopiero 23 lata a nie 26!!! poza tym jest jeszcze charakteryzacja więc mam nadzieje, że Pattinson zagra w wszystkich czterech częściach;)

Dzasmin

Księzyc w nowiu koncza krecic w maju a w grudniu maja podobno ruszyc zdjecia do Eclipse wiec Robert grając w Breaking dawn nie bedzie mial raczej 26 lat. Co najwyzej 24.

new_moon2108

Było by dobrze ;) Jeden film na rok i ta sama obsada. ;)

frikusek

No oki, ale nie chce mi się wierzyć, że wszystko tak szybko nakręcą. Jak już nakręcą tak szybko to znowu pewnie połowę książki pominą, a szkoda, bo niektóre fragmenty bardzo mi się podobały i chciałabym zobaczyć wizję reżysera :P

Eldunari

e tam dobrze wyjdzie, z charakteryzacją robi się cuda. a tak btw, on bedzie miał 24 lata, a nie 26.

ZooeyD

Napisałam, że będzie miał 26 lat, bo wcześniej przy filmie była data 2012. Teraz, widzę, że zmienili.

Dzasmin

jak może mieć 26 lat w tym filmie skoro jest rok 2009 a on urodził się 1986.wiec będzie miał 24 lata !

ocenił(a) film na 3
ania9anc

powiem Wam tak... istnieje coś takiego jak CHARAKTERYZACJA :)

Tinkerbell_88

No tak, charakteryzacja charakteryzacją, ale wieku nie da się oszukać :P.

ocenił(a) film na 3
Dzasmin

obecnie wszystko jest możliwe. potrzebujesz przykładu? spojrz jak pieknie odmlodzili Brada Pitta w "Ciekawym przypadku Benjamina Buttona" :)

Tinkerbell_88

nie ma to jak komputerowa chara. xD
Ale masz racje i sie z Tobą w 100% zgadzam, a poza tym Rob i tak wygląda młodo, wiec loozik.

ZooeyD

A ja powiem tak: Wpiszcie sobie w googlach Edward Cullen oraz Robert Pattinson i poogladajcie zdjecia! przeciez oni juz go strasznie odmlodzili! To jest 21 wiek! Skoro potrafili zrobic tak ze Rob skakal po drzewach to i zrobia tak ze go troche odmlodza :D

użytkownik usunięty
Arashek

Gdybyście oglądali ' Ciekawy Przypadek Beniamina Buttona ' zobaczylibyście co moga zrobic aktorom ;p

przeciez Pitt ma hmm .. jakies 45 lat, nie orientuje sie dokładnie teraz ;p .. a pod koniec tego fimu ( Ciekawy .. ) jest nastolatkiem !
i wygląda fantastycznie ;D

chociaz ... zobaczymy jak sobie poradza charakteryzatorzy w ' Zaćmieniu ' :D
mam nadzieje, ze sie spisza na medal ( złoty medal ;D )

^^ Team Edward . ;D :P

ocenił(a) film na 7
Dzasmin

Nie ważne ile będzie miał wtedy lat, ważne aby to on zagrał Edzia

ocenił(a) film na 6
Dzasmin

photoshop czyni cuda :D noo charakteryzacja oczywiście też, a poza tym.
Myślę że przez 3 lata nie zestarzeje się AŻ tak :p

użytkownik usunięty
Pi93

Photoshop? Na litosc boska co ma photoshop do filmu? Mieliscie chociaz doczynienia z tym programem?

Dzasmin

On ogólnie młodo wygląda. Jak ktoś powiedział przedemną: cała resztę załatwi charakteryzacja i fotoszop ;)
A ta aktorka chyba Kristen Bell- gra w serialu postać o 10 (?) lat młodszą od siebie i nawet bez charakteryzacji wygląda wiarygodnie.
Powołać się można jeszcze na Adamczyka w roli Papieża no i oczywiście na Brada Pitta w Ciekawym przypadku Benjamina Buttona. ;)

avocado_

A poza tym spójrzcie jaki cud zrobili z Pattinsonem... Przecież on na żywo (znaczy bez make-up) jest przeciętny, a w filmie wygląda bosko. Więc wierzę, że z odmłodzeniem też nie będzie problemu:)

ocenił(a) film na 6
matulunia

Pattinson ogólnie.. nie jest zbyt przystojny (wiem, wiem narażam się fankom), wogóle wszystkie dziewczyny lecą na Edwarda a nie na Roberta!
Bo jako Edward to on jest mega przystojny.
Zresztą ja wolę Jacoba, który jako Taylor jest przystojny :D:D

Pi93

No, przynajmniej nie będziesz sama. Mam takie samo zdanie jak ty:)

ocenił(a) film na 6
matulunia

co do Taylora też ? ;> :D
<za krótki> <za krótki> <za krótki>

Pi93

Szczerze, to taaak^^ Jest strasznie przystojny, ale lubię też Kellan'a:) A Robert był przystojny, ale tylko jako Edward... Linczujcie mnie jak chcecie, takie mam zdanie:P

ocenił(a) film na 6
matulunia

ja też mam takie zdanie :D a Kellan teeeż wymiata :D

ocenił(a) film na 7
Pi93

Halo !
A jak to możliwe że z Eddiego Marphy'ego zrobili białasa
albo z Johna Travolty 200 kilogramową babe !?
LUDZIE !!!!
DziobasQ użyj prosze mózgownicy ...

yyy_

Używam, uwierz mi. Rozumiem, że można kogoś odmłodzić, ale aż o tyle i jeszcze ucharakteryzować go na wampira? No, teraz twórcy mają mniejszy problem, skoro premiera "Zaćmienia" jest zapowiedziana na wcześniej...

matulunia

Zgadzam się. Uroda Pattinsona bez jakiejkolwiek charakteryzacji jest... dosyć specyficzna. Natomiast jako Edward - trzeba przyznać, że ciacho z niego NIELUDZKO smakowite ;>

Samantha_6

No i oczywiście bez Roberta w roli Edwarda film jest do niczego! ;D

ocenił(a) film na 7
Dzasmin

A w filmie Harry Potter i Książę Pół Krwi, Daniel jest chyba o 5 lat starszy od bohatera, którego gra.
A wcale to nikomu nie przeszkadza.
Spokojnie, Robert zagra Edwarda do ostatniej części.

Dzasmin

Mi się wydaje że Pattinson się za bardzo nie zmieni, zwłaszcza że BD jest w 2010.r, ale jesli by wyglądał za staro to go ucharakteryzują żeby wyglądał na 17. Oni przecież potrafią robic takie sztuczki.

Na szczęście Robert się zgodził na ekranizacje 4 części, bo ja słyszałam że jak by on nię zagrał to Kristen by też odeszła i by ich zastąpili Zac Efron i Vanessa Hudgens, a to by była totalna porażka bo oni się do tego nie nadają. Więc ja się tylko modliłam żeby Pattinson się zgodził.

wampirka_filmweb

uuu Kristen bez Robera nie zabgra - nie spodziewłam sie tego :)))

Agafka

To plotka...
Można się było domyśleć po Zanessie czy jak ich tam nazywają...

Dzasmin

Radzę obejrzeć "Ciekawy przypadek Benjamina Buttona" : ) Tam Brad Pitt gra
siedemnastolatka i nie najgorzej mu wychodzi : )
BTW: Nienawidzę Zmierzchu ; ] Ta saga to jest dla mnie jeden wielki
uszczerbek dla prawdziwych wampirów. Gdyby wampiry istniały powinny zabić
tą pisarkę całą...

Mouses

Tak, wiem, I got it, I got it! Oglądałam Benjamina i widziałam :). Poza tym data premiery tego filmu i tak już się zmieniła, więc Pattinson nie będzie wtedy miał 26 lat :).

Dzasmin

haha co nie ?
kurde zmarszczki moze juz pierwsze bedzie miał. no cóż moim zdanie to nie wwyjdzie dobrze ale, poczekamy zobaczymy ! ^^