PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=494538}

Saga "Zmierzch": Zaćmienie

The Twilight Saga: Eclipse
2010
5,7 164 tys. ocen
5,7 10 1 163574
3,5 24 krytyków
Saga "Zmierzch": Zaćmienie
powrót do forum filmu Saga "Zmierzch": Zaćmienie

hej dziś byłam w kinie na Alicji w krainie czarów ale to nie jest tu najważniejsze tylko to że na plakacie zaćmienia pisało że premiera odbędzie się 30 czerwca 2010 natomiast tu pisze że 2 lipca!!! a to właśnie tu jest błąd bo w kinie by nie kłamali!!!!!

lemur198

jest napisane!
//////////////////////////////////////////////////////////////////////////////// ////////////////////////////////////////////////////////////////////

Sake

wg. aktualnie obowiązujących zasad języka polskiego forma "pisze" jest równie poprawna jak "jest napisane" (choć 'jest napisane' brzmi ładniej)
;]

keshia21

Dziecko drogie, zmień szybko słownik, którego używasz... Jeśli nie widzisz różnicy między tymi formami, to jak najszybciej wracaj do szkoły.
PRZEPRASZAM WSZYSTKICH POZOSTAŁYCH ZA TĘ UWAGĘ, ALE NIE WYTRZYMAŁAM.

sami_24

pisac - niedokonany
napisac - dokonany
jest róznica. ;)

ajkowa

Jak to miło, że ktoś uważa na języku polskim:) Niedługo ktoś tu napisze, że poszłem to poprawna forma, bo ... niedaleko było:)

lemur198

Na świecie "Zaćmienie" odbędzie się 30 czerwca a w Polsce 2 lipca...

dominika08

Polska jak zwykle opóźniona.......... ;)

ocenił(a) film na 7
kora_

i nikogo to nie dziwi xd zacofana Polska haha

ocenił(a) film na 9
cullens93

Rosjanie maja lepiej... oni zawsze wczesniej maja premiery niz my.... szkoda:( no ale jakos wytrzymamy do 2 lipca co??:)

kora_

To jest dla Was tak wielki problem, żeby zaczekać 2 dni? Myślę, że można
powiedzieć, że Polska jest zacofana jak film jest z 2009 a jeszcze go nie
puścili w Polsce jak np. Nostalgia Anioła...

dominika08

Heheh, dlaczego zacofana, to ma swoje zalety:) Jest szansa, ze film wycieknie do internetu przed premiera w Polsce i wiekszosc zobaczy go oszczedzajac gotowke;) Coz, wybaczcie, glupi zart:) A z tymi opoznieniami to tez mysle, ze troche to nie fair. Chce zobaczyc ten pierscionek jak najszybciej;)

ocenił(a) film na 7
medh

przeciez bylo wiadomo ze w polsce 2 lipca ! lool nawet na wikipedi pisalo od łohoho jak dawna.

domis3

przeceirz w pl zawsze premiery odbywają się w piątek co z tego że na świecie jest w poniedziąłek jak u nas zawsze z tego co zauważyłam jest w pt.

ocenił(a) film na 7
_Mika_

ej to w kinach juz wiadomo ?? tzn jest juz tam info ??

ocenił(a) film na 3
domis3

a ja czekam na trailer ktory podobno ma byc pokazany podczas dzisiejszych oscarow. mam nadzieje ze nie bedzie lepszy od samego filmu(tak jak było w przypadku New moon) :)

lemur198

30.06 to data premiery na świecie.2 lipca wyjdą w polsce.

lemur198

To nie prawda że Polska jest zacofana,bo w Polsce i tak szybko się pokazują filmy gorzej jest we Włoszech.

ocenił(a) film na 7
agnieszka658

Bez przesady... Jeszcze za chwilę ktoś powie jak Pattinson w jednym z wywiadów, że w Australii nie mają kinematografii. A tak w ogóle, czy ktoś wie dlaczego nasze filmy nie trafiają do zachodnich kin, a jeśli już to są puszczane na polonijnych świetlicach w wersjach pirackich lub z opóźnieniem z płyt DVD?