PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=494538}

Saga "Zmierzch": Zaćmienie

The Twilight Saga: Eclipse
2010
5,7 163 tys. ocen
5,7 10 1 163001
3,2 32 krytyków

Saga "Zmierzch": Zaćmienie
powrót do forum filmu Saga "Zmierzch": Zaćmienie

Kogo obchodzą takie gówniane filmy?,Po co robić taką beznadzieję jedynie dla przedziału wiekowego słitasnych małolatek?

a_kwitek

Powinieneś sam wiedzieć po co. Ale skoro nie wiesz, nie będę tłumaczyć bo szkoda słów. I tak nie zrozumiesz.

bittersweet_

Bo zarabiają na idiotkach to oczywiste,Chodziło mi raczej o sens wydawania pieniędzy w takie szambo.Ile dobrych filmow mogloby powstać za pieniądze z budżetu tego gniota.? Masa

a_kwitek

Dla mnie "gniotem" jest film "Gwiezdne wojny" ktory Ty oceniles na 10
To, ze Tobie sie nie podoba nie oznacza, ze kazdy ma myslec tak samo jak Ty...

Star Warsy gniotem??? Nie dostrzegasz różnicy między klasyką kina,a zwykłym gniotem dla nastek i emo chłopaczków,pedałków? Nie dziwie się bo mając pewnie te 12-14-15 lat,ślinisz się do plakatu Patschitona na ścianie.Spokojnie,masz jeszcze czas docenić klasykę,a tymczasem nie wypowiadaj się w ten sposób o kultowej trylogii bo wychodzisz na tępą kretynkę.

a_kwitek

Za 30-40 lat "Zmierzch" będzie klasyką kina:D:D Hah, nie mogę:P Ja również nie lubię Star Wars. Wolę filmy innego rodzaju. Pozwij mnie:P kwitek, ty niedawno miales 14 lat i kręcone włosy więc wiesz... trochę nie na miejscu obrażanie ludzi w tym wieku:P

a_kwitek

Nie mam 12, 14 albo 15 lat ;/
Dla mnie klasyka kina sa zdecydowanie inne filmy niz "Gwizdne wojny" i napewno nie bedzie nim w przyszlosci "Zmierzch" lub inne filmy tego typu. Zreszta co ja bede tlumaczyc to komus kto kazdego nazywa "kretynem" "Gwiezdne wojny" dla mnie sa gniotem i zawsze beda. Pogodz sie z tym. I nie radze wdawac sie ze mna w dalsze dyskusje bo to prowadzi do niczego...

Na przyszlosc radze rowniez nie przezywac kobiet w taki sposob jak powyzej, bo wychodzisz na malo inteligetnego idiote :)

Zegnam :)

No to weż i napisz tu na forum co według ciebie jest klasyka i zasługuje na najwyższe noty!

haha "w klasykach nie będzie przyszłości". Pewnie masz repertuar wielkości swojego mózgu tzn. niewielki. Jest wiele klasyków pokazujących przyszłość np "odyseja kosmiczna" No ale star wars też raczej nie jest wizją przyszłości więc kopas ci w d... Widać co za dzieci oglądają zmierzch to teraz wiecie kto ogląda to g. BTW. Zmierzch nigdy klasykiem nie będzie, jestem tego pewien.

skt84

Czytaj ze zrozumieniem chłopczyku. Widze, ze nawet nie wiesz co ja pisalam.
Kolejny cham na forum ...nie zamierzam z Tobą dyskutować ponieważ nie znize sie do Twojego poziomu "inteligencie" :)

"Użytkownik usunięty " hahaha I wszystko jasne w tym temacie! Zmierzch to badziewie!

no to gratuluję.. ja za SW też nie przepadam (wolę Star Treka :>), ale trzeba być skończonym kretynem i szalenie ograniczoną osobą, by nazwać Star Wars gniotem.. nie musi ci się wcale podobać taki film i taki gatunek, ale żeby szczać ciepłym moczem na film, który był prekursorem dla późniejszych filmów fantastycznych, który pod względem efektów wizualnych był krokiem milowym w kinematografii, film, który stał się częścią popkultury dwóch pokoleń i prawdopodobnie dzięki któremu wielu z dzisiejszych reżyserów i aktorów nie wzięłoby się za ten fach..

sorry, ale tak twierdzić może tylko typowy twitard .

Znaj łaskę mistrza Jedi. Odpiszę ci w twoim języku.
Gniofem jEszT tŁilajt a NiWE Gw$iesdne Woiny

a_kwitek

Widzisz, każdy widz ma inne wymagania... Niektórzy lubią oglądać "Zmierzch" a inni "Straszny film", jeszcze inni lubią "Piłę". Według mnie to dobrze, że powstają filmy dla każdego. Chyba, że wolałbyś walić 12-latkom filmy ostro zniekształcające psychikę... "Zmierzch" aż takiego wpływu na ludzi nie ma strasznego. Jeśli rodzice odpowiednio dziecko przypilnują to nie powinno być z nimi żadnych problemów

Po prostu rzygam już promowaniem tego badziewia,miernoty,0 aktorskich itp.A najgorsze to środowisko małolat,które zachowują się jakby poza tym gównem świata nie widziały.O tym,że "Zmierzch" za 30 lat będzie klasyką to ironia mam nadzieję?

a_kwitek

Piszesz,że nie lubisz Star Warsów ok,masz do tego prawo,ale mówić tak jak koleżanka wyżej,że "Star Wars" to gnioty stawia ją jako kretynkę.Ja naprzykład nie przepadam za westernami typu 15:10 do Yumy,ale rozumiem,ze to klasyka i nie piszę o tym,że to gniot.

a_kwitek

No tak, ale ja nie uważam "Zmierzchu" za gniota. Więc co, powinnam się teraz na Ciebie sfochać? ;> Ja w ogóle nie wiem co to znaczy "gniot"... Hmmm

Aaaa. już czaję http://portalwiedzy.onet.pl/53804,,,,gniot,haslo.html

Co to ma ze "Zmierzchem" wspólnego?

a_kwitek

W pewnym sensie będzie, bo wiesz... To będzie już staaary film, prawda? Teraz jest moda na to, że jak film (piosenka) jest stary to znaczy, że jest arcydziełem! Majstersztykiem! Aaaa, szaleństwo! Czy ja wiem co będzie za 30 lat? Przecież Gwiezdne wojny też są kiczowate:P I być może za 2 latka nastąpi przebiegunowanie Ziemi, bądź je*nie w nas mega meteoryt i "Zmierzchu" nie będzie. Ani "Wywiadu z wampirem". Ani "Gwiezdnych wojen". Nie będzie niczego! Kononowicz to cholerny jasnowidz:P

a_kwitek

Musisz przetrzymać jeszcze 2 lata. Później ucichnie jak wyświetlą ostatnią część.

a_kwitek

mnie obchodzą.. aby móc się wypowiadać na dany temat trzeba się zapoznać z obiektem.. tego wymaga minimum kultury.

ja obejrzałam, przeżyłam i opinii o całej sadze nie zmieniłam:

Twilight 2/10
New Moon 4/10

Eclipse 4/10 - tak samo mierny jak druga cześć ale lepszy od jedynki.. sorry, ale jednak faceci kręcą lepsze filmy, intensywniejsze, ciekawsze.. szczerze miałam nadzieje, że ten film będzie lepszy, niestety to co zabiło go to kiepska gra aktorska - dzieciaki zatrzymały się w miejscu a nie pomogły w tym zbliżenia twarzy rodem z "Mody na sukces"..
to co mi się spodobało - Jackson Rathbone w roli Jaspera, który chyba jako jedyny się rozwija z filmu na film

ogólnie - do przeżycia, ale jak ktoś nie obejrzy tego filmu, to niczego nie straci..

diana6echo

żenada!!!

cola_1988

oj ehm mmmm ę

Niekoniecznie "słitaśnych małolat".Ja jestem dorosły i spodobała mi się ta saga (książki i filmy) mimo iż bardzo rzadko oglądam i czytam romansidła.I po co od razu komentować film "gównem" ponieważ słownictwo tego tupu najczęściej słyszane jest od nazwanych przez Ciebie "słitaśnych małolat".

a_kwitek

Gówna też są fajne, np.firmy ascenizacyjne mają z nich kasę bo jest towar do obsługi.Pracownicy oczyszczalni dzięki gównom mają prace,a dzięki gównom krowim lepiej rosną ziemniaki.Tak że widzisz, gówna są ludziom przydatne i nie wszystkim śmierdzą.

a_kwitek

Mnie też się ten film nie podobał , chociaz chciałem mu dać szanse nie zwracając uwagi na romanse i miłosne sceny bo naprawde tego nie trawie . Wydaje mi się że największa wada tego filmu to zrobienie z filmu o wampirach romansidła , to jedna i najwieksza wada tego filmu. Zarazem najwieksza zaleta dla pań które tak bardzo to lubią , no i ocziwisce jeszcze rola głównego wampira (tzn aktora który go grał) . Zawsze mnie ciekawiło czy faktycznie byłoby tyle zachwytu nad tym filmem jezeli obsadzic w roli edwarda jakiegos innego goscia takiego totalnie brzydkiego :) ....... ja choć lubie czasem w filmach poptrzec na fajne dziewczyny to jeszcze nigdy dla filmu nie dałem dobrej oceny bo grała w nim "boska" dziewczyna , dla mnie to torche za mało zeby dostac dobrą ocene i gdyby dany film miał słaby scenariusz ale ładne dziewczyny to bez chwili namysło 2/10 :P albo mniej ......

Ravencrest

Tak czytam wasze posty to uważam żę trochę przesadzacie.
Przecież ta saga nie jest tak słaba (z wyjątkiem New Moon) jak np najnowsze części Harrego Pottera (6 i 7) w których brak realizmu,nowości oraz różnorodności względem poprzednich części.
Na razie:
Zmierzch-8/10
Księżyc w nowiu-1/10
Zaćmienie-10/10