PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=494538}

Saga "Zmierzch": Zaćmienie

The Twilight Saga: Eclipse
2010
5,7 164 tys. ocen
5,7 10 1 163565
3,3 33 krytyków
Saga "Zmierzch": Zaćmienie
powrót do forum filmu Saga "Zmierzch": Zaćmienie

mam 26 lat, nie jestem rozhisteryzowaną nastolatką zakochaną w Pattisonie i choc nie uważam Zmierzchu za kino wybitne, to filmy te podobają mi się, osobiście ogląda się go przyjemnie, w sam raz na niedzielne popołudnie.
nabpewno z chęcią wybiorę się za rok na 4tą częśc.

ocenił(a) film na 6
czekoladkaeb

popieram, grunt to dobry film, a nie skupianie się tylko na Pattinsonie czy innych

ocenił(a) film na 1
czekoladkaeb

Jak dla mnie to przykład jak nie powinno się kręcić filmów i jak nie powinni "grać" aktorzy... jednym słowem totalne dno... aż przykro patrzeć.

ocenił(a) film na 1
ocenił(a) film na 4
czekoladkaeb

Zgadzam się z czekoladką. Sama mam 24 lata i bardzo lubię tą Sagę (choć tak szczerze to Pattinson to największy nie wypał w tym filmie). Filmy nie są może najwyższych lotów, ale przyjemnie się je ogląda. Nie żałuje żadnej złotówki wydanej na wersje limitowane. Czekam z niecierpliwością na 4 część. Pozdrawiam !

ocenił(a) film na 1
dalia25

Wróć do PSZeTszkooola :D

ocenił(a) film na 1
czekoladkaeb

Powinnaś wstydzić się pisać te brednie... Wstyd.

użytkownik usunięty
Alex_Tyler

Powinni palić na stosie wszystkich nietolerancyjnych ludzi. Na extra crispy.

ocenił(a) film na 1

No tak... bo takie palenie byłoby pięknym przykładem wspomnianej tolerancji... ;o)

użytkownik usunięty
Puszek Fatalista

Ofkors.
Temat jest dowodem na to, że nie wszyscy fani Zmierzchu mają 12 lat i kręcone włosy. Nie znaczy to, że nie mają racji, prawda? Faceci nie dostrzegają pewnych rzeczy, bo są dość praktyczni jeśli chodzi o uczucia. Nie oczekuję, że zrozumiecie dlaczego niektórym Zmierzch się podoba. Nie można jednak tego zakazywać, prawda? Nie można za to tępić. Tępić powinno się ludzi, którzy nie mają żadnego szacunku dla czyjegoś zdania, którzy szkalują i obrażają zamiast podyskutować.

Tacy już są ludzie. Jak coś odniesie sukces, trzeba to opluć - bo wtedy jest się "fajnym" :) niszowym, ponad tą całą komercję :)
Rozumiem krytykę, ale nie zrozumiem obrażania i opluwania, braku kultury i takiej dziwnej zaciętości.Jedyne co mi przychodzi na myśl to właśnie to śmieszne zjawisko niszowości.

ocenił(a) film na 1
czekoladkaeb

A ja mam 23 wkrótce lata i szczerze szmiry nie trawie, przyjemniejsza wydaje mi się Bridget Jones bo przynajmniej się pośmiać można i widać na czym kobieta opiera swój związek. Tutaj jest zażenowanie płycizną i drętwością. Jednak muszę przyznać, Uwielbiam nienawidzić tą serię.

ocenił(a) film na 3
czekoladkaeb

E, to ja jednak w niedzielne popołudnie wolę wku...ać się, że jutro znów trzeba wstać do pracy. Mniej w tym męki.

Legion_

Ale zajebisty temat. Po prostu ofkors.

ocenił(a) film na 3
bisban

Mógłbyś wytłumaczyć ostatnie zdanie swojej wypowiedzi?

Legion_

Ofkors. Takie tematy ofkors muszą powstać na filmwebie bo nie można by było się śmiać. A teraz to śmiech że takie gówno ktoś lubi kto ma 26 lat. N/c

ocenił(a) film na 3
bisban

O co ci chodzi? Co widzisz złego w tym temacie? Nic złego nie widzisz w tematach pisanych przez żałosnych psycholi twierdzących, że wszystkie fanki śmierdzą kupą i mają 14 lat bo lubią Zmierzch, a te starsze pochodzą z patologicznych rodzin i non stop zaglądają do kieliszka. To cię bawi, tym się rajcujesz. Ktoś kto wypowie się choć w najmniejszym stopniu pozytywnie jest wart wyśmiania przez szanownego bisbana?
Gdzie tu logika? Jak ty myślisz? Jak ty funkcjonujesz? Czy ty jesteś robotem?;>
Najwyraźniej jesteś po prostu mężczyzną... Tego cholera w was nie znoszę.

platyna_2

No to teraz mnie zagięłaś ;>. Jestem mężczyzną. Według mnie Zmierzch jest najgorszą książką i najgorzej zekranizowaną. Ten film to taki love story, w którym nawet miłości między parą nie ma. Nie tylko ja wyśmiewam te "fanki" bo robi to też wiele innych "mężczyzn" i nawet kobiet , więc po jaką cholerę uczepiłaś się mnie ? :> Przecież już Pamiętniki Wampirów są lepsze (czysta krew jest ujowa). Ale naprawdę wnerwiają mnie te fanki które oczywiście piszą że Zmierzch jest lepszy od Wywiadu z Wampirem. Mogą to zatrzymać w tajemnicy, że tak kochają zmierzch tylko proszę! nie piszcie tego na forum. 3 częsci zmierzchu są przewidywalne do bólu. Jeśli poboczni bohaterowie, grają po japońsku (czyli yako-tako) to główni są po prostu odrzucający. Po za tym reżyserowie : Catherine Hardwicke - Trzynastka, dosyć dobry film , Chris Weitz- Był sobie chłopiec i W doborowym towarzystwie to jedne z moich ulubionych filmów, David Slade - Baardzo dobra Pułapka. Moim zdaniem zmarnowali się reżyserując takie gnioty. Są reżyserzy którzy choćby dali im 1mld dolarów to i tak nie zekranizowali by c.h.ujowej książki.

Uff troszkę się rozpisałem. Pozdrawiam i życzę miłego weekendu ;)

ocenił(a) film na 3
bisban

Dobrze, dobrze, ale co to ma wspólnego z tym tematem?;> Dziewczyna nie napisała przecież, że Zmierzch rzundzi i jest lepsiejniejsiejszy od Wywiadu z wampirem;> To piszą inne dziołchy, które jeszcze mają galarete w głowie. Ty jednak zaczepiłeś autorkę mimo tego, że nie napisała niczego złego czy obrażającego inne produkcje

bisban

"Ofkors. Takie tematy ofkors muszą powstać na filmwebie bo nie można by było się śmiać. A teraz to śmiech że takie gówno ktoś lubi kto ma 26 lat. N/c"
przeczytaj to jeszcze raz i zastanów się, jak tu komu dopie...lić używając poprawnej (zrozumiełej) polszczyzny.
"Nie tylko ja wyśmiewam te "fanki" bo robi to też wiele innych "mężczyzn" i nawet kobiet , więc po jaką cholerę uczepiłaś się mnie ?" Dlaczego "mężczyzn" dałeś w cudzysłów, czyżby dlatego, że czujesz takim mężczyzną? Otóż coś ci powiem, ja mam 26 lat i lubię zmierzch, patrzę na niego z przymrużeniem oka ale tez z sympatią...ou teraz jestem psychofanką, sikająca za boskim Edłordem. Powiem ci coś jeszcze, moja 28letnia kumpela też lubi zmierzch, a jej facet (tu bez " " ) potrafi to uszanować i nie nazywa jej debilną psychofanką.
Jaki z tego wniosek? Każdy lubi co mu się podoba i nic ci do tego. Każdy film ma swoich zwolenników i przeciwników, nawet takie lipne jak Zmierzch, ale wyśmiewanie kogoś, za gust i sympatie do czegoś, to trochę przesada.
Pozdrawiam i życzę miłego weekendu

ocenił(a) film na 7
czekoladkaeb

Całkowicie popieram. Ja mam 23 lata i też mi się bardzo ten film podoba. Może dlatego, że ma świetny, wciągający klimat. Całokształt wg mnie jest super zmontowany. Ten film jest oryginalny, co stanowi dla Niego też duży plus.

uwieziona

Czysta Krew a Zmierzch . Są podobne a Czysta Krew powstała 2 miesiące przed Zmierzchem... szczegóły.. ;>

bisban

Chodziło mi o Pamiętniki Wampirów... argh. a poza tym jest wątek w zmierzchu wilkołaków ale ... ;>

bisban

Sorka za 3krotną wypowiedź ale nie mogę edytować ;>

Pamiętniki Wampirów - publikowana od 1991 roku seria powieści autorstwa amerykańskiej pisarki L. J. Smith, opowiadająca o nastoletniej dziewczynie zafascynowanej dwoma braćmi wampirami.

Zmierzch-książka dla młodzieży o miłości wampira do nastolatki :> róznica nie ? :]

bisban

Pamiętniki oglądam od jakiegoś czasu, właśnie tak dla porównania i tu muszę przyznać rację, że Meyer zerżnęła przynajmniej 1/2 fabuły do swojej sagi, jednakże o plagiat jej nikt nie oskarżył, więc może takie porównywanie jest trochę na wyrost.
Poza tym Meyer sama przyznała, że chciałaby mieć "swoją Elenę", która, jak sami wiemy trochę jej nie wyszła...Bo jeżeli chodzi o pamiętniki (książki nie czytałam, powołuję się na serial) to Elenie, Bella raczej do pięt nie dorasta, tak jak słodki Edward Stefkowi, a "zły" Jasper Damonowi.

keshia21

Dzisiaj zwaliłem i rozwaliłem przez przypadek płytę z Pamiętnikami :> miałem obejrzeć te odcinki które ktoś mi na innym forum polecał ;< Został mi tylko Moonlight który uważam za zajebisty.