PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=494538}

Saga "Zmierzch": Zaćmienie

The Twilight Saga: Eclipse
2010
5,7 164 tys. ocen
5,7 10 1 163577
3,5 24 krytyków
Saga "Zmierzch": Zaćmienie
powrót do forum filmu Saga "Zmierzch": Zaćmienie

Byłem dzisiaj w kinie na tym hicie i daje mu 5/10. Na pewno lepiej wypada niż poprzednia cześć sagi, ale jednak "Zmierzch" nr. 1 był tak na prawdę całkiem dobrym filmem. Dodam jeszcze, że fanem "Cullen show & Bella" zupełnie nie jestem, książki Stephenie Meyer nie czytałem, bo nie kręcą mnie takie historie. Dziś w kinie się męczyłem... Co prawda wiedziałem po co idę ale ale niekiedy miałem momenty że chciałem wyjść... Żonie się podobało :)

ocenił(a) film na 5
kildeis1

też daję 5/10. dla porównania - poprzednie części na wyrównanym poziomie: 3/10. Jestem pozytywnie zaskoczona. Może byłoby nawet 6, gdyby nie główna "aktorka". Sagę czytałam. Jak przeczytałam pierwszy tom, to po następne sięgnęłam nie dlatego, że był jakiś rewelacyjny, tylko dlatego, że lubię czytać. Cóż, z tego nie można stworzyć jakiegoś super scenariusza, chyba że skoncentrowałoby się na postaciach drugoplanowych, które mają ciekawsze historie... W każdym razie trzecia część była w miarę: dobrze wypadł Jackson Rathbone, podobał mi się Xavier Samuel, a do tego ta rudowłosa. Parę kiczowatych scen, parę elementów komediowych, akcja i efekty specjalne. Polecić - może nie polecę, ale i nie odradzę. Ot, takie 5/10.

kildeis1

Macie racje. Też się wynudziłam nie miłosiernie... Zmęczył mnie strasznie. Książki nie czytałam, bo nie dałam rady. Po prostu postać Belli mnie tak irytuje, że nie jestem w stanie przejść początku :D jak dla mnie część 3 lepsza od 2 czy 1. Ale mimo wszystko naciągane 5. Jedyne co mnie się spodobało to walka, ucieczka Victorii. Ogólnie filmu nie polecę...