PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=494538}

Saga "Zmierzch": Zaćmienie

The Twilight Saga: Eclipse
2010
5,7 164 tys. ocen
5,7 10 1 163565
3,3 33 krytyków
Saga "Zmierzch": Zaćmienie
powrót do forum filmu Saga "Zmierzch": Zaćmienie

Witam, zrobiłem ostatnio reenactment jednej z chyba najbardziej znanej sceny ze
Zmierzchu. Co sądzicie?

http://www.youtube.com/watch?v=It9ej6MGFis&feature=autofb Polecam ogladac w 1080p

ocenił(a) film na 10
Piotr17PL

extra

Piotr17PL

Ujdzie ...

użytkownik usunięty
Piotr17PL

Aaaa, była drżąca wara:D Edłord de beściak:D

ocenił(a) film na 6

Smiem rzec ze byl lepszy od oryginalu ; )

Piotr17PL

Zrób powtórkę przy plusowej temperaturze couse there's no way that Edward gadał przez zatkany nos.

Piotr17PL

Hał long haff ju bin seventin...
Włosy też mu wysmarowaliście?
A w jakim jesteście wieku? I czy nie doszło na planie do jakichś trwałych krzywd fizycznych i psychicznych? Pytam, bo może zatkany nos chłopaka nie wynikał z mrozu. ;)

ocenił(a) film na 6
Bernee

Włosy były na gume ; D Oboje mamy po 18 lat, tak, doszło do spięć w przetworniku kamery spowodowanej niską temperaturą ; D

Piotr17PL

Ach, te problemy techniczne. ;)
Eksperymentujesz z myślą o przyszłości filmowej, czy to taki Wasz sposób na nudę? :)

ocenił(a) film na 6
Bernee

To pierwsze, przygotowywuje się do szkoły filmowej, przynajmiej raz w miesiącu muszę coś skręcić, teraz pracuje nad thrillerem psychologicznym w stylu "Fight Club", scenariusz w przygotowywaniu ; D

Piotr17PL

Jesteś na jakimś kursie, że zadają Wam tematy? Ciekawe, jak coś takiego wygląda...
To sobie obejrzyj:
http://www.filmweb.pl/film/Herakles-1962-113757
Powinno być na youtube. Może Cię zainspiruje do innego rodzaju prób. Bardziej podstawowo się nie dało, a jednak daje do myślenia. ;) Bo pewnie nie masz do dyspozycji nikogo o jakichś specjalnych zdolnościach aktorskich?

ocenił(a) film na 6
Bernee

Hmm.. ciekawe, ale raczej nie nadaje się na kopie. To jest dosyć oryginalne dzieło, szczerze mówiąc nie mam pojecia co autor miał na myśli robiąc to bo ja osobiście tego nie ogarniam xP

Piotr17PL

O Jezu. Nie miałam na myśli kopii. Autor tutaj wyraża swoje zdanie na jakiś temat. Konkretnie na temat kultu ciała, możesz o tym poczytać, jeśli sam tego nie widzisz. Cóż będę się rozwodzić, skoro inni to podsumowali lepiej.
Na kopiach daleko nie zajedziesz. Skondensowany szkic z natury jest cenniejszy niż malowany z rozmachem obraz na podstawie zdjęcia.
No w każdym razie życzę powodzenia. :)

ocenił(a) film na 6
Bernee

No, musze przyznać że nie przeczytałem za dokładnie Twojej poprzedniej wypowiedzi, teraz zrobiłem to na spokojnie i zrozumiałem Twój przekaz filmu treściwego ale bez aktorów ; D Pomyślę nad tym, interesujesz się filmowaniem że tak pytasz o te kursy?

Piotr17PL

Nie, ja się interesuję sztuką. Tak trochę. Powiedzmy, że rozmawiam z Tobą jak artystka amatorka z artystą amatorem poniekąd o jej koncepcji. ;) Spytałam o kurs, bo byłam ciekawa, czy to oni zadają Wam takie tematy (wybierz film i odtwórz scenę), czy działasz na własną rękę.

ocenił(a) film na 6
Bernee

A jaką galęzią sztuki dokladnie? :) Tak, tak to u nas wygląda mniej wiecej, ćwiczenia z kadrowania, wybrać dowolną scenę i jak najlepiej ją zrealizować.

Piotr17PL

Po prostu sztuką. Różnymi w miarę dostępnymi jej gałęziami. Bardziej z ciekawości niż pasji.

ocenił(a) film na 6
Bernee

Swoją drogą, widzę ze dałaś 9 najlepszemu filmowi na świecie - Pulp Fiction <3 Taka ciekawostka, oto mój pierwszy reencatment własnie z tego filmu.http://www.youtube.com/watch?v=gR96gTBpDF4

Piotr17PL

Hahaha, no to już było fajniejsze. ;D Widzę, że ekipa Cię dzielnie wspiera. ;)

ocenił(a) film na 6
Bernee

No mam na szczęście ludzi którzy podzielają moją pasję ; ) Jeżeli masz jakiś fajny pomysł na nastepną scenke to wal smiało moja droga ; D

Piotr17PL

Nie, nie, ja już nie powinnam Ci sugerować żadnych swoich wydumanych głupot. Obejrzałam jeszcze Niepewność z "nieudanymi" (bo mi się najbardziej podobały) scenami na końcu. Widać, że świetnie się bawicie i to jest najważniejsze. :)

ocenił(a) film na 6
Bernee

No tak własnie jest : P Jeśli uda mi się dostać kiedyś pracę w tym co robie to bedzie spełnione marzenie : )

Piotr17PL

Trzymam mocno kciuki. Powiem szczerze, że teraz trochę jest mi wstyd za siebie. Mówiłam o zdolnościach aktorskich, a sama nigdy nie stanęłabym przed kamerą, z racji tego, że ich po prostu nie cierpię! Gdy się do mnie mierzy z obiektywu, mam wielką ochotę odpowiedzieć tym samym, ale czymś, co strzela ostrą amunicją.
A oni Ci z tak wielkim zapałem pomagają. Chcę, żebyś zrozumiał, że ja naprawdę podziwiam Wasze zaangażowanie. :)

ocenił(a) film na 6
Bernee

Może pracujesz nie z tymi ludźmi, razem pewnie byśmy zrobili majstersztyk, o ile jesteś starsza niż 15 lat :P Bo szukam akurat aktorek do thrillera psychologicznego, chyba już o tym wspominałem, hm?

Piotr17PL

Mhm, ale, jak mówiłam, nie cierpię kamer. I przypuszczam, że szukasz ładnych dziewczyn, więc ja w przedbiegach odpadam. ;P

ocenił(a) film na 6
Bernee

Nie o wygląd chodzi w thrillerach psychologicznych moja droga ; D Zreszta, nie róbmy z forum filmwebu konwersacji, może porozmawiamy na jakimś komunikatorze, posiadasz może msn lub gg? ; D

Piotr17PL

O, jak Ty nie znasz filmwebu. To jest najlepsze miejsce na konwersacje. :]

ocenił(a) film na 6
Bernee

Może i tak, ale nie lubię odwiedzać tej samej strony co pare godzin czy aby nie otrzymałem odpowiedzi ; ) No dobrze, dzieki za wszystkie opinie i powodzenia ze sztuką w przyszłości ; D

Piotr17PL

Dzięki, Tobie też. ;) Hej! Ja nie tworzę sztuki wszelkiej gałęzi, tylko się nią interesuję, choć w umiarkowanym stopniu. A to, co ewentualnie mogę robić, tyczy się jednej dziedziny. No nieważne, trzymaj się. :)

ocenił(a) film na 6
Bernee

http://www.youtube.com/watch?v=F73GxDtQcbY Tutaj jakby ktoś by był ciekawy, materiał z planu : P