PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=494538}

Saga "Zmierzch": Zaćmienie

The Twilight Saga: Eclipse
2010
5,7 164 tys. ocen
5,7 10 1 163574
3,5 24 krytyków
Saga "Zmierzch": Zaćmienie
powrót do forum filmu Saga "Zmierzch": Zaćmienie

The Twilight Saga author, Stephenie Meyer, just announced on her website announcing a new novella she wrote about the newborn vampire, Bree, from Eclipse! The Short Second Life Of Bree Tanner will arrive in stores June 5th, 2010. Bree is played by Jodelle Ferland in the upcoming film The Twilight Saga Eclipse.

SUPER!!!

http://www.breetanner.com/

Vivan

Ale o co w tym chodzi? bo mój angielski jest kulejący :)

ocenił(a) film na 10
goha2828

chodzi o to że pokaże tam życie Bree (nowonarodzonej, która nie chciała walczyć z Cullenami),
będzie to co oni robili, jak się przygotowywali do walki i pokazane sceny z życia wampirów. ;)

urszulankaa

WOW to fajnie :) Jak wejdzie do naszych księgarni już jest moja :D

ocenił(a) film na 3
goha2828

a nczy ktoś z Was wie co dalej z Midnight Sun? bo dwa lata temu autorka oficjalnie zawiesila prace nad ksiązką,a pozniej okazalo sie ze jednak ma zamiar ją skonczyc. czy ktoś ma nowe informscje na ten temat?

ocenił(a) film na 5
aerials

A może mi ktoś przypomnieć kim była ta Bree bo nie pamiętam?? Z góry dziękuję.

ocenił(a) film na 5
bastet21

dobra już wiem;p nieuważnie przeczytałem forum i nie dostrzegłem że jest taki temat;]

bastet21

Midnight Sun ma być skończone, ale jeszcze nie wiadomo kiedy. Stephenie powiedziała, że planuje wznowić pisanie już pod koniec roku, jeżeli będzie miała czas. Chce na początku zająć się jakąś inną książką i filmem, zanim wznowi Midnight Sun.

ocenił(a) film na 3
GGosiAA

czytalam to na jakims forum juz dawno dawno temu :/ czyli nie ma oficjalnej daty( albo chociaz roku) w ktorym ksiazka moglaby ewentualnie zostac wydna?

aerials

Nie ma oficjalnej daty, ale ja stawiam na końcówkę 2011, zanim szum po ostatniej części filmu się skończy

ocenił(a) film na 3
GGosiAA

całkiem madra teoria ;) szkoda tylko bo wydaje mi sie ze ksiazka oczami edwarda bedzie duzo ciekawsza od tej opowiedzianej przez Bellę.

aerials

Też mam takie odczucia, a to chyba dlatego, że w ogóle życie Edwarda jest ciekawsze niż Belli :-P

GGosiAA

tak popieram i dlaczego Meyer nam to robi wydając jakąś nowinkę zamiast skończyć to na co tak czekamy. Ona nie osłabi naszego zainteresowania wręcz przeciwnie.

ocenił(a) film na 3
Agila34

to jest naprawde denerwujace. po tych 12 rodzialach zostal taki "niedosyt". grono fanow czeka wlasnie na skonczenie Midnight Sun a ona wydaje jakas inna ksiazke...
a mam jeszcze pytanie. czy oprocz tych 12 rozdzialow sa w sieci dalsze ale napisane na 100% przez Meyer? czy wszystko to dzieła fanow.. ?

aerials

niestety fikcja fanów - chociaż nie powiem czytałam i było miło, ale myślę(=mam wielką nadzieję) że Meyer doda do opowieści Edwarda coś co nie jest tak oczywiste i wynikające z wizji Belli i co mogłoby stanowić miłe zaskoczenie dla fanek.

ocenił(a) film na 3
Agila34

w samych tych 12 rozdziałach jest juz opisane duzo wiecej ciekawych szczegółów odnosnie relacji edward-bella, ale bardzo tez spodobaly mi sie nieznane wczesniej fakty jak chociaz to ze Ben jest z Angela w sumie przez edwarda :P
ale niestety nawet nie wiadomo czy zechce sie jej dokonczyc ta ksiazkę :>

aerials

zechce na pewno - potwierdziła to na swojej stronie , tylko problem w tym kiedy??????

ocenił(a) film na 3
Agila34

no i na stronie jest informacja z 2008 roku ze w zwiazku z ogromna ilościa wiadomosci od fanow, Midnight Sun będzie kolejnym projektem zaraz po wydaniu BD, a jak sami widzicie... historia Bree, przewodnik, a o opowiesci oczami edwarda sie zapomnialo. no nic... pozostaje czekac i miec nadzieje ze kiedys sie autorce zechce dokonczyc :P

aerials

tylko, że jeśli dobrze zrozumiałam na jej stronie autorka wyjaśnia, że opowieść o Bree powstawała na równi ze Zmierzchem a nawet wcześniej. Były to jej zapiski do szuflady a nie do druku. Dopiero przy przymiarce do Realizacji filmowej chyba III części, potrzebowała tych zapisków do analizy postaci dla potrzeb scenariusza.
Może coś pomieszałam, więc zapraszam na Stronę Meyer - tam dokładnie to wyjaśnia.
http://www.stepheniemeyer.com/

ocenił(a) film na 3
Agila34

być moze ale i tak pewnie musiala nad tym popracowac aby się do druku nadawało... mialam na mysli to ze informowali ze wroci do pisania midnight sun zaraz po wydaniu BD a teraz cisza i nikt nic nie wie :P

aerials

Szczerze to cieszy mnie że wyjdzie kolejna książka Meyer, jednak Midnight Sun byłoby lepsze.
Czytałam że po tej książce z Bree, Meyer ma wrócić do pracy nad The Twilight Saga: The Official Guide http://www.amazon.com/Twilight-Saga-Official-Guide/dp/0316043125/ref=sr_1_1?ie=U TF8&s=books&qid=1270049877&sr=1-1 Dla niepoinformowanych to jakby przewodnik do Sagi Zmierzchu, wyjaśnienie niektórych niedokończonych wątków, miał być wydany gdzieś w tamtym roku, jednak dalej go nie ma.

ocenił(a) film na 8
Vivan

Świetnie, że znowu wyjdzie coś z pod pióra pani Meyer.
A co do MS.
Tak sobie nad tym myslałam i nie uważacie, że to że rozdziały wyciekły i to do rozdziału na polanie(najbardziej hmm... oczekiwanego. W końcu pocałunek z punktu widzenia Eda itp.)
Takie rzeczy czasami są zwykłym chwytem marketingowym.
Niby wyciekło, ale zobaczcie jaki szum wokół tego. Parę postów wyżej napisano, że ta informacja krąży od 2008 roku.
Czyli co. 2 lata otoczki wokół MS.
Nie mam nic przeciwko wydaniu tej ksiażki, jak również tej o Bree.
I jestem ciekawa waszego zdania co do mojej opini na temat MS.
Pozdrawiam ;J;J

Vivan

Planowana data pojawienia się przewodnika to 29.06.2010r

GGosiAA

Ciekawe ile będą nam tłumaczyć tą książkę o Bree, mam nadzieję że szybko, i żeby tylko nie zmienili okładki na jakąś "polską" bo ta oryginalna jest świetna.

Vivan

To już zwykłe "wyciskanie" ile się tylko da z tego tytułu... Kurdę może od nowa powstanie cała saga tylko z punktu widzenia wszystkich Cullenów po kolei, Charliego, Lei i innych członków sfory a jak pomysły się skończą to gości którzy chcieli zgwałcić Bellę albo sprzedawcy biletów w kinie :P

Ehh jak się pojawi na pewno nie kupię ale e-booka z netu pewnie ściągnę żeby zobaczyć co im z tego wyszło...

ocenił(a) film na 3
david140684

szczerze... te 12 rozdzialow w wersji edwarda sa 100razy lepsze od oryginalu.
to calkiem logiczne ze akurat skonczyly sie one przed spotkaniem na łace- bardzo mozliwe ze to chwyt marketingowy... ale mimo wszytsko dwa lata(a tyle juz czekamy na tą ksiazke) to szmat czasu i zastanawiam sie czy kiedykolwiek zosatnie ukonczona.

ocenił(a) film na 9
aerials

bardzo lubię Sagę, a Zmierzch i Przed Świtem są moimi ulubionymi częściami, które często czytam, ale to opowiadanie o Bree to już lekkie przegięcie. Nie zrozumcie mnie źle ale uważam ze Meyer powinna już dać sobie spokój z Sagą i nie robić żadnych kontynuacji czy też dodatków bo co za duzo to nie zdrowo. Trzeba wiedzieć kiedy odejść czyli powinna zająć się innymi historiami.
Zamiast tego opowiadanka mogłaby dokończyć MS skoro juz zaczęła. MS jest ciekawy dlatego ze każda z nas czytając Zmierzch zastanawiała się co w danym momencie i w danej sytuacji myśli Edward:) a ta książka daje nam wszystkie odpowiedzi:) Ja osobiście byłam bardzo ciekawa jego myśli w rozdziale "Grupa krwi" :) Ale obiektywnie powiem ze w niektórych momentach MS jest nudny, po prostu Ed czasami przynudzał swoimi przemyśleniami:) Ach jeszcze dodam ze w MS podobał mi sie moment rozmowy Eda z Cullenami a dokładnie z Alice jak uświadomiła Edwardowi ze ten kocha Belle:):):)

holly_bell

Uwielbiam czytać MS, a Zmierzch z pkt. widzenia Edwarda jest dla mnie Nr1. Nigdy mnie nie znudzi i będę na kontynuację czekać aż do skutku. Może Stefka wreszcie się zlituje.

Agila34

Zamiast pisać Sagę ciągle od początku oczami wszystkich bohaterów, mogłaby kiedyś wydać ciąg dalszy. Chętnie bym zobaczyła jak losy Belli i Edka po jej przemianie, tzn. czy powie rodzicom, że jest wampirem i dlatego się nie starzeje, czy się wyprowadzą z Forks, może ślub Nessie i Jacoba, może trochę dramatycznie, ale też jak trochę żałuje kiedy umierają jej bliscy i przyjaciele.
Ale mi się wydaje, że się nie doczekam.

GGosiAA

masz racje to byłoby fajne dla najcierpliwszych fanów. każdy mówi, że to zwykła komercja, nabijanie kasy, ale my naprawdę chciałybyśmy to czytać.

ocenił(a) film na 3
Agila34

prawda jest taka ze jesli ona napisalaby taka ksiazke to i tak wszyscy stwierdza ze to dla kasy itp... a my i tak to przeczytamy bo bedzie nas ciekawilo co dalej ;)
mnie np bardzo ciekawi co sie dzialo z edwardem kiedy zostawil belle... wiec mam nadzieje ze autorka wroci do pisania sagi oczami edzia.

ocenił(a) film na 3
aerials

Bo to jest właśnie robienie kasy na Was - zwolenniczkach pisania wciąż na jeden i do tego marny temat.

Legion_

a ty ciągle tu wracasz i komentujesz te marne tematy, może się mylę??????

Agila34

A ja mam nadzieje że już nie będzie pisać kolejnej części. Lepiej teraz skończyć, bo inaczej będą to przeciągać i zrobi się moda na sukces. Uwielbiam sagę i wole tego nie zmieniać.
Z resztom pozostałe dwie książki stephenie meyre(Intruz, Piekło na ziemi) są niezłe ale nie powtórzyły sukcesu zmierzchu. Niech pisze dalej ale o czymś innym!!

ocenił(a) film na 3
Agila34

No skoro widujesz mnie tu regularnie, to chyba nie masz podstaw do tego, żeby brać pod uwagę opcję pomyłki, czyż nie? Czy może brak Ci zwyczajnie zaufania do własnych oczu?

Legion_

a widuję jegomościa ;) który zawsze prowokuje i rozpętuje burze w szklance wody ;) mimo wszystko pozdrawiam

Agila34

O to fajna będzie ta książka.:)
Dużo już tych książek o tych wampirach xd

ocenił(a) film na 3
l_sylwia

lepiej aby nie pisala dalszej czesci sagi. niech skonczy tylko Midnight Sun :(

ocenił(a) film na 9
Vivan

w Polsce ma się ukazać w księgarniach (podobno) 16 czerwca.

angie84

może wydam się wam ignorantką, ale gdzie w necie moge znaleźć te 12 rozdziałów MS? z góry dzięki za odp!

leny27

Zmierzch oczami Edwarda
http://www.speedyshare.com/files/22352671/Zmierzch_by_Edward-_12_rozdzia_w.rar

GGosiAA

Ja polecam dla osób które lubią pisać jest fajny konkurs w którym jest do wygrania książka "Drugie życie Bree Tanner" http://www.stepheniemeyer.com.pl/?p=296