PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=494538}

Saga "Zmierzch": Zaćmienie

The Twilight Saga: Eclipse
2010
5,7 164 tys. ocen
5,7 10 1 163565
3,3 33 krytyków
Saga "Zmierzch": Zaćmienie
powrót do forum filmu Saga "Zmierzch": Zaćmienie

Właśnie tak. Będąc na miejscu Edwarda - na szczęście nie jestem - zabiłbym się, nikt i nic by mnie nie powstrzymało. Gdyby było trzeba sam bym się poćwiartował i szczątki włożył do "pieca".
Czemu bym się na coś takiego zdecydował ? Odpowiedź jest prosta, chodzi o jego dar czytania ludziom w myślach.
Jak dla mnie ludzie nadają zdecydowanie za dużo bym mógł to przyjąć, gadanie, gadanie i gadanie. Zamiast streścić sens w kilku słowach produkują litanie. Dla mnie to zbyt wiele. A teraz wyobraźcie sobie że trzeba słuchać takich bzdur 24 na dobę - w końce Edek nie sypia(nawet w trumnie) - to byłoby już zbyt wiele nawet jak na mnie. Pewnym wyjściem byłoby zainstalowanie się w środowisku ludzi którzy w ogóle nie myślą ale takich też ciężko znaleźć, znacznie częściej trafiają się ćwierć mózgi myślące o duperelach.

Gdybym spotkał kogoś takiego jak Bella jak najszybciej zmieniłbym ja w wampira - oczywiście jeśli by nie miała nic przeciwko - i uciekł z nią na jakąś bezludną wyspę - najlepiej z dala od wszelkich tras żeglugowych - z odpowiednim zapasikiem życiodajnego płynu. Uzupełnianie zapasów mogłoby się odbywać drogą powietrzną, samoloci zrzuciłby co trzeba raz na jakiś czas, padliny bym nie tykał.
Pewnym pomysłem byłoby też zaminowanie plaży i tabliczka - Intruzi zostaną zjedzeni - by nikt nam nie przeszkadzał.

Sonny_Crockett

Ha. Fakt. To nie tylko Edkowi należy współczuć. Nie znam się specjalnie na wampirach, ale z tego, co wiem wynika, że typową umiejętnością dla wampirów było czytanie w myślach. Jeśli chodzi o pierwowzory... Przesrane :P

Beyond_Birthday

Co racja, to racja. Ja szczerze mowiąc nie mogę słuchać czczego gadania niektórych osób, a gdybym miała słyszeć wszystkie ich myśli...O nie! Prosiłabym o litość i śmierć!

ocenił(a) film na 5
keshia21

A pamiętacie jak Bella została zamieniona w wampira i miała uczucie, że ma pełno miejsca w głowie?
Z wypocin SM wynika, że wampiry mają bardzo podzielną uwagę, mózg przeznaczony do rozszyfrowania tryliardów wiadomości (jak nie więcej) no i te dziwactwa o tym, że bladość jest seksowna... + do wszystkich zmysłów, gratis kolejny zmysł.

Lady_Rei

Z jednej strony to byłoby wkurzające ale z drugiej poznać czasem myśli drugiej osoby.... w potrzebnych dla nas momentach...