Jak dla mnie to ta część jest u mnie na równi z pierwszą częścią, jeśli nie jest nawet lepsza. Pierwsza część zyskała przewagę, ponieważ było to dla mnie coś nowego i świeżego a teraz gdy wszyscy gadają tylko o calej sadze to jest to juz przeslodzone i przereklamowane. Ta czesc bardzo mi sie podobala. Polecam! (dla fanów sagi, bo inni jesli do tej pory sie nie przekonali to juz sie raczj nie przekonaja hehe)
Ja również jestem zdnania, że jest to najlepsza część ze wszystkich do tej pory nakręconych. Sceny walki z Nowonarodoznymi były świetnie zrobione, walki wilków również, wogóle sceny akcji były dobrze nakręcone. Od razu widać, że wzieli innego reżysera i zdecydowanie sie to im opłaciło.
Edek nie błyszczał cały czas, nie było tych dziwnych dzwoneczków słychać, kiedy zaczynał się błyszczeć. Nie podobała mi sie charakteryzacja Emeta, jakaś taka dziwna, a Kristen mogłaby zamekać w końcu usta, ale nawet ładnie wyglądałą w tej części. Poza tym można było pare razy się pośmiać, bo było z czego. Polecam.