PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=494538}

Saga "Zmierzch": Zaćmienie

The Twilight Saga: Eclipse
2010
5,7 163 tys. ocen
5,7 10 1 163204
3,3 33 krytyków
Saga "Zmierzch": Zaćmienie
powrót do forum filmu Saga "Zmierzch": Zaćmienie

Opinia o filmie

użytkownik usunięty

Moim zdaniem ,,Zaćmienie'' jest wspaniałym filmem. Pełno w nim akcji, adrenaliny i ciekawych detali. Np. bardziej zostały pokazane wampiry z tej strony fizycznej, czyli Ich budowa zwłaszcza w kontaktach z nowonarodzonymi, jak i również także podczas bitwy.

Poza tym, te zbliżenia napawające lękiem np. moment, kiedy Victoria zamieniała Rayliego, czy kontakty Jaspera z Marią.

Bella zaczęła bardziej dbać o swój wygląd. Zdecydowanie panie zajmujące się ubiorem i stylizacją oraz makijażem światnie dały sobie radę np. kiedy Bella uświadczyła nas swoimi lekko falowanymi i ugniecionymi włosami.Ta fryzura bardzo pozytywnie mnie zaskoczyła.

Jeśli chodzi o moją opinię na ten temat, jestem zmierzchomaniaczką, także 10/10 i wielki plus dla Davida Slade'a.

PS. Chciałabym dodać, że przypomnienia i krótkie historie dotyczące Rose i Jaspera są fantastycznym pomysłem, który został wspaniale rozegrany, odtworzony i zrobiony.

użytkownik usunięty

"Pełno w nim akcji, adrenaliny"
Obawiam się że oglądałaś inny film moja droga :D

użytkownik usunięty

"Pełno w nim akcji, adrenaliny i ciekawych detali. "

Nie mogę po prostu :D... Wytarzałem się ze śmiechu niczym maciora z dopiero co wysprzątanego chlewu... Chociaż, jeszcze nie... Buhahahahahaha!! No, teraz ulżyło, mogę powoli się opanować :).

Koleżanko, jak chcesz adrenaliny, to obejrzyj już lepiej "Teksańską Masakrę Piłą Mechaniczną", to już chyba zmusi Twoje nadnercza do bardziej wzmożonej pracy :).

użytkownik usunięty

Chyba drogi użytkowniku ,,Arbiter_Elegancji'' pomyliłeś pojęcie 'adrenalina' ze 'strachem'.

Jeśli porównujesz się do świni, to chyba nie ja mam problem, tylko wręcz przeciwnie. A tak a propos, polecam przeczytać książkę i wtedy zobaczysz znaczną różnicę pomiędzy nią, a ekranizacją. Mam znaczne powody, by sądzić, że film jest dobry.

Co do DETALI, proponuję obejrzeć film raz jeszcze, by móc obiektywnie ocenić wartość i poziom filmu, który jest obiektem tych rozważań.

~ Pozdrawiam

użytkownik usunięty

Nie do końca masz rację, rzymska koleżanko... Poczytaj sobie wydawnictwa z dziedziny biologii, pod wpływem strachu bądź innych mocnych wrażeń wydziela się właśnie między innymi adrenalina :-]... Poniekąd miałem więc rację w poprzednim poście.

Porównanie do świni było żartobliwie, myślałem, że można się w tym połapać, nie mam żadnego problemu egzystencjalnego związanego z błędnym postrzeganiem własnej tożsamości.

Nadal nie wyjaśniłaś, jakie momenty z tego słabiutkiego filmu dostarczają Ci rzekomo takich mocnych wrażeń i adrenaliny. Skoro cenisz sobie takie gnioty, to chyba mało filmów w życiu widziałaś :).

Nowa fryzura Belli zapewne, której Koloseum poświęciła najwięcej miejsca, pisząc opinię o filmie.

użytkownik usunięty
EineHexe

Bella miala w filmie peruke. :P

użytkownik usunięty

Tą jej "miotłę" ciężko nawet fryzurą nazwać :D. Moja babcia ma nowocześniejszy hairstyle...

użytkownik usunięty

Adrenaliny dostarczył mi np. moment, kiedy Edward wyjechał na polowania, Bella została sama i wybrała się do Jackoba, by poinfromować Go, kiedy zostanie zmieniona. Ten wpadł w furię i był bliski temu, by zrobić Jej krzywdę, jak niegdyś Sam. Kolejny moment, to fakt samej bitwy oraz słynna chwila, kiedy Riley kieruje słowa ,,You died'' w kierunku Edwarda.

Co do wspaniałomyślnych wynurzen użytkownika Arbiter_Elegancji, że oglądałam w swoim pasjonującym życiu mało filmów, jest to kiepski sposób na pokazanie swojej wyższości w stylu ,,jestem samcem alfa''. Tak dla wyjaśnienia tego nikłego nieporozumienia , to nie to, że obejrzałam małą ilość filmów, tylko jak na swój wiek obejrzałam ich bardzo wiele. To wynik mojego młodego wieku, a nie braku umiejętności obiektywnej oceny sytuacji.

~Pozdrawiam

Dajcie dziewczynie spokój. Podobało jej się, jej sprawa. Po to jest FW żeby wyrażać swoje SUBIEKTYWNE oceny i mieć głęboko i daleko w ...nosie opinie innych. Mnie tylko rozwalił zwrot "jak i również także" -aż musiałam skopiować, bo nie wiedziałam jak to szło;]
Pozdro Koloseum, jestem z Tobą ;>